Ponedeljak, 2. oktobar 2023.

19. sednica Odbora za privredu, regionalni razvoj, trgovinu, turizam i energetiku

Na sednici održanoj 28. septembra i 2. oktobra 2023. godine, članovi Odbora za privredu, regionalni razvoj, trgovinu, turizam i energetiku razmotrili su Izveštaj Radne grupe za utvrđivanje ispravnosti podnete dokumentacije kandidata za izbor predsednika i članova Republičke komisije za energetske mreže.


Predsednik Odbora mr Dejan Radenković naveo je da je Radna grupa Odbora razmotrila podnetu dokumentaciju za svih sedam kandidata, kao i da je ocenjeno da je ista blagovremena, potpuna i u skladu sa Zakonom o energetici, nakon čega su članovi Odbora usvojili, većinom glasova, Izveštaj Radne grupe za utvrđivanje ispravnosti podnete dokumentacije kandidata za izbor predsednika i članova Republičke komisije za energetske mreže.

Nakon usvajanja Izveštaja Radne grupe, članovi Odbora obavili su, u skladu sa članom 203. Poslovnika Narodne skupštine, razgovor sa kandidatima za predsednika i članove Republičke komisije za energetske mreže, i to: sa prof. dr Borisom Dumićem, diplomiranim inženjerom elektrotehnike i računarstva, kandidatom za predsednika Republičke komisije za energetske mreže, koga je predložila Poslanička grupa „ALEKSANDAR VUČIĆ – ZAJEDNO MOŽEMO SVE“; sa dr Draganom Veljićem, diplomiranim pravnikom, kandidatom za člana Republičke komisije za energetske mreže, koga je predložila Poslanička grupa „ALEKSANDAR VUČIĆ – ZAJEDNO MOŽEMO SVE“; sa Životijem Jovanovićem, diplomiranim pravnikom, kandidatom za člana Republičke komisije za energetske mreže, koga je predložila Poslanička grupa „Jedinstvena Srbija - Dragan Marković Palma“; sa Goranom Mandićem, diplomiranim inženjerom mašinstva, kandidatom za člana Republičke komisije za energetske mreže, koga je predložila Poslanička grupa „IVICA DAČIĆ – Socijalistička partija Srbije (SPS)“; sa Milutinom Prodanovićem, diplomiranim inženjerom mašinstva, kandidatom za člana Republičke komisije za energetske mreže, koga je predložila Poslanička grupa „Narodni pokret Srbije – Novo lice Srbije“ i sa Nikolom Šibulovim, diplomiranim inženjerom mašinstva, kandidatom za člana Republičke komisije za energetske mreže, koga je predložila Poslanička grupa „IVICA DAČIĆ – Socijalistička partija Srbije (SPS)“.

Predsednik Odbora obavestio je članove Odbora da kandidat prof. dr Dejan Ilić, diplomirani fizikotehničar, kandidat za člana Republičke komisije za energetske mreže, koga je predložila Poslanička grupa „ALEKSANDAR VUČIĆ – ZAJEDNO MOŽEMO SVE“ nije bio u mogućnosti da se odazove današnjem pozivu, te da će se sednica Odbora nastaviti u ponedeljak, 2. oktobra 2023. godine, sa početkom u 12.00 časova, kada će se obaviti razgovor sa pomenutim kandidatom i utvrditi Lista kandidata za izbor predsednika i četiri člana Republičke komisije za energetske mreže.

Sednici je predsedavao predsednik Odbora mr Dejan Radenković, a prisustvovali su i članovi i zamenici članova Odbora: Milosav Milojević, Zoran Tomić, dr Živan Bajić, Veroljub Arsić, Tijana Davidovac, Snežana Paunović, Pavle Grbović, Dalibor Jekić, Zoran Sandić, Đorđe Stanković, Miodrag Gavrilović, Života Starčević, mr Ninoslav Erić i dr Aleksandra Tomić.

U nastavku sednice, 2. oktobra 2023. godine, članovi Odbora obavili su razgovor sa prof. dr Dejanom Ilićem, diplomiranim fizikotehničarem, kandidatom za člana Republičke komisije za energetske mreže, koga je predložila Poslanička grupa „ALEKSANDAR VUČIĆ – ZAJEDNO MOŽEMO SVE“.

Pošto je Odbor obavio razgovor sa svim kandidatima za izbor predsednika i članova Republičke komisije za energetske mreže, većinom glasova, utvrđena je Lista kandidata za izbor predsednika i četiri člana Republičke komisije za energetske mreže, i to: prof. dr Boris Dumić za predsednika, a dr Dragan Veljić, prof. dr Dejan Ilić, Goran Mandić i Nikola Šibulov za članove Republičke komisije za energetske mreže.

Na kraju sednice, članovi Odbora odlučili su da će dr Živan Bajić i Dalibor Jekić predstavljati Odbor na Interparlamentarnoj konferenciji koja će se održati u Madridu od 26. do 28. oktobra ove godine.

Sednici je predsedavao predsednik Odbora mr Dejan Radenković, a prisustvovali su i članovi i zamenici članova Odbora: Tijana Davidovac, dr Aleksandra Tomić, Veroljub Arsić, Miodrag Gavrilović, Nikola Radosavljević, Zoran Zečević, mr Ninoslav Erić, dr Živan Bajić, Vojislav Vujić, Rodoljub Stanimirović, Dalibor Jekić i Snežana Paunović.


Odbori vezani za ovu aktivnost


Video (1)

Četvrtak, 28. septembar 2023. | 19. sednica Odbora za privredu, regionalni razvoj, trgovinu, turizam i energetiku 28.09.2023.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
subota, 2. decembar
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar događaja