Sreda, 10. novembar 2021.

13. sednica Odbora za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo

Na sednici Odbora za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo, održanoj 10. novembra 2021. godine, pre prelaska na rad po dnevnom redu, članovi Odbora minutom ćutanja odali su poštu preminulom predsedniku tog Odbora akademiku Muameru Zukorliću.


U nastavku sednice razmotreni su sledeći izveštaji:

  1. Izveštaj delegacije Republike Srbije o okončanim pregovorima za zaključivanje Sporazuma između Republike Srbije i Evropske unije o učešću Republike Srbije u programu Erazmus+ - programu Evropske unije za obrazovanje, obuke, mlade i sport, radi davanja saglasnosti za privremenu primenu Sporazuma do njegovog stupanja na snagu, koji je podnela Vlada i
  2. Izveštaj delegacije Republike Srbije o okončanim pregovorima za zaključivanje Sporazuma između Republike Srbije i Evropske unije o učešću Republike Srbije u programu Evropske unije Horizont Evropa – Okvirnom programu za istraživanje i inovacije, radi davanja saglasnosti za privremenu primenu Sporazuma do njegovog stupanja na snagu, koji je podnela Vlada.

U ime predlagača, izveštaje je članovima Odbora obrazložio prvi potpredsednik Vlade i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić.

Odbor je dao saglasnost Vladi Republike Srbije za privremenu primenu Sporazuma između Republike Srbije i Evropske unije o učešću Republike Srbije u programu Erazmus+ - programu Evropske unije za obrazovanje, obuke, mlade i sport, do njegovog stupanja na snagu.

Odbor je takođe dao saglasnost za privremenu primenu Sporazuma između Republike Srbije i Evropske unije o učešću Republike Srbije u programu Evropske unije Horizont Evropa – Okvirnom programu za istraživanje i inovacije, do njegovog stupanja na snagu.

Sednici da je predsedavao zamenik predsednika Odbora prof. dr Marko Atlagić, a prisustvovali su sledeći članovi i zamenici članova Odbora: Samira Ćosović, Goran Spasojević, Milijana Sakić, Dunja Simonović Bratić, mr Đorđe Kosanić, Milica Dačić, Miloš Banđur, Nataša Jovanović, doc. dr Mihailo Jokić, Bratislav Jugović, prof. dr Ljubiša Stojmirović i Nevena Đurić.


Odbori vezani za ovu aktivnost


Video (1)

Sreda, 10. novembar 2021. | 13. sednica Odbora za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo 10.11.2021.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2