Актуелно

 • Понедељак, 21. јануар 2019.

  Интеграција Западног Балкана у ЕУ доприноси регионалном миру и безбедности

  Делегација Одбора за европске интеграције учествовала је на састанку председавајућих одбора за европске послове парламената држава чланица ЕУ – COSAC, који је организован у оквиру румунског председавања Савету Европске уније, у Букурешту, 20. и 21. јануара 2019. године. У делегацији Народне скупштине биле су потпредседница Народне скупштине и чланица Одбора за европске интеграције Гордана Чомић и заменица члана Одбора за европске интеграције Ивана Николић.

 • Среда, 26. децембар 2018.

  50. седница Одбора за европске интеграције

  На седници, одржаној 26. децембра, чланови Одбора размотрили су актуелно стање у преговорима о приступању Републике Србије Европској унији и Извештај о преговорима о приступању Републике Србије Европској унији током председавања Републике Бугарске, за период јануар–јун 2018. године.

 • Понедељак, 10. децембар 2018.

  Отварање још два поглавља са ЕУ је велика и важна вест

  Поводом отварања два нова преговарачка поглавља са ЕУ, председник Одбора за европске интеграције Ненад Чанак дао је следеће саопштење:

 • Среда, 5. децембар 2018.

  Чланови Одбора за европске интеграције састали се са делегацијом Парламента Грузије

  Председница Одбора за Европске интеграције Парламента Грузије Тамар Кулордава нагласила је да сусрет са делегацијом Народне скупштине сматра изузетно важним, јер Србија представља пример добре праксе у процесу евроинтеграција, кроз који Грузија може да учи и да се упозна са изазовима који је очекују на њеном европском путу.

 • Уторак, 4. децембар 2018.

  Одржана 14. конференција парламентарних одбора за европске интеграције/питања земаља учесница у Процесу стабилизације и придруживања у Југоисточној Европи – КОСАП

  Делегација Одбора за европске интеграције учествовала је на 14. састанку Конференције парламентарних одбора за европске интеграције/питања земаља учесница у Процесу стабилизације и придруживања у Југоисточној Европи – КОСАП, који је организован од стране Скупштине Црне Горе, 2. и 3. децембра 2018. године, у Подгорици.

 • Понедељак, 3. децембар 2018.

  Председник и чланови Одбора за европске интеграције разговарали са посланицима немачког Бундестага

  Чланови Одбора за европске интеграције, на челу са председником Одбора Ненадом Чанком, разговарали су данас са посланицима немачког Бундестага Ренатом Алт и Јосипом Јуратовићем o евроинтеграцијама Рeпублике Србије, као и о питањима на спољнополитичком и унутрашњем плану.

 • Четвртак, 29. новембар 2018.

  Сусрет Одбора за европске интеграције са Одбором за спољне и европске послове Посланичког дома Парламента Републике Италије

  Заменица председника и чланови Одбора за европске интеграције састали су се данас, у Дому Народне скупштине, са председницом и члановима Одбора за спољне и европске послове Посланичког дома Парламента Републике Италије и том приликом разговарали о унапређењу парламентарне сарадње, о европским интеграцијама и о актуелној политичкој ситуацији у Србији.

 • Уторак, 27. новембар 2018.

  Учешће народне посланице Елвире Ковач на Округлом столу о процесу европских интеграција Западног Балкана у регионалној перспективи

  У организацији Европског парламента, у Бриселу се 27. новембра 2018. године, одржава Округли сто на високом нивоу о процесу европских интеграција Западног Балкана у регионалној перспективи.

 • Понедељак, 26. новембар 2018.

  49. седница Одбора за европске интеграције

  На седници Одбора, одржаној 26. новембра 2018. године, чланови Одбора за европске интеграције разматрали су, у начелу, Предлог царинског закона, Предлог закона о изменама и допунама Закона о радном времену посаде возила у друмском превозу и тахографима, Предлог закона о изменама и допунама Закона о патентима и Предлог закона о радијационој и нуклеарној сигурности и безбедности.

 • Четвртак, 22. новембар 2018.

  48. седница Одбора за европске интеграције

  Одбор за европске интеграције је, на седници одржаној 22. новембра 2018. године, одредио делегацију Одбора која ће учествовати на XIV састанку Конференције парламентарних одбора за европске интеграције/послове држава обухваћених Процесом стабилизације и придруживања југоисточне Европе (COSAP), који се одржава 2. и 3. децембра 2018. године, у Подгорици, Црна Гора.

 • Уторак, 20. новембар 2018.

  Одржан 60. пленарни састанак КОСАК

  Делегација Одбора за европске интеграције учествовала је на 60. пленарном састанку Конференције парламентарних одбора за европске послове држава чланица ЕУ (КОСАК), који је одржан од 18. до 20. новембра 2018. године, у Бечу, у Аустрији, у оквиру парламентарне димензије аустријског председавања Савету Европске уније.

