Utorak, 13. jun 2017.

16. sednica Odbora za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu

Na sednici Odbora za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu, održanoj 13. juna, članovi Odbora razmatrali su predlog kandidata za izbor člana Odbora Agencije za borbu protiv korupcije, koji je podnela Državna revizorska institucija; predlog kandidata za izbor člana Odbora Agencije za borbu protiv korupcije, koji je podneo Socijalno-ekonomski savet Republike Srbije; predlog kandidata za izbor člana Odbora Agencije za borbu protiv korupcije, koji su zajedno podneli Zaštitnik građana i Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti; Izveštaj o radu Visokog saveta sudstva za 2016. godinu; Izveštaj o radu javnih tužilaštava na suzbijanju kriminaliteta i zaštitu ustavnosti i zakonitosti u 2016. godinu i Izveštaj o radu Državnog veća tužilaca za 2016. godinu.


Predlogom kandidata za izbor člana Odbora Agencije za borbu protiv korupcije, koji je podnela Državna revizorska institucija, predložena je dr Jelena Stanković docent Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Nišu.

Predlogom kandidata za izbor člana Odbora Agencije za borbu protiv korupcije, koji je podneo Socijalno-ekonomski savet Republike Srbije, predložen je Ivan Kovačević.

Predlogom kandidata za izbor člana Odbora Agencije za borbu protiv korupcije, koji su zajedno podneli Zaštitnik građana i Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, predložena je Vida Petrović Škero.

U nastavku sednice Odbor je konstatovao da Izveštaj o radu Visokog saveta sudstva za 2016. godinu celovito predstavlja aktivnosti Saveta koji proizlaze iz Ustavom i Zakonom utvrđenog položaja Visokog saveta sudstva kao nezavisnog i samostalnog organa koji obezbeđuje i garantuje nezavisnost i samostalnost sudova i sudija.

Odbor je takođe konstatovao da Izveštaj o radu javnih tužilaštava na suzbijanju kriminaliteta i zaštitu ustavnosti i zakonitosti u 2016. godinu celovito predstavlja aktivnosti javnih tužilaštava koje proizilaze iz Ustavom i Zakonom utvrđenog položaja tužilaštva kao samostalnog organa koji goni počinioce krivičnih i drugih kažnjivih dela i preduzima mere zaštite ustavnosti i zakonitosti.

Na kraju sednice Odbor je konstatovao da Izveštaj o radu Državnog veća tužilaca za 2016. godinu celovito predstavlja aktivnosti Veća koje proizlaze iz Ustavom i Zakonom utvrđenog položaja Državnog veća tužilaca kao samostalnog organa, kojima se obezbeđuje i garantuje samostalnost javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca.

Sednici je predsedavao Petar Petrović, predsednik Odbora, a prisustvovali su sledeći članovi i zamenici članova Odbora: Sreto Perić, doc. dr Mihailo Jokić, dr Aleksandar Martinović, Neđo Jovanović, Jovan Pavlović, Aleksandra Majkić, Slaviša Bulatović, Miletić Mihajlović, Đorđe Komlenski i Balint Pastor.


Odbori vezani za ovu aktivnost

Video (1)

Utorak, 13. jun 2017. | 16. sednica Odbora za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu 13.06.2017.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 1
nedelja, 23. februar
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar dogadjaja