Актуелно

 • Среда, 19. новембар 2014.

  19. седница Одбора за европске интеграције

  На седници одржаној 19. новембра, Одбор за европске интеграције размотрио је и усвојио Предлог закона о запошљавању странаца, у начелу.

 • Понедељак, 17. новембар 2014.

  18. седница Одбора за европске интеграције – 16. новембар

  Другог дана седнице, 16. новембра, чланови Одбора разговарали су, у Скупштини општине Аранђеловац, о доступности и начину коришћења средстава из ИПАРД фондова (предприступни фондови ЕУ за рурални развој).

 • Понедељак, 17. новембар 2014.

  18. седница Одбора за европске интеграције – 15. новембар

  На 18. седници Одбора за европске интеграције, која је одржана 15. и 16. новембра у Тополи и Аранђеловцу, чланови Одбора дискутовали су о преговарачким поглављима 11 (Пољопривреда и рурални развој) и 12 (Безбедност хране, ветеринарска и фитосанитарна политика) о којима ће се преговарати у току преговарачког процеса за приступање ЕУ, као и о доступности и начинима коришћења средстава из ИПАРД фондова (предприступни фондови ЕУ за рурални развој).

 • Среда, 5. новембар 2014.

  17. седница Одбора за европске интеграције

  На седници одржаној 5. новембра, Одбор за европске интеграције одлучио је да чланица Одбора Вера Пауновић буде представник Одбора на конференцији „Основна права, недискриминација и заштита рањивих група, укључујући ЛГБТ“, која ће бити одржана у Тирани од 20 - 21. новембра 2014. године.

 • Среда, 29. октобар 2014.

  16. седница Одбора за европске интеграције

  Чланови Одбора за европске интеграције су на седници одржаној 29. октобра, одредили делегацију за Конференцију Одбора за европске послове парламената земаља држава чланица Европске уније (КОСАК), која ће бити одржана у Риму, од 30. новембра до 2. децембра 2014. године.

 • Четвртак, 23. октобар 2014.

  Одржана завршна конференција Твининг пројекта Европске уније

  Твининг пројеклат Европске уније „Јачање капацитета Народне скупштине у процесу Европских интеграција“, трајао је 22 месеца.

 • Уторак, 21. октобар 2014.

  15. седница Одбора за европске интеграције

  На седници Одбора за европске интеграције, одржаној 21. октобра, размотрен је и усвојен Предлог закона о изменама и допунама Закона о инвестиционим фондовима, који је поднела Влада, у начелу.

 • Четвртак, 9. октобар 2014.

  14. седница Одбора за европске интеграције

  Одбор за европске интеграције одржао је 9. октобра седницу заједно са Одбором за спољне послове, на којој је представљен Извештај Европске комисије о напретку Србије за 2014. годину.

 • Понедељак, 6. октобар 2014.

  Посета делегације Одбора за питања Европске уније Сената Парламента Чешке Републике Народној скупштини

  Делегација Одбора за питања Европске уније Сената Парламента Републике Чешке, на челу са Мирославом Крејцом, председником Одбора, током посете Народној скупштини имала је одвојене сусрете са члановима Одбора за европске интеграције и са члановима Посланичке групе пријатељства са Чешком.

 • Понедељак, 6. октобар 2014.

  Потписан Протокол о сарадњи Одбора за европске интеграције Народне скупштине Републике Србије и Одбора за европске интеграције и регионалну сарадњу Народне скупштине Републике Српске

  У Дому Народне скупштине потписан је Протокол о сарадњи Одбора за европске интеграције Народне скупштине Републике Србије и Одбора за европске интеграције и регионалну сарадњу Народне скупштине Републике Српске.

 • Среда, 1. октобар 2014.

  13. седница Одбора за европске интеграције

  На седници Одбора за европске интеграције, одржаној 1. октобра, размотрен је и усвојен Предлог закона о потврђивању Протокола уз Споразум о стабилизацији и придруживању између Републике Србије, са једне стране и Европских заједница и њихових држава чланица, са друге стране, којим се узима у обзир приступање Републике Хрватске Европској унији.

 • Среда, 1. октобар 2014.

  Народни посланик Дејан Раденковић учествовао на Конференцији у оквиру италијанског председавања ЕУ

  У оквиру Парламентарне димензије италијанског председавања Европском унијом, 29. и 30. септембра 2014. године у Риму је одржана Интерпарламенатрна конференција у складу са чланом 13 Уговора о стабилности, координацији и управљању у економској и монетарној унији, на којој су учествовали председници и чланови одбора за финансије и буџет парламената држава чланица Европске уније, као и председници и чланови одбора за финансије и буџет парламената држава кандидата за чланство у ЕУ, у својству посматрача.

 • Понедељак, 29. септембар 2014.

  Одржана Twinning конференција „Транспарентност рада парламента“

  Конференција у оквиру Twinning пројекта „Јачање капацитета Народне скупштине у процесу евроинтеграција“ окупила је стручњаке из грчког Парламента, Владе Грчке, Народне скупштине, невладиних организација и медија.

 • Уторак, 23. септембар 2014.

  12. седница Одбора за европске интеграције

  Одбор за људска и мањинска права и равноправност полова и Одбор за европске интеграције одржали су заједничку седницу како би у „Недељи поноса“ која претходи најављеној Паради поноса, која је најављена за 28. септембар, допринели наставку дискусије о људским правима.

 • Уторак, 16. септембар 2014.

  Одржана Твининг Радионица на тему сарадње Народне скупштине и независних државних органа

  У Дому Народне скупштине одржана је Радионица о главним налазима Извештаја процене, компаративне студије и студијске посете, уз посебно оцењивање тих односа у областима заштите људских и мањинских права.

 • Четвртак, 11. септембар 2014.

  Сусрет чланова Одбора за европске интеграције и чланова Комитета за проширење Савета ЕУ

  Председник Одбора за европске интеграције Александар Сенић и чланови Одбора састали су се у Дому Народне скупштине са члановима Комитета за проширење Савета ЕУ (COELA) које је предводила Џорџа де Паролис (Georgia De Parolis).

 • Четвртак, 11. септембар 2014.

  Потпредседница Народне скупштине Гордана Чомић разговарала са члановима Комитета за проширење Савета ЕУ

  Потпредседница Народне скупштине Гордана Чомић разговарала је у Дому Народне скупштине са члановима Комитета за проширење Савета ЕУ (COELA) које је предводила Џорџа де Паролис (Georgia De Parolis).

 • Четвртак, 11. септембар 2014.

  11. седница Одбора за европске интеграције

  На седници Одбора за европске интеграције одржаној 11. септембра, одлучено је да представници Одбора на Мултилатералном састанку парламентарних одбора за европске интеграције земаља Западног Балкана, који ће се одржати на Јахорини, 16-18. септембра 2014. године, буду чланови Одбора Душица Стојковић и Гордана Чомић.

 • Среда, 10. септембар 2014.

  Сусрет чланова Одбора за европске интеграције и Делегације ЕУ у Србији

  Чланови Одбора за европске интеграције и шеф Делегације ЕУ у Србији, са руководством Делегације, одржали су јуче заједнички састанак са циљем размене информација о планираним активностима у наредном периоду, са обе стране.

 • Среда, 3. септембар 2014.

  Девета седница Одбора за eвропске интеграције

  На седници Одбора за европске интеграције, одржаној 3. септембра, једногласно је одлучено да представник Одбора на регионалној конференцији „Јачање административних капацитета за процес приступања Европској унији земаља Југоисточне Европе“, која се одржава у периоду од 13. до 16. октобра 2014. године, у Цавтату, Хрватска, буде члан Одбора Драган Шормаз.

Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Будите у току