 • Уторак, 13. новембар 2018.

  Председник Парламентарног одбора за стабилизацију и придруживање ЕУ и Србије разговарао са председником Националног савета Парламента Републике Аустрије

  Председник Парламентарног одбора за стабилизацију и придруживање ЕУ и Србије (ПОСП) др Владимир Орлић и чланови Одбора за европске интеграције, разговарали су у Народној скупштини са председником Националног савета Парламента Републике Аустрије Волфгангом Соботком, који борави у званичној посети Србији.

 • Уторак, 30. октобар 2018.

  Усвојенe заједничке препоруке и Декларација Деветог састанка Парламентарног одбора за стабилизацију и придруживање ЕУ - Србија/ПОСП

  Делегације Народне скупштине и Европског парламента наставиле су рад Деветог састанка ПОСП у уторак, 30. октобра, расправом о најновијем развоју догађаја у дијалогу између Београда и Приштине уз посредовање ЕУ спољној, безбедносној и одбрамбеној политици и сарадњи и претприступној помоћи ЕУ Србији и представљању бенефита ЕУ грађанима.

 • Понедељак, 29. октобар 2018.

  Почело одржавање Деветог састанка Парламентарног одбора за стабилизацију и придруживање ЕУ-Србија/ПОСП

  Девети састанак Парламентарног одбора за стабилизацију и придруживање Европске уније и Србије/ПОСП, на коме посланици Народне скупштине и Европског парламента разговарају о аспектима односа ЕУ и Србије, почео је 29. октобра, у Дому Народне скупштине.

 • Понедељак, 29. октобар 2018.

  47. седница Одбора за европске интеграције

  Одбор за европске интеграције је, на седници одржаној 29. октобра 2018. године, размотрио у начелу Предлог закона о смањењу ризика од катастрофа и управљању ванредним ситуацијама, Предлог закона о критичној инфраструктури, Предлог закона о испитивању, жигосању и обележавању оружја, направа и муниције, Предлог закона о заштити података о личности и Предлог закона о бесплатној правној помоћи.

 • Уторак, 23. октобар 2018.

  46. седница Одбора за европске интеграције

  На седници Одбора за европске интеграције, одржаној 23. октобра 2018. године, која је била затворена за јавност, размотрио je и дао позитивно мишљење на Предлог преговарачке позиције Рeпублике Србије за Међувладину конференцију о приступању Републике Србије Европској унији за поглавље 21 - Трансевропске мреже и на Предлог преговарачке позиције Рeпублике Србије за Међувладину конференцију о приступању Републике Србије Европској унији за поглавље 14 - Транспортна политика.

 • Уторак, 16. октобар 2018.

  45. седница Одбора за европске интеграције

  Одбор за европске интеграције је, на седници одржаној 16. октобра 2018. године, размотрио у начелу Предлог закона о грађевинским производима, Предлог закона о изменама и допунама Закона о истраживању несрећа у ваздушном, железничком и водном саобраћају, Предлог закона о изменама и допунама Закона о државној припадности и упису пловила и Предлог закона о изменама и допунама Закона о поморској пловидби.

 • Петак, 5. октобар 2018.

  Делегација Народне скупштине на интерпарламентарној конференцији Трансформација региона Западног Балкана – улога и будућност процеса придруживања ЕУ

  Делегација Народне скупштине у саставу: Дубравка Филиповски, заменик председника Одбора за спољне послове, Звонимир Ђокић, члан Одбора за европске интеграције, Муамер Бачевац, члан Одбора за европске интеграције и Никола Савић, члан Одбора за спољне послове, учествују на интерпарламентарној конференцији на тему: “Трансформација региона Западног Балкана – улога и будућност процеса придруживања ЕУ“, која се одржава у парламенту Бугарске у Софији, 5. октобра 2018. године.

 • Четвртак, 27. септембар 2018.

  44. седница Одбора за европске интеграције

  Одбор за европске интеграције је, на седници одржаној 27. септембра 2018. године, размотрио Извештај о преговорима о приступању Републике Србије Европској унији током председавања Републике Естоније (јун–децембар 2017) и Извештај о спровођењу Националног програма за усвајање правних тековина ЕУ (НПАА), за друго тромесечје 2018. године.

 • Уторак, 18. септембар 2018.

  Весна Марковић, члан Одбора за европске интеграције, на „Међународном дану демократије“ у Европском парламенту

  У Европском парламенту у Бриселу обележава се 18. септембар “Међународни дан демократије“, са главном темом „Лидерство ЕУ за демократију“.

Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
уторак, 17. мај
 • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја

Будите у току