Ponedeljak, 8. mart 2021.

Čestitka predsednika Narodne skupštine Ivice Dačića povodom 8. marta – Međunarodnog dana žena

Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije Ivica Dačić čestitao je svim pripadnicama lepšeg pola 8.mart – Međunarodni dan žena i istakao da žene treba da nastave sa svojim aktivnim učešćem u svim sferama života kako bi bile uključene u sve promene i rešenja koja oblikuju i utiču na društvo.


„Svim pripadnicama lepšeg pola upućujem najsrdačnije čestitke povodom 8. marta – Međunarodnog dana žena koji predstavlja simbol levičarskog praznika nastalog kao borba za politička, ekonomska i socijalna prava žena.

Simbolično obeležavanje “Dana žena” je prilika da se podsetimo na dug put koji su žene prošle kako bi im se priznala osnovna ljudska prava ali i da im još jednom ukažemo na potrebu daljeg unapređenja njihovog položaja.

Žene, koje čine polovinu populacije, treba da nastave sa svojim aktivnim učešćem u svim sferama života kako bi bile uključene u sve promene i rešenja koja oblikuju i utiču na društvo jer nam iskustvo govori da je od ključnog značaja omogućiti ženama puno i jednako učešće kako po pitanju mira i bezbednosti, tako i aktivno rešavanje svih problema.

Imamo hrabre, obrazovane i posvećene žene koje moraju imati pravo na slobodu izbora, jednake uslove i plate za posao koji obavljaju, život bez nasilja i diskriminacije, jer bez socijalno stabilnih, uspešnih i jakih žena ne može biti ni stabilna, uspešna i jaka naša država.

Zato, drage dame, srećan vam vaš praznik, nastavite da idete putem uspeha, jednakog učešća i aktivnog rešavanja svih problema koje su od značaja za našu državu i društvo“.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
petak, 23. april
  • 13.00 - video sastanak predsednika Odbora za spoljne poslove Narodne skupštine sa predsednikom Odbora za spoljne poslove Donjeg doma Parlamenta Italije (Dom Narodne skupštine, Trg Nikole Pašića 13, sala 2)

Ceo kalendar dogadjaja