21. septembar 2021. Četrnaesto vanredno zasedavanje Narodne skupštine Republike Srbije u Dvanaestom sazivu

21. septembar 2021. Četrnaesto vanredno zasedavanje Narodne skupštine Republike Srbije u Dvanaestom sazivu

Utorak, 21. septembar 2021.

Četrnaesto vanredno zasedavanje Narodne skupštine Republike Srbije u Dvanaestom sazivu

Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije Ivica Dačić sazvao je, na zahtev 236 narodnih poslanika, Četrnaesto vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u Dvanaestom sazivu za utorak, 21. septembar 2021. godine, sa početkom u 10.00 časova.


Pre početka rada, predsednici, odnosno, ovlašćeni predstavnici poslaničkih grupa, narodni poslanici Samir Tandir, Stefan Krkobabić, Đorđe Milićević i Marko Parezanović zatražili su obaveštenja i objašnjenja u skladu sa članom 287. Poslovnika Narodne skupštine.

U nastavku rada, usvojen je sledeći dnevni red sednice:

  1. Predlog odluke o izmenama i dopunama Odluke o usvajanju Kodeksa ponašanja narodnih poslanika, koji je podneo Odbor za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja;
  2. Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o sprečavanju korupcije, koji je podnela Vlada i
  3. Predlog zakona o očuvanju kulturnog i istorijskog nasleđa Svetog manastira Hilandar, koji je podnela Vlada.
Narodni poslanici prihvatili su predlog dr Aleksandra Martinovića da se obavi zajednički načelni i jedinstveni pretres o tačkama 1. i 2. dnevnog reda sednice.

Predloge akata, u ime predlagača, obrazložili su narodni poslanik, predsednik Odbora za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja dr Aleksandar Martinović i ministarka pravde Maja Popović.

Nakon obrazloženja, narodni poslanici započeli su zajednički i jedinstveni pretres o tačkama 1. i 2. sednice.

Tokom sednice, predsedavajuća Elvira Kovač je u svoje ime i u ime narodnih poslanika, pozdravila delegaciju Misije za Evropu Parlamentarne skupštine Frankofonije, koja je deo sednice Narodne skupštine pratila sa galerije velike sale.

Do kraja dana, Narodna skupština obavila je zajednički načelni i jedinstveni pretres o Predlogu odluke o izmenama i dopunama Odluke o usvajanju Kodeksa ponašanja narodnih poslanika i Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o sprečavanju korupcije.

Drugog dana rada, 22. septembra 2021. godine, Narodna skupština je započela raspravu o Predlogu zakona o očuvanju kulturnog i istorijskog nasleđa Svetog manastira Hilandar.

Predlog zakona obrazložila je predstavnica predlagača, potpredsednica Vlade, ministarka kulture i informisanja Maja Gojković.

Trećeg dana rada, 23. septembra 2021. godine, pre prelaska na rad, predsednici, odnosno, ovlašćeni predstavnici poslaničkih grupa, narodni poslanici Milija Miletić, Jasmina Karanac, Selma Kučević, Arpad Fremond, Stefan Krkobabić, Đorđe Milićević i Nebojša Bakarec, zatražili su obaveštenja i objašnjenja u skladu sa članom 287. Poslovnika Narodne skupštine.

Narodna skupština je nastavila i zaključila načelnu raspravu o Predlogu zakona o očuvanju kulturnog i istorijskog nasleđa Svetog manastira Hilandar.

Pošto je Narodna skupština obavila raspravu o svim tačkama dnevnog reda, presednik Narodne skupštine Ivica Dačić odredio je četvrtak, 23. septembar sa početkom u 15.05 časova, kao Dan za glasanje o tačkama dnevnog reda Četrnaestog vanrednog zasedanja Narodne skupštine u Dvanaestom sazivu.

Dan za glasanje

U Danu za glasanje, 23. septembra, Narodna skupština usvojila je većinom glasova narodnih poslanika Predlog odluke o izmenama i dopunama Odluke o usvajanju Kodeksa ponašanja narodnih poslanika, koji je podneo Odbor za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja.

Narodni poslanici su, većinom glasova, prihvatili i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o sprečavanju korupcije i Predlog zakona o očuvanju kulturnog i istorijskog nasleđa Svetog manastira Hilandar, koje je podnela Vlada.

Pošto je Narodna skupština obavila raspravu i odlučivanje o svim tačkama dnevnog reda sednice, predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić zaključio je Četrnaesto vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u Dvanaestom sazivu.


Video (9)

Utorak, 21. septembar 2021. | Četrnaesto vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u Dvanaestom sazivu 21.09.2021.(I)

Utorak, 21. septembar 2021. | Četrnaesto vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u Dvanaestom sazivu 21.09.2021.(II)

Utorak, 21. septembar 2021. | Četrnaesto vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u Dvanaestom sazivu 21.09.2021.(III)

Utorak, 21. septembar 2021. | Četrnaesto vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u Dvanaestom sazivu 21.09.2021.(IV)

Sreda, 22. septembar 2021. | nastavak Četrnaestog vanrednog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u Dvanaestom sazivu 22.09.2021.(I)

Prikaži još Preostalo video snimaka: 4


Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2