19. april 2023. Učesnici sastanka

19. april 2023. Učesnici sastanka

Sreda, 19. april 2023.

Članovi Poslaničke grupe prijateljstva sa Rusijom razgovarali sa delegacijom Saveta Federacije Federalne Skupštine Ruske Federacije

Predsednik Poslaničke grupe prijateljstva sa Rusijom Igor Braunović i članovi Grupe, sastali su se danas sa delegacijom Saveta Federacije Federalne Skupštine Ruske Federacije, koju predvodi Jelena Afanasjeva, članica Odbora za međunarodne poslove i rukovodilac Grupe za saradnju Saveta Federacije sa Narodnom skupštinom.


Igor Braunović je ocenio da su bilateralni odnosi između Republike Srbije i Ruske Federacije dobro razvijeni i da postoji tradicionalno prijateljstvo između naše dve države i dva naroda, koje je podignuto na još viši nivo potpisivanjem Deklaracije o strateškom partnerstvu između Republike Srbije i Ruske Federacije 2013. godine.

Naveo je da PGP sa Rusijom ima 98 članova, što govori o značaju koji narodni poslanici pridaju razvoju međuparlamentarnih odnosa sa kolegama iz Ruske Federacije.

Braunović je u razgovoru izrazio zahvalnost na podršci za očuvanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije, kao i na podršci u obnovi manastira na Kosovu i Metohiji. Istakao je i da su za Srbiju veoma važni i energetski sporazumi, kao i ekonomska i kulturna saradnja koju ima sa Ruskom Federacijom.

Jelena Afanasjeva je ukazala na važnost prijateljstva koje naše zemlje povezuje vekovima i istakla da Rusija neće menjati svoju poziciju po pitanju Kosova i Metohije.

Ona je ocenila da je bitno da se nastavi kontinuirana međuparlamentarna saradnja i održavanje stalnih kontakata poslaničkih grupa prijateljstva, koje bi mogle dati podsticaj povezivanju regiona i gradova u Srbiji i Rusiji i njihovoj bližoj ekonomskoj, kulturnoj i obrazovnoj saradnji.

Sastanku su prisustvovali i članovi Poslaničke grupe prijateljstva Snežana Paunović, Dubravka Kralj, Draginja Vlk, mr Ivan Kostić i Borko Puškić, koji su u razgovoru sa delegacijom Saveta Federacije Federalne Skupštine Ruske Federacije, koju su činili i poslanici Vladimir Krugli i Andrej Černišev, istakli tradicionalno prijateljstvo i važnost kontuniurane saradnje parlamerntaraca, kao i daljeg razvoja ekonomskih i kulturnih veza. Sastanku je prisustvovao i ambasador Rusije Aleksandar Bocan-Harčenko.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
nedelja, 24. septembar
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar događaja