29. август 2012. Седмо ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у 2012. години (ФОТО:Танјуг)

29. август 2012. Седмо ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у 2012. години (ФОТО:Танјуг)

Среда, 29. август 2012.

Седмо ванредно заседање Народне скупштине у 2012. години

Председник Народне скупштине мр Небојша Стефановић сазвао је, на захтев 93 народна посланика, Седмо ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у 2012. години, за среду, 29. август 2012. године, са почетком у 10 часова.


У захтеву за одржавање заседања одређен је следећи дневни ред:

  1. Предлог закона о измени Закона о јавном бележништву, који је поднела група од 61 народног посланика и
  2. Предлог закона о допунама Закона о ванпарничном поступку, који је поднела група од 61 народног посланика.

Пре преласка на рад по дневном реду заседања, Народна скупштина је на основу Извештаја Одбора за административно-буџетска и мандатно-имунитетска питања констатовала престанак мандата, пре истека времена на које је изабрана, народној посланици Јоргованки Табаковић, даном преузимања функције која је неспојива са функцијом народног посланика.

Народна скупштина је већином гласова народних посланика, прихватила предлог народног посланика Владимира Цвијана, да се обави заједнички начелни претрес о свим тачкама дневног реда заседања.

Предлоге закона, народним посланицима образложио је представник предлагача, народни посланик Владимир Цвијан.

У току рада Народна скупштина је на основу Извештаја Одбора за административно-буџетска и мандатно-имунитетска питања констатовала престанак мандата, пре истека времена на које су изабрани, народним посланицима Братиславу Гашићу и Видоју Петровићу.

До краја дана, Народна скупштина обавила је заједнички начелни претрес о предлозима закона о измени Закона о јавном бележништву и о допунама Закона о ванпарничном поступку.

Други дан рада – 31.8.2012.

Другог дана, 31.августа, Народна скупштина наставила је рад разматрањем амандмана пoднетих на Предлог закона о измени Закона о јавном бележништву и на Предлог закона о допунама Закона о ванпарничном поступку.

Народна скупштина је, на основу Одлуке Републичке изборне комисије о додели мандата народних посланика у Народној скупштини за упражњена посланичка места и Извештаја Одбора за административно-буџетска и мандатно-имунитетска питања, констатовала потврђивање мандата народним посланицима Тањи Радовановић и Радовану Раичевићу, изабраним са Изборне листе ПОКРЕНИМО СРБИЈУ-ТОМИСЛАВ НИКОЛИЋ и народном посланику Јожефу Шандору, изабраном са Изборне листе УЈЕДИЊЕНИ РЕГИОНИ СРБИЈЕ-МЛАЂАН ДИНКИЋ, коју су након потврђивања мандата положили заклетву.

У току рада, Народна скупштина је на основу Извештаја Одбора за административно-буџетска и мандатно-имунитетска питања констатовала престанак мандата, пре истека времена на које је изабран, народном посланику Владану Васићу.

До краја дана, Народна скупштина обавила је расправу у појединостима о Предлогу закона о измени Закона о јавном бележништву и о Предлогу закона о допунама Закона о ванпарничном поступку.

Пошто је Народна скупштина обавила расправу у начелу и у појединостима о свим тачкама дневног реда Седмог ванредног заседања, председавајућа седници, потпредседница Народне скупштине Весна Ковач одредила је петак, 31.август 2012.године, са почетком у 16 часова, као Дан за гласање о тачкама дневног реда Седмог ванредног заседања Народне скупштине у 2012.години.

Дан за гласање

Народна скупштина је, на основу Одлуке Републичке изборне комисије о додели мандата народних посланика у Народној скупштини за упражњена посланичка места и Извештаја Одбора за административно-буџетска и мандатно-имунитетска питања, констатовала потврђивање мандата народној посланици Јелени Травар-Миљевић, изабраној са Изборне листе УЈЕДИЊЕНИ РЕГИОНИ СРБИЈЕ-МЛАЂАН ДИНКИЋ, која је након потврђивања мандата положила заклетву.

У Дану за гласање, 31.августа, Народна скупштина усвојила је већином гласова народних посланика Предлог закона о измени Закона о јавном бележништву и Предлог закона о допунама Закона о ванпарничном поступку.

Пошто је Нарона скупштина обавила расправу и одлучивање о свим тачкама дневног реда заседања, потпредседница Народне скупштине Весна Ковач закључила је Седмо ванредно заседање Народне скупштине у 2012.години.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
недеља, 5. април
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја