23. oktobar 2019. Četvrta sednica Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2019. godini

23. oktobar 2019. Četvrta sednica Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2019. godini

Sreda, 23. oktobar 2019.

Četvrta sednica Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2019. godini

Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković sazvala je Četvrtu sednicu Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2019. godini za sredu, 23. oktobar 2019. godine, sa početkom u 10.00 časova.


Narodna skupština utvrdila je sledeći dnevni red:

  1. Predlog zakona o poštanskim uslugama, koji je podnela Vlada;
  2. Predlog zakona o potvrđivanju akata Svetskog poštanskog saveza, koji je podnela Vlada;
  3. Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o informacionoj bezbednosti, koji je podnela Vlada;
  4. Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o opštoj bezbednosti proizvoda, koji je podnela Vlada;
  5. Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o izvozu i uvozu robe dvostruke namene, koji je podnela Vlada;
  6. Predlog odluke o izmenama Odluke o izboru članova i zamenika članova odbora Narodne skupštine Republike Srbije, koji je podnela Poslanička grupa Srpska napredna stranka i
  7. Predlog odluke o davanju saglasnosti na Odluku o izmenama i dopunama Finansijskog plana Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje za 2019. godinu, koji je podnela Vlada.
Narodna skupština prihvatila je predlog narodnog poslanika dr Aleksandra Martinovića da se obavi zajednički načelni pretres o tačkama 1, 2. i 3. dnevnog reda sednice i zajednički načelni pretres o tačkama 4. i 5. dnevnog reda sednice.

U nastavku sednice, Narodna skupština započela je zajednički načelni pretres o Predlogu zakona o poštanskim uslugama, Predlogu zakona o potvrđivanju akata Svetskog poštanskog saveza i Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o informacionoj bezbednosti.

Predloge akata obrazložio je predstavnik predlagača, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević.

Do kraja dana, narodni poslanici vodili su i zaključili zajednički načelni pretres o tačkama 1. do 3. dnevnog reda sednice.

Drugog dana rada, 24. oktobra 2019. godine, pre prelaska na rad, predsednici, odnosno, ovlašćeni predstavnici poslaničkih grupa, narodni poslanici Aleksandar Šešelj, Stefana Miladinović, Marijan Rističević, prof. dr Marko Atlagić i Đorđe Vukadinović zatražili su obaveštenja i objašnjenja u skladu sa članom 287. Poslovnika Narodne skupštine.

U nastavku rad, Narodna skupština započela je zajednički načelni pretres o Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o opštoj bezbednosti proizvoda i o Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o izvozu i uvozu robe dvostruke namene. Predložene zakone narodnim poslanicima obrazložio je predstavnik predlagača Zoran Đorđević ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Tokom dana, Narodna skupština završila je zajednički načelni pretres o gore navedenim predlozima zakona.

Do kraja dana, Narodna skupština je obavila i jedinstveni pretres o 6. tački dnevnog reda sednice.

Trećeg dana rada, 25. oktobra, Narodna skupština započela je jedinstveni pretres Predloga odluke o davanju saglasnosti na Odluku o izmenama i dopunama Finansijskog plana Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje za 2019. godinu.

Do kraja dana, narodni poslanici su zaključili jedinstveni pretres o 7. tački dnevnog reda sednice.

Četvrtog dana rada, 28. oktobra, Narodna skupština obavila je raspravu u pojedinostima o Predlogu zakona o poštanskim uslugama i Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o informacionoj bezbednosti.

Petog dana rada, 29. oktobra, pre prelaska na rad, predsednici, odnosno, ovlašćeni predstavnici poslaničkih grupa, narodni poslanici prof. dr Vojislav Šešelj, Milija Miletić, dr Danijela Stojadinović, Vladimir Đurić, Goran Pekarski i Đorđe Vukadinović zatražili su obaveštenja i objašnjenja u skladu sa članom 287. Poslovnika Narodne skupštine.

U nastavku rada Narodna skupština vodila je i zaključila pretres u pojedinostima Predloga zakona o izmenama i dopunama Zakona o opštoj bezbednosti proizvoda i Predloga zakona o izmenama i dopunama Zakona o izvozu i uvozu robe dvostruke namene, koje je podnela Vlada.

Pošto je Narodna skupština obavila raspravu o svim tačkama dnevnog reda sednice, predsedavajući sednici, potpredsednik Narodne skupštine Veroljub Arsić odredio je sredu, 30. oktobar, sa početkom u 10.00 časova, kao Dan za glasanje o svim tačkama dnevnog reda Četvrte sednice Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2019. godini.

Dan za glasanje

U Danu za glasanje, 30. oktobra, Narodna skupština je, većinom glasova narodnih poslanika, usvojila Predlog zakona o poštanskim uslugama, Predlog zakona o potvrđivanju akata Svetskog poštanskog saveza, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o informacionoj bezbednosti, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o opštoj bezbednosti proizvoda i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o izvozu i uvozu robe dvostruke namene.

Narodna skupština usvojila je i Predlog odluke o izmenama Odluke o izboru članova i zamenika članova odbora Narodne skupštine Republike Srbije, koji je podnela Poslanička grupa Srpska napredna stranka i Predlog odluke o davanju saglasnosti na Odluku o izmenama i dopunama Finansijskog plana Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje za 2019. godinu.

U Danu za glasanje Narodna skupština odlučivala je i o povredama Poslovnika na koje su ukazivali narodni poslanici tokom sednice i odlučila da ni u jednom slučaju Poslovnik nije bio povređen.

Pošto je Narodna skupština obavila razmatranje i odlučivanje o svim tačkama dnevnog reda sednice, predsednica Narodne skupštine Maja Gojković zaključila je Četvrtu sednicu Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2019. godini.


Video (21)

Sreda, 23. oktobar 2019. | Četvrta sednica Drugog redovnog zasedanja Nardone skupštine Republike Srbije u 2019. godini 23.10.2019.(I)

Sreda, 23. oktobar 2019. | Četvrta sednica Drugog redovnog zasedanja Nardone skupštine Republike Srbije u 2019. godini 23.10.2019.(II)

Sreda, 23. oktobar 2019. | Četvrta sednica Drugog redovnog zasedanja Nardone skupštine Republike Srbije u 2019. godini 23.10.2019.(III)

Sreda, 23. oktobar 2019. | Četvrta sednica Drugog redovnog zasedanja Nardone skupštine Republike Srbije u 2019. godini 23.10.2019.(IV)

Četvrtak, 24. oktobar 2019. | nastavak Četvrte sednice Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2019. godini 24.10.2019. (I)

Prikaži još Preostalo video snimaka: 16


Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3