18. maj 2017. Četvrta sednica Prvog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2017. godini

18. maj 2017. Četvrta sednica Prvog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2017. godini

Četvrtak, 18. maj 2017. 18:14

Četvrta sednica Prvog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2017. godini

Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković sazvala je Četvrtu sednicu Prvog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2017. godini za četvrtak, 18. maj, sa početkom u 10 časova.


Pre prelaska na rad, predsednici, odnosno, ovlašćeni predstavnici poslaničkih grupa, narodni poslanici Slaviša Ristić, Boško Obradović, Miroslav Aleksić, Balša Božović, Marjana Maraš, prof. dr Vojislav Šešelj, Marijan Rističević, Saša Radulović i prof. dr Ljubiša Stojmirović, zatražili su obaveštenja i objašnjenja u skladu sa članom 287. Poslovnika Narodne skupštine.

U nastavku rada Narodna skupština usvojila je sledeći dnevni red:

  1. Predlog zakona o dopuni Zakona o osiguranju depozita, koji je podnela Vlada Srbije;
  2. Predlog zakona o dopuni Zakona o Agenciji za osiguranje depozita, koji je podnela Vlada Srbije;
  3. Predlog zakona o davanju garancije Republike Srbije u korist Nemačke razvojne banke KfW, Frankfurt na Majni, po zaduženju Javnog preduzeća ''Elektroprivreda Srbije'', Beograd (Projekat „Modernizacija sistema za otpepeljivanje TE Nikola Tesla A“, koji je podnela Vlada Srbije;
  4. Predlog zakona o davanju garancije Republike Srbije u korist Nemačke razvojne banke KfW, Frankfurt na Majni, po zaduženju Akcionarskog društva „Elektromreža Srbije“, Beograd (Regionalni program energetske efikasnosti u prenosnom sistemu), koji je podnela Vlada Srbije;
  5. Predlog odluke o izmeni Odluke o izboru članova i zamenika članova odbora Narodne skupštine Republike Srbije, koji je podnela Poslanička grupa Demokratska stranka;
  6. Predlog odluke o izmenama Odluke o utvrđivanju sastava stalnih delegacija Narodne skupštine Republike Srbije u međunarodnim parlamentarnim institucijama, koji je podnela predsednica Narodne skupštine.

Narodna skupština prihvatila je predlog narodne poslanice Maje Gojković da se obavi zajednički načelni i jedinstveni pretres o svim tačkama dnevnog reda sednice.

U daljem radu Narodna skupština vodila je zajednički načelni i jedinstveni pretres o svim tačkama dnevnog reda sednice. U ime predlagača , predloge zakona obrazložili su ministar finansija dr Dušan Vujović i ministar energetike Aleksandar Antić.

Do kraja sednice narodni poslanici vodili su zajednički načelni i jedinstveni pretres o svim tačkama dnevnog reda sednice.

Drugog dana rada, 19. maja, Narodna skupština je nastavila i do kraja rada zaključila zajednički načelni i jedinstveni pretres o svim tačkama dnevnog reda sednice. Sednici su prisustvovali predstavnici predlagača, ministar finansija dr Dušan Vujović i ministar energetike Aleksandar Antić.

Trećeg dana rada, 22. maja, narodni poslanici obavili su raspravu u pojedinostima o Predlogu zakona o dopuni Zakona o osiguranju depozita i o Predlogu zakona o dopuni Zakona o Agenciji za osiguranje depozita.

U toku dana narodni poslanici započeli su raspravu u pojedinostima o Predlogu zakona o davanju garancije Republike Srbije u korist Nemačke razvojne banke KfW, Frankfurt na Majni, po zaduženju Javnog preduzeća „Elektroprivreda Srbije“, Beograd (Projekat „Modernizacija sistema za otpepeljivanja TE Nikola Tesla A“).

