Četvrtak, 20. april 2017.

17. sednica Odbora za evropske integracije

Na sednici Odbora za evropske integracije, održanoj 20. aprila, članovi Odbora odredili su predstavnike koji će činiti delegaciju Odbora za 57. sastanak Konferencije odbora za evropske poslove parlamenata država članica EU (KOSAK), a koji će biti održan od 28. do 30. maja 2017. godine na Malti. Delegaciju će činiti Elvira Kovač, Gordana Čomić i Dušica Stojković.


U nastavku sednice, članovi Odbora odlučivali su o zameni članova koji će činiti delegaciju za učešće na Interparlamentarnoj konferenciji na temu „Javne nabavke i uloga parlamenta”, koja će biti održana u Evropskom parlamentu u Briselu, 2-3. maja 2017. godine. Nove članove delegacije činiće Vesna Marković i Gordana Čomić.

Predsedavajuća sednici Elvira Kovač, obavestila je članove da će naredna sednica biti održana u ponedeljak, 24. aprila, na kojoj će prisustvovati i predstavnici Nacionalnog konventa o Evropskoj uniji, a dnevni red sednice baziraće se na novoj pregovaračkoj poziciji Republike Srbije za pridruživanje Evropskoj uniji.

Takođe, članovi Odbora prihvatili su predlog Gordane Čomiić da se održi neformalni sastanak sa predstavnicima Ministarstva spoljnih poslova i Kancelarije za evropske integracije, na kojem će biti reči o istupanju Velike Britanije iz Evropske unije i o turskom referendumu.

Sednici je predsedavala zamenica predsednika Odbora za evropske integracije Elvira Kovač, a prisustvovali su i članovi i zamenici članova Odbora Vesna Marković, Žarko Mićin, Milimir Vujadinović, Biljana Pantić Pilja, Dušica Stojković, Zvonimir Đokić, Branko Ružić, Gordana Čomić, dr Muamer Bačevac, Hadži Milorad Stošić i Dubravka Filipovski.


Odbori vezani za ovu aktivnost

Video

Četvrtak, 20. april 2017. | 17. sednica Odbora za evropske integracije 20.04.2017.