9. april 2012. Članovi Odbora za inostrane poslove u razgovoru sa parlamentarnom delegacijom Švajcarske

9. april 2012. Članovi Odbora za inostrane poslove u razgovoru sa parlamentarnom delegacijom Švajcarske

Ponedeljak, 9. april 2012.

Članovi Odbora za inostrane poslove razgovarali sa parlamentarnom delegacijom Švajcarske

Delegacija Odbora za inostrane poslove, na čelu sa predsednikom prof. dr Dragoljubom Mićunovićem, sastala se danas u Domu Narodne skupštine sa delegacijom Parlamenta Švajcarske, koju je predvodio predsednik Nacionalnog veća Hansjerg Valter.


Predsednik švajcarskog parlamenta preneo je zainteresovanost svoje zemlje za dalji razvoj političkih odnosa sa Srbijom i unapređenje svih oblika saradnje između dve zemlje, a posebno ekonomske saradnje.
Ocenio je da reforme koje se sprovode u Srbiji u procesu približavanja EU doprinose njenoj političkoj i privrednoj stabilnosti i izrazio uverenje da će Srbija zauzeti svoje mesto i ulogu u Evropi.
Članovi švajcarske parlamentarne delegacije interesovali su se u kojim oblastima je moguće unapređenje saradnje između dve zemlje i da li je garantovana sigurnost vlasništva. Takođe su se interesovali za organizaciju i strukturu Parlamenta, kao i za dostignuti nivo regionalne saradnje.
Predsednik Odbora Dragoljub Mićunović poželeo je dobrodošlicu parlamentarnoj delegaciji na visokom nivou i zahvalio se na humanitarnoj pomoći koju je Švajcarska pružala Srbiji. On je istakao da je ekonomska saradnja između dve zemlje nedovoljno razvijena, a pogotovo naš izvoz, i ukazao da Srbija raspolaže sa dva ključna potencijala, a to su poljoprivreda i energetika, a kao moguća polja saradnje naveo je i mašinsku i elektronsku industriju.
Mićunović je naglasio da bi proširenju razmene doprinelo veće ulaganje švajcarskih firmi u Srbiju, što naša zemlja podstiče značajnim pogodnostima.
U razgovoru su učestvovali članovi Odbora za inostrane poslove Nataša Vučković i Miloš Aligrudić.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2