Četvrtog dana rada, 23. maja, pre prelaska na rad, predsednici, odnosno, ovlašćeni predstavnici poslaničkih grupa, narodni poslanici Milija Miletić, Đorđe Vukadinović, Čedomir Jovanović, Balša Božović, Saša Radulović, Srđan Nogo, prof. dr Vojislav Šešelj i dr Radoslav Jović zatražili su obaveštenja i objašnjenja u skladu sa članom 287. Poslovnika Narodne skupštine.

U nastavku rada, Narodna skupština nastavila je i zaključila raspravu u pojedinostima o Predlogu zakona o davanju garancije Republike Srbije u korist Nemačke razvojne banke KfW, Frankfurt na Majni, po zaduženju Javnog preduzeća "Elektroprivreda Srbije", Beograd (Projekat "Modernizacija sistema za otpepeljivanje TE Nikola Tesla A").

U daljem radu, narodni poslanici vodili su i zaključili pretres u pojedinostima o Predlogu zakona o davanju garancije Republike Srbije u korist Nemačke razvojne banke KfW, Frankfurt na Majni, po zaduženju Akcionarskog društva "Elektromreža Srbije", Beograd (Regionalni program energetske efikasnosti u prenosnom sistemu).

Nakon što je Narodna skupština obavila raspravu, u načelu i u pojedinostima, o svim tačkama dnevnog reda Četvrte sednice Prvog redovnog zasedanja Narodne skupštine u 2017. godini, predsedavajući sednici, potpredsednik Narodne skupštine Đorđe Milićević, odredio je utorak, 23. maj 2017. godine, sa početkom u 17.00 časova, kao Dan za glasanje o svim tačkama dnevnog reda sednice.

Dan za glasanje

U Danu za glasanje Narodna skupština usvojila je većinom glasova narodnih poslanika Predlog zakona o dopuni Zakona o osiguranju depozita; Predlog zakona o dopuni Zakona o Agenciji za osiguranje depozita; Predlog zakona o davanju garancije Republike Srbije u korist Nemačke razvojne banke KfW, Frankfurt na Majni, po zaduženju Javnog preduzeća ''Elektroprivreda Srbije'', Beograd (Projekat „Modernizacija sistema za otpepeljivanje TE Nikola Tesla A“; Predlog zakona o davanju garancije Republike Srbije u korist Nemačke razvojne banke KfW, Frankfurt na Majni, po zaduženju Akcionarskog društva „Elektromreža Srbije“, Beograd (Regionalni program energetske efikasnosti u prenosnom sistemu), koje je podnela Vlada.

Na sednici je usvojen i Predlog odluke o izmeni Odluke o izboru članova i zamenika članova odbora Narodne skupštine Republike Srbije, koji je podnela Poslanička grupa Demokratska stranka i Predlog odluke o izmenama Odluke o utvrđivanju sastava stalnih delegacija Narodne skupštine Republike Srbije u međunarodnim parlamentarnim institucijama, koji je podnela predsednica Narodne skupštine.

U Danu za glasanje, Narodna skupština je odlučivala i o povredama Poslovnika na koje su ukazivali narodni poslanici tokom sednice i odlučila da ni u jednom slučaju odredbe Poslovnika nisu bile povređene.

Pošto je Narodna skupština obavila razmatranje i odlučivanje o svim tačkama dnevnog reda sednice, predsednica Narodne skupštine Maja Gojković zaključila je Četvrtu sednicu Prvog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2017. godini.


Video (14)

Četvrtak, 18. maj 2017. | Četvrta sednica Prvog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2017. godini 18.05.2017.

Četvrtak, 18. maj 2017. | Četvrta sednica Prvog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2017. godini 18.05.2017.(II)

Četvrtak, 18. maj 2017. | Četvrta sednica Prvog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2017. godini 18.05.2017.(III)

Petak, 19. maj 2017. | nastavak Četvrte sednice Prvog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2017. godini 19.05.2017. (I)

Petak, 19. maj 2017. | nastavak Četvrte sednice Prvog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2017. godini 19.05.2017. (II)

Prikaži još Preostalo video snimaka: 9


Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
četvrtak, 11. avgust
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar dogadjaja