Utorak, 4. jul 2006.

117. sednica Zakonodavnog odbora

Zakonodavni odbor Narodne skupštine Republike Srbije je, na sednici održanoj 4. jula 2006. godine, u načelu prihvatio Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o porezu na dohodak građana.


Zakonodavni odbor Narodne skupštine Republike Srbije je, na sednici održanoj 4. jula 2006. godine, u načelu prihvatio Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o porezu na dohodak građana. Na ovaj Predlog zakona podneto je 38 amandmana. Svi su, po oceni Zakonodavnog odbora, pravno mogući.

Na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o doprinosima za obavezno socijalno osiguranje narodni poslanici su podneli 15 amandmana. Zakonodavni odbor je predložio Narodnoj skupštini Republike Srbije da odbije tri amandmana, dok je 13 ocenjeno kao pravno moguće.

Na sednici su u načelu razmotreni predlozi zakona o izmenama i dopunama Zakona o udžbenicima i drugim nastavnim sredstvima i Zakona o radiodifuziji. Na ove zakonske predloge nisu podneti amandmani.

Zakonodavni odbor je ocenio da je 22 amandmana na Predlog zakona o platama državnih službenika i nameštenika pravno moguće, dok je Narodnoj skupštini predložio da sedam amandmana odbije. Zakonodavni odbor je izvršio pravno-tehničku redakciju Predloga zakona o platama državnih službenika.

Na Predlog zakona o ličnoj karti podneto je 19 amandmana i svi su ocenjeni kao pravno mogući.

Na Predlog zakona o poljoprivrednom zemljištu narodni poslanici su podneli 42 amandmana. Narodni poslanik Mika Vlaović je povukao dva amandmana, dok je ostalih 40 ocenjeno kao pravno moguće.

Zakonodavni odbor je konstatovao da je jedan amandman na Predlog zakona o organskoj proizvodnji i organskim proizvodima podnet neblagovremeno, dok je ostalih pet amandmana ocenjeno kao pravno moguće.

Na Predlog zakona o finansiranju lokalne samouprave podneto je 47 amandmana. Odbor je predložio Narodnoj skupštini da se 12 amandmana odbije, dok su ostali amandmani ocenjeni kao pravno mogući.

Svi amandmani podneti na Predlog zakona o slobodnim zonama i na Predlog zakona o deviznom poslovanju ocenjeni su kao pravno mogući. Narodni poslanici su na Predlog zakona o slobodnim zonama podneli 47 amandmana, a na Predlog zakona o deviznom poslovanju 20 amandmana. Zakonodavni odbor je izvršio pravno-tehničku redakciju na Predlog zakona o deviznom poslovanju.

Odbor je predložio Narodnoj skupštini da odbije dva amandmana podneta na Predlog zakona o dopuni Zakona o platnom prometu.

Po oceni Zakonodavnog odbora 10 amandmana, podnetih na Predlog zakona o prevozu u drumskom saobraćaju, pravno su mogući.

Na sednici je, u načelu i u pojedinostima, razmotren Predlog zakona o ratifikaciji Ugovora o osnivanju energetske zajednice između Evropske zajednice i Republike Albanije, Republike Bugarske, Bosne i Hercegovine, Republike Hrvatske, Bivše jugoslovenske Republike Makedonije, Republike Crne Gore, Rumunije, Republike Srbije i Privremene Misije Ujedinjenih nacija na Kosovu u skladu sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija. Zakonodavni odbor je predložio Narodnoj skupštini da se sva četiri amandmana, podneta na ovaj Predlog zakona, odbiju.

Zakonodavni odbor je razmotrio i Predlog zakona o davanju garancije Republike Srbije nemačkoj finansijskoj organizaciji KFWpo zaduženju JP „Elektroprivreda Srbije“ (Rehabilitacija Hidroelektrane Bajina bašta). Predlog Zakonodavnog odbora je da jedan amandman, podnet na ovaj Predlog zakona, bude odbijen.

Na sednici Zakonodavnog odbora jednoglasno je prihvaćen Predlog zakona o prestanku važenja Zakona o osnivanju Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“.

Sednicom je predsedavao predsednik Zakonodavnog odbora Miloš Aligurdić, a prisustvovali su predstavnici Ministarstva finansija, Ministarstva prosvete i sporta, Ministarstva za kapitalne investicije i direktor Republičkog sekretarijata za zakonodavstvo Zoran Balinovac.


Odbori vezani za ovu aktivnostPrethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2