9. novembar 2021. Šesta sednica Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2021. godini

9. novembar 2021. Šesta sednica Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2021. godini

Utorak, 9. novembar 2021.

Šesta sednica Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2021. godini

Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije Ivica Dačić, sazvao je Šestu sednicu Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2021. godini, za utorak, 9. novembar 2021. godine, sa početkom u 10.00 časova.


Na samom početku sednice, predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić pozvao je narodne poslanike da minutom ćutanja odaju počast preminulom potpredsedniku Narodne skupštine akademiku Muameru Zukorliću.

Pre prelaska na rad po dnevnom redu, predsednici, odnosno, ovlašćeni predstavnici poslaničkih grupa, narodni poslanici Milija Miletić, Stefan Krkobabić, Đorđe Milićević i Nevenka Kostadinova, zatražili su obaveštenja i objašnjenja u skladu sa članom 287. Poslovnika Narodne skupštine.

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić pozvao je narodnu poslanicu Jelenu Katić izabranu sa Izborne liste ALEKSANDAR VUČIĆ – ZA NAŠU DECU, da položi zakletvu.

U nastavku rada, Narodna skupština utvrdila je sledeći dnevni red:

 1. Predlog zakona o biocidnim proizvodima, koji je podnela Vlada;
 2. Predlog zakona o izmenama Zakona o integrisanom sprečavanju i kontroli zagađivanja životne sredine, koji je podnela Vlada;
 3. Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o privrednim društvima, koji je podnela Vlada;
 4. Predlog zakona o potvrđivanju Izmene Sporazuma o poljoprivrednim proizvodima između Republike Srbije i Kraljevine Norveške, koji je podnela Vlada;
 5. Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o saradnji u zaštiti od katastrofa na Zapadnom Balkanu, koji je podnela Vlada;
 6. Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o uzajamnom priznavanju i zameni vozačkih dozvola između Vlade Republike Srbije i Vlade Narodne Republike Kine, koji je podnela Vlada;
 7. Predlog odluke o prestanku funkcije javnog tužioca u Osnovnom javnom tužilaštvu u Kuršumliji, koji je podneo Odbor za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu;
 8. Predlog odluke o izboru predsednika sudova, koji je podneo Visoki savet sudstva;
 9. Predlog odluke o izboru sudije koji se prvi put bira na sudijsku funkciju, koji je podneo Visoki savet sudstva;
 10. Predlog odluke o izboru dva člana Republičke komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki, koji je podneo Odbor za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava i
 11. Predlog odluke o izboru predsednika i članova Komisije za hartije od vrednosti, koji je podneo Odbor za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava.
Narodna skupština prihvatila je predlog narodnog poslanika dr Aleksandra Martinovića da se obavi zajednički načelni pretres o tačkama 1. i 2. dnevnog reda sednice; zajednički načelni i jedinstveni pretres o tačkama 3, 4,10. i 11. dnevnog reda sednice; zajednički jedinstveni pretres o tačkama 5. i 6. dnevnog reda i zajednički jedinstveni pretres o tačkama 7, 8. i 9. dnevnog reda sednice.

Narodna skupština započela je zajednički načelni pretres o Predlogu zakona o biocidnim proizvodima i Predlogu zakona o izmenama Zakona o integrisanom sprečavanju i kontroli zagađivanja životne sredine, koje je obrazložila predstavnica predlagača ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović.

Do kraja dana Narodna skupština vodila je i zaključila zajednički načelni pretres o Predlogu zakona o biocidnim proizvodima i Predlogu zakona o izmenama Zakona o integrisanom sprečavanju i kontroli zagađivanja životne sredine.

Drugog dana rada, 10. novembra, Narodna skupština je započela zajednički načelni i jedinstveni pretres o tačkama 3, 4, 10. i 11. dnevnog reda sednice.

Predloge zakona, narodnim poslanicima obrazložila je ministarka za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Gordana Čomić.

Do kraja dana, Narodna skupština završila je zajednički načelni i jedinstveni pretres o Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o privrednim društvima, Predlogu zakona o potvrđivanju Izmene Sporazuma o poljoprivrednim proizvodima između Republike Srbije i Kraljevine Norveške, Predlogu odluke o izboru dva člana Republičke komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki i Predlogu odluke o izboru predsednika i članova Komisije za hartije od vrednosti.

Trećeg dana rada, 16. novembra, pre prelaska na rad po dnevnom redu, predsednici, odnosno, ovlašćeni predstavnici poslaničkih grupa, narodni poslanici prof. dr Jahja Fehratović, Enis Imamović, Jasmina Kaaranac, Zoltan Pek, Đorđe Milićević i prof. dr Ljubiša Stojmirović, zatražili su obaveštenja i objašnjenja u skladu sa članom 287. Poslovnika Narodne skupštine.

