Sednice odbora van sedišta Narodne skupštine

Čortanovci

Petak, 18. jun 2021.

13. sednica Odbora za prostorno planiranje, saobraćaj, infrastrukturu i telekomunikacije

Na sednici Odbora za prostorno planiranje, saobraćaj, infrastrukturu i telekomunikacije održanoj 18. juna 2021. godine, van sedišta Narodne skupštine, u Čortanovcima, članovi Odbora razmatrali su informacije o radu Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture za period oktobar-decembar 2020. godine i za period januar-mart 2021. godine.


18. jun 2021. 13. sednica Odbora za prostorno planiranje, saobraćaj, infrastrukturu i telekomunikacije

18. jun 2021. 13. sednica Odbora za prostorno planiranje, saobraćaj, infrastrukturu i telekomunikacije

Informacije o radu predstavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović.

Momirović je upoznao članove Odbora sa zakonodavnim i normativnim aktivnostima u izveštajnom periodu. Informisao je Odbor sa postojećim i planiranim infrastrukturnim projektima u oblasti drumskog i železničkog saobraćaja, kao i sa komunalnim infrastrukturnim projektima.

Momirović je naveo da se u ovom trenutku se projektuje i gradi sveukupno oko 1000 kilometara auto-puta i brzih saobraćajnica u okviru Programa Srbija 2020-2025., napomenuvši da izgradnja puteva, pruga, aerodroma i metroa direktno utiče na stopu rasta BDP-a Srbije. Ukazao je da je u prvom kvartalu ove godine rast građevine veći od 20 odsto i dodao da građevina u rastu BDP od 1,2 odsto, učestvuje sa dve trećine.

Momirović je istakao da je u periodu od januara do marta ove godine, ministarstvo izdalo 5543 akata za gradnju, 3700 lokacijskih uslova i 1276 upotrebnih dozvola.

Nakon opsežnog izlaganja ministra Momirovića, članovi Odbora su jednoglasno prihvatili informacije o radu Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture za period oktobar-decembar 2020. godine i za period januar-mart 2021. godine.

Sednici je prisustvovala i pomoćnik ministra Anita Dimoski, direktor Infrastrukture železnice Srbije Nebojša Šurlan i specijalni savetnik ministra Miloš Adamović.

Po završetku sednice, članovi Odbora za prostorno planiranje, saobraćaj, infrastrukturu i telekomunikacije, zajedno sa ministrom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislavom Momirovićem sa saradnicima, obišli su gradilište (ruski deo deonice) u delu južni portal ulazni tunel, severni portal izlaz iz tunela i radove na vijaduktu u Čortanovcima na 59. kilometru. U nastavku, obišli su radove na kineskoj deonici pruge na 23. kilometru 762. metru, kao i stanicu na Novom Beogradu.

Sednici je predsedavala predsednica Odbora Katarina Rakić, a prisustvovali su sledeći članovi i zamenici članova Odbora: Snežana Petrović, Rajka Matović, Nevenka Kostadinova, Bojan Torbica, Nikola Vojinović, Goran Pekarski, Nataša Jovanović, Daniel Đivanović i Slavenk Unković.


Video (1)

Petak, 18. jun 2021. | 13. sednica Odbora za prostorno planiranje, saobraćaj, infrastrukturu i telekomunikacije 18.06.2021.

Čortanovci: Foto galerija

Ostale sednice ovog odbora

Sreda, 18. oktobar 2017. 21. sednica Odbora za prostorno planiranje, saobraćaj, infrastrukturu i telekomunikacije Koridor 10, Grdelička klisura Ima fotografija Ima video snimaka
Sreda, 21. septembar 2016. Druga sednica Odbora za prostorno planiranje, saobraćaj, infrastrukturu i telekomunikacije Beograd Ima fotografija Ima video snimaka
Subota, 27. jul 2013. 21. sednica Odbora za prostorno planiranje, saobraćaj, infrastrukturu i telekomunikacije Aranđelovac

Obratite se odboru Narodne skupštine

Popunite formular i pošaljite poruku

Ukoliko želite da se obratite nekom od odobra Narodne skupštine, popunite formular prikazan ispod sa neophodnim podacima i kliknite na dugme Pošalji.

**Od tri ponuđena kontakta (telefon, adresa i e-mail) obavezno je popuniti bar jedan.

Poruka može imati maksimalno 1000 karaktera.

Polja obeležena zvezdicom (*) su neophodna da biste poslali formular.

Sednice odbora van sedišta Narodne skupštine se organizuju i ova podstrana je izrađena uz podršku Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) i Švajcarske agencije za razvoj i saradnju (SDC), u okviru projekta „Jačanje nadzorne uloge i javnosti u radu Narodne skupštine”.
Stavovi i sadržaj na ovoj podstrani ne predstavljaju nužno stanovište UNDP i SDC.