Ponedeljak, 14. novembar 2005. - Utorak, 15. novembar 2005.

Četvrta sednica Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2005. godini.

Za Četvrtu sednicu Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2005. godini, koju je predsednik Narodne skupštine Predrag Marković sazvao za 14. novembar, usvojen je sledeći dnevni red:1. Predlog za izbor sudija Ustavnog suda, koji je podneo predsednik Republike,2. Predlozi odluka o izmenama i dopuni Odluke o izboru članova odbora Narodne skupštine Republike Srbije.


Za Četvrtu sednicu Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2005. godini, koju je predsednik Narodne skupštine Predrag Marković sazvao za 14. novembar, usvojen je sledeći dnevni red:

1. Predlog za izbor sudija Ustavnog suda, koji je podneo predsednik Republike,

2. Predlozi odluka o izmenama i dopuni Odluke o izboru članova odbora Narodne skupštine Republike Srbije.

Prvog dana rada Narodna skupština je otvorila pretres o Predlogu za izbor sudija Ustavnog suda.

Drugog dana rada (15. novembar), pošto je okončan pretres o Predlogu za izbor sudija Ustavnog suda, predsednik Narodne skupštine Predrag Marković je odredio dan za glasanje odmah u nastavku rada.

U Danu za glasanje Narodna skupština izabrala je Dragicu Marjanović, sudiju Vrhovnog suda Srbije za sudiju Ustavnog suda.

Narodna skupština nije izabrala Svetislavu Bulajić, asistenta na Pravnom fakultetu u Beogradu za sudiju Ustavnog suda.

U nastavku rada, Narodna skupština je usvojila predloge odluka o izmenama Odluke o izboru članova odbora Narodne skupštine Republike Srbije koje su podneli narodni poslanici Tomislav Nikolić, predsednik Poslaničke grupe SRS i Miloljub Albijanić, predsednik Poslaničke grupe G17 plus i Predlog odluke o dopuni Odluke o izboru članova odbora Narodne skupštine Republike Srbije, koji su podneli predsednici poslaničkih grupa Srpske radikalne stranke, Demokratske stranke Srbije, G17 plus, Socijalističke partije Srbije , Nova Srbija i samostalni poslanici 9+9, Tomislav Nikolić, Miloš Aligrudić, Miloljub Albijanić, Ivica Dačić i Veroljub Stevanović.

Pošto je Narodna skupština obavila razmatranje i odlučivanje o svim tačkama dnevnog reda ove sednice, predsednik Narodne skupštine Predrag Marković je zaključio Četvrtu sednicu Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine RepublikeSrbije u 2005. godini.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
petak, 12. avgust
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar dogadjaja