1. jun 2018. Šesto vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u Jedanaestom sazivu

1. jun 2018. Šesto vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u Jedanaestom sazivu

Petak, 1. jun 2018.

Šesto vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u Jedanaestom sazivu

Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković sazvala je, na zahtev 154 narodnih poslanika, Šesto vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u Jedanaestom sazivu za petak, 1. jun 2018. godine.


Šesto vanredno zasedanje počelo je u 10.00 časova.

U zahtevu za održavanje zasedanja utvrđen je sledeći dnevni red:

 1. Predlog zakona o zaštiti korisnika finansijskih usluga kod ugovaranja na daljinu, koji je podnela Narodna banka Srbije;
 2. Predlog zakona o finansijskom obezbeđenju, koji je podnela Narodna banka Srbije;
 3. Predlog zakona o međubankarskim naknadama i posebnim pravilima poslovanja kod platnih transakcija na osnovu platnih kartica, koji je podnela Narodna banka Srbije;
 4. Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o platnim uslugama, koji je podnela Narodna banka Srbije;
 5. Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o Narodnoj banci Srbije, koji je podnela Narodna banka Srbije;
 6. Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o privrednim društvima, koji je podnela Vlada;
 7. Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o stečaju, koji je podnela Vlada;
 8. Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o zajmu (Drugi programski zajam za razvojne politike u oblasti javnih rashoda i javnih preduzeća) između Republike Srbije i Međunarodne banke za obnovu i razvoj, koji je podnela Vlada;
 9. Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o zajmu (Projekat pružanja podrške finansijskim institucijama u državnom vlasništvu) između Republike Srbije i Međunarodne banke za obnovu i razvoj, koji je podnela Vlada;
 10. Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o zajmu (Dodatno finansiranje za Drugi Projekat razvoja zdravstva Srbije) između Republike Srbije i Međunarodne banke za obnovu i razvoj, koji je podnela Vlada;
 11. Predlog odluke o izboru četiri člana Republičke komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki, koji je podneo Odbor za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava.
Narodna skupština prihvatila je predlog narodnog poslanika dr Aleksandra Martinovića da se obavi zajednički načelni i jedinstveni pretres o svim tačkama dnevnog reda sednice.

U nastavku rada, Narodna skupština započela je zajednički načelni i jedinstveni pretres o tačkama 1. do 11. dnevnog reda sednice, a predložene zakone obrazložili su predstavnici predlagača, guverner Narodne banke Srbije dr Jorgovanka Tabaković i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević.

Do kraja dana, Narodna skupština vodila je zajednički načelni i jedinstveni pretres o svim tačkama dnevnog reda.

Drugog dana rada, 4. juna 2018. godina, Narodna skupština je vodila i zaključila zajednički načelni i jedinstveni pretres o tačkama 1. do 11. dnevnog reda sednice.

Trećeg dana rada, 6. juna, Narodna skupština započela je i do kraja dana vodila raspravu u pojedinostima o Predlogu zakona o zaštiti korisnika finansijskih usluga kod ugovaranja na daljinu.

U toku rada, Narodna skupština konstatovala je prestanak mandata narodnom poslaniku Željku Sušecu.

Četvrtog dana rada, 7. juna, pre prelaska na rad, predsednici, odnosno, ovlašćeni predstavnici poslaničkih grupa, narodni poslanici Aleksandar Šešelj, Vladimir Đurić, Đorđe Vukadinović, dr Ana Stevanović, Boško Obradović, Zoran Živković, Marijan Rističević i dr Boban Birmančević, zatražili su obaveštenja i objašnjenja u skladu sa članom 287. Poslovnika Narodne skupštine.

Narodna skupština je nastavila i do kraja dana vodila pretres u pojedinostima o Predlogu zakona o zaštiti korisnika finansijskih usluga kod ugovaranja na daljinu.

U toku rada, Narodna skupština je na osnovu Odluke Republičke izborne komisije i Izveštaja Odbora za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja, konstatovala potvrđivanje mandata narodnom poslaniku Živanu Đurišiću, izabranom sa Izborne liste ALEKSANDAR VUČIĆ - SRBIJA POBEĐUJE, nakon čega je novoizabrani narodni poslanik položio zakletvu.

Petog dana rada, 8. juna, Narodna skupština vodila je i zaključila pretres u pojedinostima o tačkama 1. do 11. dnevnog reda sednice.

Pošto je Narodna skupština obavila jedinstveni pretres o svim tačkama dnevnog reda sednice, predsedavajući sednici, potpredsednik Narodne skupštine Veroljub Arsić odredio je petak, 8. jun, sa početkom u 15.30 časova, kao Dan za glasanje o svim predlozima zakona dnevnog reda Šestog vanrednog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u Jedanaestom sazivu.

Dan za glasanje o svim tačkama dnevnog reda

U Danu za glasanje, narodni poslanici usvojili su Predlog zakona o zaštiti korisnika finansijskih usluga kod ugovaranja na daljinu, Predlog zakona o finansijskom obezbeđenju, Predlog zakona o međubankarskim naknadama i posebnim pravilima poslovanja kod platnih transakcija na osnovu platnih kartica, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o platnim uslugama i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o Narodnoj banci Srbije, koje je podnela Narodna banka Srbije.

Narodni poslenici većinom glasova usvojili su i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o privrednim društvima, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o stečaju, Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o zajmu (Drugi programski zajam za razvojne politike u oblasti javnih rashoda i javnih preduzeća) između Republike Srbije i Međunarodne banke za obnovu i razvoj, Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o zajmu (Projekat pružanja podrške finansijskim institucijama u državnom vlasništvu) između Republike Srbije i Međunarodne banke za obnovu i razvoj, kao i Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o zajmu (Dodatno finansiranje za Drugi Projekat razvoja zdravstva Srbije) između Republike Srbije i Međunarodne banke za obnovu i razvoj, koje je podnela Vlada.

Većinom glasova usvojen je i Predlog odluke o izboru četiri člana Republičke komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki, koji je podneo Odbor za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava.

U Danu za glasanje, Narodna skupština odlučivala je i o povredama Poslovnika na koje su ukazivali narodni poslanici tokom sednice i odlučila da ni u jednom slučaju odredbe Poslovnika nisu bile povređene.

Pošto je Narodna skupština obavila razmatranje i odlučivanje o svim tačkama dnevnog reda sednice, potpredsednik Narodne skupštine Veroljub Arsić zaključio je Šesto vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u Jedanaestom sazivu.


Video (17)

Petak, 1. jun 2018. | Šesto vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u Jedanaestom sazivu 01.06.2018. (I)

Petak, 1. jun 2018. | Šesto vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u Jedanaestom sazivu 01.06.2018. (II)

Petak, 1. jun 2018. | Šesto vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u Jedanaestom sazivu 01.06.2018. (III)

Petak, 1. jun 2018. | Šesto vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u Jedanaestom sazivu 01.06.2018. (IV)

Ponedeljak, 4. jun 2018. | nastavak Šestog vanrednog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u Jedanaestom sazivu 04.06.2018. (I)

Prikaži još Preostalo video snimaka: 12


Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
utorak, 17. maj
 • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar dogadjaja