Sreda, 12. april 2023.

19. sednica Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava

Na 19. sednici, održanoj 12. aprila 2023. godine, članovi Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava obavili su razgovor sa kandidatima za izbor predsednika, potpredsednika i tri člana Saveta Državne revizorske institucije.


Predsednik Odbora Veroljub Arsić obavestio je članove Odbora da su poslaničke grupe dostavile predloge kandidata za izbor predsednika, potpredsednika i tri člana Saveta DRI, i to: PG „ALEKSANDAR VUČIĆ – ZAJEDNO MOŽEMO SVE“, koja je predložila Duška Pejovića za predsednika Saveta DRI, Nevenku Bojanić, Marijanu Simović i Ljiljanu Dimitrijević za članove Saveta DRI; PG PUPS – solidarnost i pravda, koja je predložila Duška Pejovića za predsednika, Nevenku Bojanić, Marijanu Simović i Ljiljanu Dimitrijević za članove Saveta DRI; zatim PG IVICA DAČIĆ – Socijalistička partija Srbije (SPS), koja je predložila Mariju Obrenović, za potpredsednika Saveta DRI i PG Narodna stranka, koja je predložila Maju Radosavljević za predsednika Savet DRI.

U postupku pregleda dokumentacije kandidata utvrđeno je da kod kandidata Maje Radosavljević ne postoji sertifikat o revizorskom i računovodstvenom zvanju, te ne postoje zakonski uslovi da se kandidatatura razmatra, o čemu je obaveštena Poslanička grupa Narodna stranka, koja je zatražila da se ista kandidatura razmatra kao kandidatura za člana Saveta DRI. Takva prijava kandidata je neblagovremena, o čemu je PG Narodna stranka obaveštena, kao i da kandidatura Maje Radosavljević neće biti uzeta u razmatranje.

U nastavku sednice, članovi Odbora obavili su razgovor sa Duškom Pejovićem, kandidatom za predsednika Saveta DRI, sa kandidatom za potpredsednika Saveta DRI Marijom Obrenović, a zatim i sa kandidatima za članove Saveta DRI Nevenkom Bojanić, Marijanom Simović i Ljiljanom Dimitrijević.

Po obavljenim razgovorima, Odbor se prvo izjasnio o predlogu kandidata pojedinačno, a zatim većinom glasova članova utvrdio i Predlog odluke o izboru predsednika, potpredsednika i tri člana Saveta Državne revizorske institucije i predložio Narodnoj skupštini da za predsednika Saveta DRI izabere Duška Pejovića, da za potpredsednika Saveta DRI izabere Mariju Obrenović, a da za članove Saveta DRI izabere Nevenku Bojanić, Marijanu Simović i Ljiljanu Dimitrijević. Takođe, Odbor je, većinom glasova, odlučio da se Predlog odluke uputi Narodnoj skupštini na razmatranje po hitnom postupku, a u skladu sa članom 167. Poslovnika Narodne skupštine.

Sednici je predsedavao predsednik Odbora Veroljub Arsić, a sednici su prisustvovali sledeći članovi i zamenici članova Odbora: Dalibor Jekić, Zoran Stojanović, dr Nenad Mitrović, Svetozar Vujačić, Nebojša Zelenović, Rozalija Ekres, Dragan M. Marković, Ana Beloica Martać, Milica Obradović, Nikola Radosavljević, mr Svetlana Milijić, Tijana Davidovac, Zoran Zečević, Vojislav Vujić, dr Aleksandra Tomić i Snežana Paunović.


Odbori vezani za ovu aktivnost


Video (1)

Sreda, 12. april 2023. | 19. sednica Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava 12.04.2023.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
nedelja, 24. septembar
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar događaja