Седнице одбора ван седишта Народне скупштине

Нови Сад

Уторак, 27. октобар 2009.

Седамнаеста седница Одбора за рад, борачка и социјална питања

Одбор за рад, борачка и социјална питања одржао је у Новом Саду своју 17. седницу, на којој је разматрао Предлог закона о волонтирању, у начелу.



Одбор за рад, борачка и социјална питања одржао је у Новом Саду своју 17. седницу, на којој је разматрао Предлог закона о волонтирању, у начелу. Седници којој је председавао председник Одбора Мехо Омеровић, поред државног секретара Снежане Лакићевић Стојачић и руководиоца Групе за област рада и права по основу рада Јесенке Чворов из Министарства рада и социјалне политике, присуствовали су и покрајински секретар за рад, запошљавање и равноправност полова Мирослав Васин, као и представници Новосадског хуманитарног центра, ''Грађанске иницијативе'', ''Пријатеља деце Земун'', ''Младих истраживача Србије'' и УНДП-а за Србију.

Поздрављајући народне посланике и госте, Мехо Омеровић је рекао да се седница Одбора одржава ван седишта Народне скупштине у складу са Програмом рада Одбора за 2009. годину, а уз подршку Програма за развој УН, као и да је за домаћина одабрана невладина, непрофитна организација Новосадски хуманитарни центар, због свог богатог искуства у раду са волонтерима и активног приступа промоцији и унапређењу услова за волонтерски рад.

У расправи, која је уследила после уводног излагања представника предлагача закона изнете су многе примедбе и сугестије на Предлог закона, како од народних посланика, тако и гостију. При том, представници невладиног сектора нису спорили потребу доношења оваквог закона, али су изразили своју бојазан да би се претераним нормирањем волонтерског рада умањиле добре намере предлагача, имајући у виду да се њим претежно баве организације слабијег имовног стања и да се он заснива на принципу добровољности.

Из тог разлога, Одбор је оценио да је потребно да се организује још једно јавно слушање о Предлогу закона о волонтирању, након чега би се народни посланици изјаснили о предложеном акту у начелу.

Нови Сад: Фото галерија

Остале седнице овог одбора

Субота, 25. новембар 2017. 16. седницa Oдбора за рад, социјална питања, друштвену укљученост и смањење сиромаштва Крушевац Има фотографија Има видео снимака
Уторак, 21. фебруар 2017. 10. седница Одбора за рад, социјална питања, друштвену укљученост и смањење сиромаштва Суботица Има фотографија Има видео снимака
Понедељак, 18. октобар 2010. Двадесет трећа седница Одбора за смањење сиромаштва Ада
Четвртак, 4. децембар 2008. Трећа седница Одбора за смањење сиромаштва Лесковац

Обратите се одбору Народне скупштине

Попуните формулар и пошаљите поруку

Уколико желите да се обратите неком од одобра Hародне скупштине, попуните формулар приказан испод са неопходним подацима и кликните на дугме Пошаљи.

**Од три понуђена контакта (телефон, адреса и e-mail адреса) обавезно је попунити барем један.

Порука може имати максимално 1000 карактера.

Поља обележена звездицом (*) су неопходна да бисте послали формулар.

Седнице одбора ван седишта Народне скупштине се организују и ова подстрана је израђена уз подршку Програма Уједињених нација за развој (УНДП) и Швајцарске агенције за развој и сарадњу (СДЦ), у оквиру пројекта „Јачање надзорне улоге и јавности у раду Народне скупштине”.
Ставови и садржај на овој подстрани не представљају нужно становиште УНДП и СДЦ.