15. novembar 2016. Četvrta sednica Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2016. godini

15. novembar 2016. Četvrta sednica Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2016. godini

Utorak, 15. novembar 2016.

Četvrta sednica Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2016. godini

Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković sazvala je Četvrtu sednicu Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2016. godini za utorak, 15. novembar, sa početkom u 10.00 časova.


Pre prelaska na rad, predsednici, odnosno, ovlašćeni predstavnici poslaničkih grupa narodni poslanici Branka Stamenković, Boško Obradović, Miroslav Aleksić, Dragan Jovanović, Veroljub Stevanović, Miodrag Linta, Milija Miletić, prof. dr Vojislav Šešelj, Čedomir Jovanović i dr Vesna Ivković zatražili su obaveštenja i objašnjenja u skladu sa članom 287. Poslovnika Narodne skupštine.

Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković pozdravila je, u svoje i u ime narodnih poslanika, tri grupe studenata Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Beogradu, i to politikološkog odeljenja, odeljenja za novinarstvo i komunikologiju i odeljenja za međunarodne studije, koji su sa galerije Velike sale pratili deo sednice Narodne skupštine.

Narodna skupština utvrdila je sledeći dnevni red:

  1. Predlog zakona o sprečavanju nasilja u porodici, koji je podnela Vlada;

  2. Predlog zakona o izmenama i dopunama Krivičnog zakonika, koji je podnela Vlada;

  3. Predlog zakona o organizaciji i nadležnosti državnih organa u suzbijanju organizovanog kriminala, terorizma i korupcije, koji je podnela Vlada;

  4. Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o oduzimanju imovine proistekle iz krivičnog dela, koji je podnela Vlada i

  5. Predlog odluke o izboru predsednika i članova Komisije za hartije od vrednosti, koji je podneo Odbor za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava.

Narodna skupština prihvatila je predlog narodnog poslanika Meha Omerovića da se obavi zajednički načelni pretres o tačkama 1, 2, 3. i 4. dnevnog reda sednice.

U nastavku rada, narodni poslanici započeli su zajednički načelni pretres o predlozima zakona o sprečavanju nasilja u porodici, o izmenama i dopunama Krivičnog zakonika, o organizaciji i nadležnosti državnih organa u suzbijanju organizovanog kriminala, terorizma i korupcije i o izmenama i dopunama Zakona o oduzimanju imovine proistekle iz krivičnog dela.

Predložene zakone obrazložila je predstavnik predlagača, ministarka pravde Nela Kuburović.

Do kraja dana, Narodna skupština vodila je zajednički načelni pretres o prve četiri tačke dnevnog reda sednice.

Drugog dana rada, 16. novembra, Narodna skupština nastavila je zajednički načelni pretres o tačkama jedan do četiri dnevnog reda sednice.

Narodna skupština je, do kraja rada, zaključila zajednički načelni pretres o tačkama jedan do četiri dnevnog reda sednice.

Trećeg dana rada, 17. novembra, a pre prelaska na rad, ovlašćeni predstavnici poslaničkih grupa narodni poslanici Bajro Gegić, Olena Papuga, Boško Obradović, Dubravka Filipovski, Milija Miletić, prof. dr Vojislav Šešelj, Marko Đurišić, Saša Radulović, Aleksandar Marković i Zvonimir Stević zatražili su obaveštenja i objašnjenja u skladu sa članom 287. Poslovnika Narodne skupštine.

U nastavku rada, Narodna skupština, započela je jedinstveni pretres Predloga odluke o izboru predsednika i članova Komisije za hartije od vrednosti.

Do kraja dana, Narodna skupština obavila je jedinstveni pretres o tački 5 dnevnog reda sednice.

Četvrtog dana rada, 18. novembra, Narodna skupština vodila je pretres u pojedinostima prve tačke dnevnog reda, odnosno Predloga zakona o sprečavanju nasilja u porodici.

Petog dana rada, 22. novembra 2016. godine, a pre prelaska na rad, ovlašćeni predstavnici poslaničkih grupa narodni poslanici Boško Obradović, prof. dr Vojislav Šešelj, Miroslav Aleksić, Goran Ćirić, Milija Miletić, dr Muamer Bačevac, Danijela Stojadinović, Saša Radulović, Marko Parezanović i Borisav Kovačević zatražili su obaveštenja i objašnjenja u skladu sa članom 287. Poslovnika Narodne skupštine.

U nastavku sednice, Narodna skupština je obavila pretres u pojedinostima o Predlogu zakona o sprečavanju nasilja u porodici i o Predlogu zakona o izmenama i dopunama Krivičnog zakonika.

Narodna skupština započela je pretres u pojedinostima o Predlogu zakona o organizaciji i nadležnosti državnih organa u suzbijanju organizovanog kriminala, terorizma i korupcije.

Šestog dana rada, 23. novembra, Narodna skupština nastavila je raspravu o amandmanima podnetim na Predlog zakona o organizaciji i nadležnosti državnih organa u suzbijanju organizovanog kriminala, terorizma i korupcije.

U toku dana Narodna skupština obavila je pretres u pojedinostima o ovom Predlogu zakona, kao i pretres u pojedinostima o Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o oduzimanju imovine proistekle iz krivičnog dela.

Pošto je Narodna skupština obavila raspravu, u načelu i u pojedinostima, o svim tačkama dnevnog reda sednice, predsedavajuća sednici, predsednica Narodne skupštine Maja Gojković odredila je sredu, 23. novembar, sa početkom u 17.35 časova, kao Dan za glasanje o svim tačkama dnevnog reda Četvrte sednice Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2016. godini.

Dan za glasanje

U Danu za glasanje Narodna skupština usvojila je većinom glasova narodnih poslanika Predlog zakona o sprečavanju nasilja u porodici, Predlog zakona o izmenama i dopunama Krivičnog zakonika, Predlog zakona o organizaciji i nadležnosti državnih organa u suzbijanju organizovanog kriminala, terorizma i korupcije i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o oduzimanju imovine proistekle iz krivičnog dela.

Većinom glasova narodnih poslanika usvojen je i Predlog odluke o izboru predsednika i članova Komisije za hartije od vrednosti. Za predsednika Komisije za hartije od vrednosti, na period od pet godina, izabran je Predrag Dedeić, a za članove, takođe na period od pet godina, Žarko Milićević, Vladislav Stanković, Mirjana Ivošević i Marko Janković.

U Danu za glasanje Narodna skupština je odlučivala i o povredama Poslovnika na koje su ukazivali narodni poslanici tokom sednice i odlučila da ni u jednom slučaju odredbe Poslovnika nisu bile povređene.

Pošto je Narodna skupština obavila razmatranje i odlučivanje o svim tačkama dnevnog reda sednice, predsednica Narodne skupštine Maja Gojković zaključila je Četvrtu sednicu Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2016. godini.


Video (24)

Utorak, 15. novembar 2016. | Četvrta sednica Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2016. godini 15.11.2016.(I)

Utorak, 15. novembar 2016. | Četvrta sednica Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2016. godini 15.11.2016.(II)

Utorak, 15. novembar 2016. | Četvrta sednica Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2016. godini 15.11.2016.(III)

Utorak, 15. novembar 2016. | Četvrta sednica Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2016. godini 15.11.2016.(IV)

Sreda, 16. novembar 2016. | nastavak Četvrte sednice Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2016. godini 16.11.2016.(I)

Prikaži još Preostalo video snimaka: 19


Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4