Četvrtak, 23. januar 2020.

104. sednica Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava

Članovi Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava su, na sednici od 23.januara, razmotrili više predloga akata koje će narodni poslanici razmatrati na Dvadesetom vanrednom zasedanju u Jedanaestim sazivu.


Odbor je prihvatio predlog predsednice Odbora dr Aleksandre Tomić da se obavi zajednički načelni i jedinstveni pretres o tačkama 1. do 7. dnevnog reda sednice.

Članovi Odbora razmotrili su, u načelu, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o tržištu kapitala i Predlog zakona o popisu stanovništva, domaćinstava i stanova 2021. godine, kao i Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o zajmu (Projekat za konkurentnu poljoprivredu) između Republike Srbije i Međunarodne banke za obnovu i razvoj, Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o zajmu (Dodatno finansiranje za Projekat unapređenje zemljišne administracije u Srbiji) između Republike Srbije i Međunarodne banke za obnovu i razvoj, Predlog zakona o potvrđivanju Ugovora o kreditu između Republike Srbije (kao Korisnika kredita) i T.C. Ziraat Bankasi A.S. i Denizbank A.S. (kao Davalaca kredita), Predlog zakona o potvrđivanju Ugovora o garanciji (Nabavka voznih sredstava za Srbija Voz) između Republike Srbije i Evropske banke za obnovu i razvoj i Predlog zakona o potvrđivanju Okvirnog sporazuma o zajmu LD 2009 (2019) između Banke za razvoj Saveta Evrope i Republike Srbije za projektni zajam za izgradnju nove Univerzitetske dečje klinike, Tiršova 2 u Beogradu.

Predložene zakone obrazložili su predstavnici predlagača, Jelena Tanasković, državna sekretarka Ministarstva finansija, Snežana Lakčević, pomoćnik direktora Republičkog zavoda za statistiku i Bojan Živković, pomoćnik direktora Uprave za agrarna plaćanja Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, a Odbor je nakon rasprave sve predloge prihvatio.

Odbor je na sednici odlučio da iz skupštinske procedure povuče Predlog odluke o davanju saglasnosti na Izmene pojedinih rashoda bez promene ukupnih rashoda i ukupnih prihoda Finansijskog plana Regulatornog tela za elektronske medije za 2019. godinu, koji je uputio Narodnoj skupštini 2. decembra 2019.godine.

Sednici je predsedavala predsednica Odbora dr Aleksandra Tomić, a prisustvovli su sledeći članovi i zamenici članova Odbora: Zoran Bojanić, Srbislav Filipović, Sonja Vlahović, Momo Čolaković, Olivera Pešić, Zoltan Pek, Aleksandar Stevanović, Goran Kovačević, doc. dr Ivan Bauer i dr Milorad Mijatović.


Odbori vezani za ovu aktivnost

Video (1)

Četvrtak, 23. januar 2020. | 104. sednica Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu javnih sredstava 23.01.2020.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
ponedeljak, 21. septembar
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar dogadjaja