Одбор за људска и мањинска права и равноправност полова

  • Четвртак, 4. април 2013.

    14. седница Одбора за људска и мањинска права и равноправност полова

    Одбор за људска и мањинска права и равноправност полова одржао је данас седницу на којој је размотрен положај Ромкиња, поводом 8. априла, Међународног дана Рома, а у оквиру акције Месец дана ромско-женског активизма, 8. март – 8. април 2013. године, који реализују Ромска женска мрежа Србије и Мисија ОЕБС-а у Србији.

  • Уторак, 2. април 2013.

    13. седница Одбора за људска и мањинска права и равноправност полова

    На седници Одбора за људска и мањинска права и равноправност полова, од 2. априла, чланови Одбора су разматрали Извештај о раду Управе за родну равноправност за период јануар-децембар 2012. године.

  • Понедељак, 18. март 2013.

    Одржано јавно слушање у организацији Одбора за људска и мањинска права и равноправност полова

    Одбор за људска и мањинска права и равноправност полова, организовао је данас, у сарадњи са Вестминстерском фондацијом за демократију и Центром за истраживање, транспарентност и одговорност, јавно слушање на тему „Улога Заштитника грађана и Повереника за информације од јавног значаја и заштиту података о личности у заштити и унапређењу људских права и разматрање потребе за унапређењем законског оквира“.

  • Четвртак, 7. март 2013.

    12. седница Одбора за људска и мањинска права и равноправност полова

    Чланови Одбора за људска и мањинска права и равноправност полова су, на седници од 7. марта, једногласно усвојили Одлуку о организовању јавног слушања на тему: „Улога Заштитника грађана и Повереника за информације од јавног значаја и заштиту података о личности у заштити и унапређењу људских права и разматрање потребе за увођењем законског оквира“.

  • Среда, 6. март 2013.

    11. седница Одбора за људска и мањинска права и равноправност полова

    На основу члана 44. став 4. Пословника Народне скупштине, чланови Одбора за људска и мањинска права и равноправност полова, Одбора за Косово и Метохију и Одбора за дијаспору и Србе у региону, одржали су заједничку седницу на којој су размотрили Извештај о раду Комисије за нестала лица за период од 1. јануара до 31. децембра 2012. године, са Планом рада за 2013. годину, који је донела Влада.

  • Четвртак, 28. фебруар 2013.

    10. седница Одбора за људска и мањинска права и равноправност полова

    Одбор за људска и мањинска права и равноправност полова одржао је данас седницу у форми округлог стола, на којој су размотрена питања од значаја за унапређење положаја особа са инвалидитетом, а на којој су представљене и „Јединствене европске смернице за прелазак са институционалне заштите на бригу и подршку у заједници“.

  • Среда, 13. фебруар 2013.

    Девета седница Одбора за људска и мањинска права и равноправност полова

    Чланови Одбора за људска и мањинска права и равноправност полова, су се, на седници од 13.фебруара, која је одржана у форми округлог стола, упознали са током расправе о Извештају Републике Србије пред Саветом за људска права Уједињених нација и добијеним препорукама, а у оквиру Универзалног периодичног прегледа као механизма надзора поштовања људских права у земљама чланицама УН.

  • Понедељак, 4. фебруар 2013.

    Седма седница Одбора за људска и мањинска права и равноправност полова

    Чланови Одбора за људска и мањинска права и равноправност полова су, на седници од 4.фебруара, размотрили предлог пројекта Конгреса српског уједињења за превенцију насиља над женама „Мој живот у мојим рукама“.

  • Понедељак, 10. децембар 2012.

    Одржано јавно слушање поводом Међународног дана људских права

    Поводом Међународног дана људских права, 10. децембра 2012. године у Дому Народне скупштине одржано је друго јавно слушање Одбора за људска и мањинска права и равноправност полова на тему: “Извршење пресуда Европског суда за људска права у случају Србија”.

  • Понедељак, 26. новембар 2012.

    Одржано јавно слушање на тему „Борба против насиља у породици“

    Поводом Међународног дана борбе против насиља над женама, у Дому Народне скупштине, данас је одржано јавно слушање на тему „Борба против насиља у породици“, у организацији Одбора за људска и мањинска права и равноправност полова.

Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Будите у току