Četvrtak, 17. mart 2022.

Četvrta sednica Nadzornog odbora za izbornu kampanju

Na Četvrtoj sednici, održanoj 17. marta 2022. godine, Nadzorni odbor za izbornu kampanju razmatrao je prijave koje je Posmatračka misija CRTA podnela zbog nepravilnosti u postupanju političkih stranaka, kandidata i drugih učesnika u izbornom procesu.


Nadzorni odbor za izbornu kampanju je povodom podnetih prijava, postupajući u skladu sa Zakonom utvrđenim nadležnostima, zaključio sledeće:

  1. Postupajući po „Prijavi zbog nepravilnosti u postupanju političkih stranaka, kandidata i drugih učesnika u izbornom postupku protiv Zorane Mihajlović, potpredsednice Vlade Republike Srbije i ministarke rudarstva i energetike“, Nadzorni odbor za izbornu kampanju je stava da u konkretnom slučaju nije učinjena povreda odredaba člana 50. Zakona o sprečavanju korupcije.
  2. Postupajući po „Prijavi zbog nepravilnosti u postupanju političkih stranaka, kandidata i drugih učesnika u izbornom postupku protiv Danice Grujičić, direktorke Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije i političke stranke Srpska napredna stranka sa sedištem u Beogradu“, Nadzorni odbor za izbornu kampanju je stava da je u konkretnom slučaju politička stranka Srpska napredna stranka postupila suprotno odredbi člana 23. stav 4. Zakona o finansiranju političkih aktivnosti.
  3. Postupajući po „Prijavi zbog nepravilnosti u postupanju političkih stranaka, kandidata i drugih učesnika u izbornom postupku protiv Jelene Begović, direktorke Instituta za molekularnu genetiku i genetičko inženjerstvo i politčke stranke Srpska napredna stranka sa sedištem u Beogradu“, Nadzorni odbor za izbornu kampanju je stava da je u konkretnom slučaju politička stranka Srpska napredna stranka postupila suprotno odredbi člana 23. stav 4. Zakona o finansiranju političkih aktivnosti.
  4. Postupajući po „Prijavi zbog nepravilnosti u postupanju političkih stranaka, kandidata i drugih učesnika u izbornom postupku protiv Aleksandra Šapića, predsednika GO Novi Beograd i političke stranke Srpska napredna stranka sa sedištem u Beogradu“, Nadzorni odbor za izbornu kampanju je stava da u konkretnom slučaju nije povređena odredba člana 23. stav 4. Zakona o finansiranju političkih aktivnosti.
  5. Postupajući po „Prijavi zbog nepravilnosti u postupanju političkih stranaka, kandidata i drugih učesnika u izbornom postupku protiv Aleksandra Šapića, predsednika GO Novi Beograd i političke stranke Srpska napredna stranka sa sedištem u Beogradu“, Nadzorni odbor za izbornu kampanju je stava da u konkretnom slučaju nije povređena odredba člana 23. stav 4. Zakona o finansiranju političkih aktivnosti.
Na istoj sednici članovi odbora su se upoznali sa odgovorom koji je Vojislav Mihailović uputio Nadzornom odboru u vezi zahteva Žike Gojkovića od 9. marta 2022. godine, koji je bio predmet razmatranja na prethodnoj sednici.

Sednici je predsedavao predsednik Nadzornog odbora za izbornu kampanju Svetislav Goncić.

Sednici su prisustvovali članovi Nadzornog odbora: Svetislav Goncić, Boris Bajić, Samra Fetahović, prof. dr Miodrag Savović, Jelena Milenković Orlić, Marjan Jovanović i Aleksandar Stamatović.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31