Četvrtak, 18. novembar 2021.

17. sednica Odbora za odbranu i unutrašnje poslove

Na 17. sednici, održanoj 18. novembra 2021. godine, Odbor za odbranu i unutrašnje poslove razmatrao je i prihvatio informacije o radu Ministarstva odbrane za periode april-jun i jul-septembar 2021. godine. Navedene informacije o radu Ministarstva odbrane, članovima Odbora predstavio je potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović.


Ministar Stefanović detaljno je upoznao članove Odbora sa radom pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije u cilju očuvanja mira i stabilnosti Republike Srbije, kao i aktivnostima i merama koje su sprovedene na unapređenju sistema odbrane u izveštajnom periodu. Tom prilikom istakao je da su u navedenom periodu ostvareni rezultati u skladu sa strateškim opredeljenjem naše zemlje na jačanju sistema odbrane, kako opremanjem savremenim borbenim sistemima, kao i poboljšanjem uslova rada i životnog standarda. Naročito je ukazao da su pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije uspešno obavili svaki zadatak koji je postavljen pred njih i uspeli su da sačuvaju bezbednost i stabilnost Republike Srbije.

Članovi Odbora pozitivno su ocenili profesionalno postupanje i rad pripadnika Vojske Srbije na ostvarivanju prioritetnih zadataka u izveštajnom periodu i naglasili punu podršku njihovom daljem angažovanju na realizaciji težišnih zadataka. Tokom diskusije, ministar Stefanović i predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije dali su članovima Odbora odgovore na pitanja i pojašnjenja u vezi sa razmatranim informacijama.

Po oceni članova Odbora, informacije o radu Ministarstva odbrane su detaljne, kvalitetne i pružaju sveobuhvatan uvid u rad i rezultate koje je Ministarstvo odbrane ostvarilo u izveštajnom periodu.

Sednici, koja je bila zatvorena za javnost, predsedavao je Aleksandar Marković, predsednik Odbora.


Odbori vezani za ovu aktivnostPrethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4