Седнице одбора ван седишта Народне скупштине

Нови Сад

Уторак, 27. октобар 2009.

Sedamnaesta sednica Odbora za rad, boračka i socijalna pitanja

Odbor za rad, boračka i socijalna pitanja održao je u Novom Sadu svoju 17. sednicu, na kojoj je razmatrao Predlog zakona o volontiranju, u načelu.



Odbor za rad, boračka i socijalna pitanja održao je u Novom Sadu svoju 17. sednicu, na kojoj je razmatrao Predlog zakona o volontiranju, u načelu. Sednici kojoj je predsedavao predsednik Odbora Meho Omerović, pored državnog sekretara Snežane Lakićević Stojačić i rukovodioca Grupe za oblast rada i prava po osnovu rada Jesenke Čvorov iz Ministarstva rada i socijalne politike, prisustvovali su i pokrajinski sekretar za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslav Vasin, kao i predstavnici Novosadskog humanitarnog centra, ''Građanske inicijative'', ''Prijatelja dece Zemun'', ''Mladih istraživača Srbije'' i UNDP-a za Srbiju.

Pozdravljajući narodne poslanike i goste, Meho Omerović je rekao da se sednica Odbora održava van sedišta Narodne skupštine u skladu sa Programom rada Odbora za 2009. godinu, a uz podršku Programa za razvoj UN, kao i da je za domaćina odabrana nevladina, neprofitna organizacija Novosadski humanitarni centar, zbog svog bogatog iskustva u radu sa volonterima i aktivnog pristupa promociji i unapređenju uslova za volonterski rad.

U raspravi, koja je usledila posle uvodnog izlaganja predstavnika predlagača zakona iznete su mnoge primedbe i sugestije na Predlog zakona, kako od narodnih poslanika, tako i gostiju. Pri tom, predstavnici nevladinog sektora nisu sporili potrebu donošenja ovakvog zakona, ali su izrazili svoju bojazan da bi se preteranim normiranjem volonterskog rada umanjile dobre namere predlagača, imajući u vidu da se njim pretežno bave organizacije slabijeg imovnog stanja i da se on zasniva na principu dobrovoljnosti.

Iz tog razloga, Odbor je ocenio da je potrebno da se organizuje još jedno javno slušanje o Predlogu zakona o volontiranju, nakon čega bi se narodni poslanici izjasnili o predloženom aktu u načelu.

Нови Сад: Фото галерија

Остале седнице овог одбора

Субота, 25. новембар 2017. 16. седницa Oдбора за рад, социјална питања, друштвену укљученост и смањење сиромаштва Крушевац Има фотографија Има видео снимака
Уторак, 21. фебруар 2017. 10. седница Одбора за рад, социјална питања, друштвену укљученост и смањење сиромаштва Суботица Има фотографија Има видео снимака
Понедељак, 18. октобар 2010. Двадесет трећа седница Одбора за смањење сиромаштва Ада
Уторак, 27. октобар 2009. Седамнаеста седница Одбора за рад, борачка и социјална питања Нови Сад
Четвртак, 4. децембар 2008. Трећа седница Одбора за смањење сиромаштва Лесковац

Обратите се одбору Народне скупштине

Попуните формулар и пошаљите поруку

Уколико желите да се обратите неком од одобра Hародне скупштине, попуните формулар приказан испод са неопходним подацима и кликните на дугме Пошаљи.

**Од три понуђена контакта (телефон, адреса и e-mail адреса) обавезно је попунити барем један.

Порука може имати максимално 1000 карактера.

Поља обележена звездицом (*) су неопходна да бисте послали формулар.

Седнице одбора ван седишта Народне скупштине се организују и ова подстрана је израђена уз подршку Програма Уједињених нација за развој (УНДП) и Швајцарске агенције за развој и сарадњу (СДЦ), у оквиру пројекта „Јачање надзорне улоге и јавности у раду Народне скупштине”.
Ставови и садржај на овој подстрани не представљају нужно становиште УНДП и СДЦ.