Utorak, 9. maj 2017.

14. sednica Odbora za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu

Na sednici Odbora za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu održanoj 9. maja članovi Odbora razmotrili su više predloga zakona i drugih akata predloženih za dnevni red Treće sednice Prvog redovnog zasedanja Narodne skupštine u 2017. godini


Članovi Odbora većinom glasova prihvatili su Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o sudijama, koji je podneo narodni poslanik dr Aleksandar Martinović u načelu, Predlog kandidata za člana Visokog saveta sudstva, koji su podneli dekani pravnih fakulteta u Republici Srbiji, na zajedničkoj sednici i Predlog odluke o izboru sudija koji se prvi put biraju na sudijsku funkciju, koji je podneo Visoki savet sudstva.

Na sednici je prihvaćena i Lista kandidata za izbor tužioca za ratne zločine, Lista kandidata za izbor javnog tužioca u Višem javnom tužilaštvu u Pančevu, Lista kandidata za izbor javnog tužioca u Višem javnom tužilaštvu u Požarevcu, Predlog odluke o izboru javnog tužioca u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru, Predlog odluke o izboru javnog tužioca u Višem javnom tužilaštvu u Pirotu, Lista kandidata za izbor javnog tužioca u Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu, Lista kandidata za izbor javnog tužioca u Osnovnom javnom tužilaštvu u Mladenovcu, Lista kandidata za izbor javnog tužioca u Osnovnom javnom tužilaštvu u Vrbasu, Lista kandidata za izbor javnog tužioca u Osnovnom javnom tužilaštvu u Staroj Pazovi, Lista kandidata za izbor javnog tužioca u Osnovnom javnom tužilaštvu u Velikoj Plani, Lista kandidata za izbor javnog tužioca u Osnovnom javnom tužilaštvu u Prijepolju kao i Lista kandidata za izbor javnog tužioca u Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Pazaru.

Većinom glasova članova Odbora prihvaćeni su i Predlog odluke o izboru javnog tužioca u Osnovnom javnom tužilaštvu u Zaječaru, Predlog odluke o izboru javnog tužioca u Osnovnom javnom tužilaštvu u Vranju, Predlog odluke o izboru javnog tužioca u Osnovnom javnom tužilaštvu u Aleksincu, Predloga odluke o izboru javnog tužioca u Osnovnom javnom tužilaštvu u Petrovcu na Mlavi, Predlog odluke o izboru javnog tužioca u Osnovnom javnom tužilaštvu u Despotovcu, Predlog odluke o izboru javnog tužioca u Osnovnom javnom tužilaštvu u Šapcu, Predlog odluke o izboru javnog tužioca u Osnovnom javnom tužilaštvu u Pirotu, Predlog odluke o izboru javnog tužioca u Osnovnom javnom tužilaštvu u Negotinu, Predlog odluke o izboru javnog tužioca u Osnovnom javnom tužilaštvu u Kuršumliji, Predlog odluke o izboru javnog tužioca u Osnovnom javnom tužilaštvu u Rumi, Predlog odluke o izboru javnog tužioca u Osnovnom javnom tužilaštvu u Somboru, Predlog odluke o izboru javnog tužioca u Osnovnom javnom tužilaštvu u Brusu, Predlog odluke o izboru javnog tužioca u Osnovnom javnom tužilaštvu u Boru, Predlog odluke o izboru javnog tužioca u Osnovnom javnom tužilaštvu u Prokuplju, Predlog odluke o izboru javnog tužioca u Osnovnom javnom tužilaštvu u Loznici, Predlog odluke o izboru javnog tužioca u Osnovnom javnom tužilaštvu u Pančevu, Predlog odluke o izboru javnog tužioca u Osnovnom javnom tužilaštvu u Valjevu i Predlog odluke o izboru javnog tužioca u Osnovnom javnom tužilaštvu u Mionici, koje je podnela Vlada.

Sednici je prisustvovao Radomir Ilić, državni sekretar u Ministarstvu pravde.

Sednici Odbora je predsedavao predsednik Petar Petrović, a prisustvovali su članovi i zamenici članova Odbora: Sreto Perić, doc. dr Mihailo Jokić, Neđo Jovanović, Nenad Milić, Dušan Pavlović, Biljana Pilja Pantić, Stanija Kompirović, Slaviša Bulatović, Miletić Mihajlović, Srbislav Filipović, Đorđe Komlenski, Žarko Mićin i Balint Pastor.


Odbori vezani za ovu aktivnost

Video (1)

Utorak, 9. maj 2017. | 14. sednica Odbora za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu 09.05.2017.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 1
nedelja, 23. februar
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar dogadjaja