Narodna skupština započela je, i do kraja dana, zaključila zajednički jedinstveni pretres o tačkama 5. i 6. dnevnog reda sednice, odnosno o Predlogu zakona o potvrđivanju Sporazuma o saradnji u zaštiti od katastrofa na Zapadnom Balkanu i Predlogu zakona o potvrđivanju Sporazuma o uzajamnom priznavanju i zameni vozačkih dozvola između Vlade Republike Srbije i Vlade Narodne Republike Kine, koje je obrazložio ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Četvrtog dana rada, 17. novembra, Narodna skupština započela je zajednički jedinstveni pretres o tačkama 7, 8. i 9. dnevnog reda sednice, odnosno o Predlogu odluke o prestanku funkcije javnog tužioca u Osnovnom javnom tužilaštvu u Kuršumliji, Predlogu odluke o izboru predsednika sudova i Predlogu odluke o izboru sudije koji se prvi put bira na sudijsku funkciju, koje su obrazložili predstavnici predlagača, Snežana Bjelogrlić, članica Visokog saveta sudstva i Đorđe Dabić, izvestilac Odbora za pravosuđe, državnu u pravu i lokalnu samoupravu.

U toku rada, predsedavajuća sednici, potpredsednica Narodne skupštine Elvira Kovač, pozdravile je, u ime narodnih poslanika, i u svoje ime, učesnike 101. Roz-Rot seminara, koji su deo sednice Narodne skupštine pratili sa galerije velike sale.

Nakon zajedničkog pretresa o tačkam 7,8. i 9. dnevnog reda sednica, Narodna skupština razmotrila je u pojedinostima Predlog zakona o biocidnim proizvodima.

Do kraja dana, Narodna skupština obavila je pretres o svim tačkama dnevnog reda sednice, te je predsedavajući sednici, potpredsednik Narodne skupštine dr Vladimir Orlić odredio sredu, 17. novembar sa početkom u 17.30 časova, kao Dan za glasanje o svim tačkama dnevnog reda Šeste sednice Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine u 2021. godini.

Dan za glasanje

Pre prelaska na glasanje predsedavajući sednici, predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić, pozdravio je, u ime narodnih poslanika, i u svoje ime, gubernatora Sankt Peterburga Aleksandra Dmitrieviča Beglova, sa delegacijom, koja boravi u zvaničnoj poseti Republici Srbiji, a koja je deo sednice Narodne skupštine ispratila sa galerije velike sale.

U Danu za glasanje, 17. novembra, Narodna skupština usvojila je u celini Predlog zakona o biocidnim proizvodima, Predlog zakona o izmenama Zakona o integrisanom sprečavanju i kontroli zagađivanja životne sredine, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o privrednim društvima, Predlog zakona o potvrđivanju Izmene Sporazuma o poljoprivrednim proizvodima između Republike Srbije i Kraljevine Norveške, Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o saradnji u zaštiti od katastrofa na Zapadnom Balkanu i Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o uzajamnom priznavanju i zameni vozačkih dozvola između Vlade Republike Srbije i Vlade Narodne Republike Kine.

Narodna skupština usvojila je Predlog odluke o prestanku funkcije javnog tužioca u Osnovnom javnom tužilaštvu u Kuršumliji, Predlog odluke o izboru predsednika osnovnih sudova, Predlog odluke o izboru sudije koji se prvi put bira na sudijsku funkciju.

Narodni poslanici usvojili su i Predlog odluke o izboru dva člana Republičke komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki i Predlog odluke o izboru predsednika i članova Komisije za hartije od vrednosti.

Pošto je Narodna skupština obavila raspravu i odlučivanje o svim tačkama dnevnog reda sednice, predsedavajući sednici, predsednik Narodne skupštine zaključio je Šestu sednicu Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2021. godini.


Video (14)

Utorak, 9. novembar 2021. | Šesta sednica Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2021. godini 09.11.2021. (I)

Utorak, 9. novembar 2021. | Šesta sednica Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2021. godini 09.11.2021. (II)

Utorak, 9. novembar 2021. | Šesta sednica Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2021. godini 09.11.2021. (III)

Sreda, 10. novembar 2021. | nastavak Šeste sednice Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2021. godini 10.11.2021.(I)

Sreda, 10. novembar 2021. | nastavak Šeste sednice Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2021. godini 10.11.2021.(II)

Prikaži još Preostalo video snimaka: 9


Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
utorak, 7. decembar

Ceo kalendar dogadjaja