Седнице одбора ван седишта Народне скупштине

Панчево

Четвртак, 5. децембар 2013.

12. sednica Odbora za prava deteta

Na sednici Odbora za prava deteta, koja je održana u Pančevu, uz podršku Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) i Švajcarske agencije za razvoj i saradnju (SDC), predstavnici lokalne samouprave predstavili su članovima Odbora modele brige o deci i mladima u gradu Pančevu.


5. decembar 2013. Učesnici 12. sednice Odbora za prava deteta

5. decembar 2013. Učesnici 12. sednice Odbora za prava deteta

Predsednik Odbora dr Nebojša Stefanović, naveo je da je razlog održavanja sednice Odbora u Pančevu činjenica da je taj grad doneo Gradsku odluku o socijalnoj zaštiti i Gradsku odluku o finansijskoj podršci porodicama s decom. On je istakao da je Odbor zainteresovan da se upozna sa angažovanjem svih relevantnih organa i institucija na lokalnom nivou, kada je u pitanju poboljšanje položaja i ostvarivanje prava dece iz osetljivih grupa, kao što su deca sa smetnjama u razvoju, deca sa invaliditetom, romska deca, kao i deca iz porodica koja žive ispod linije siromaštva.
Gradonačelnik Pančeva, Pavle Radanov poželeo je dobrodošlicu predsedniku i članovima Odbora i izrazio zadovoljstvo zbog održavanja sednice Odbora za prava deteta u Pančevu.
Suzana Jovanović, član gradskog veća govorila je o modelima brige o deci i mladima u gradu Pančevu, a Gordana Nikolić, sekretar Sekretarijata za javne službe i socijalna pitanja, predstavila je Izveštaj o radu Interresorne komisije grada Pančeva.
Miodrag Radojković, član Gradskog veća predstavio je članovima Odbora prakse osnovnih i srednjih škola u Pančevu u oblasti inkluzivnog obrazovanja, a o stepenu razvijenosti hranitenjstva i usvojenja, kao i dopunskih programa lokalne zajednice u ovoj oblasti govorila je Lidija Panajotović, predstavnik Centra za socijalni rad „Solidarnost“ Pančevo.

Nakon sednice, predsednik i članovi Odbora posetili su gimnaziju „Uroš Predić“, gde su razgovarali sa direktorom Gimnazije, kao i učenicima i starešinom odeljenja u kome je učenik sa invaliditetom. Takođe, predsednik i članovi Odbora obišli su i PU „Dečja radost“, gde im su im predstavnici PU „Dečja radost“ i udruženja „VelikiMali“ predstavili program rada sa decom sa smetnjama u razvoju, koja su uključena u redovne grupe u vrtiću.

Sednici je predsedavao dr Nebojša Stefanović, predsednik Odbora.


Видео (1)

Четвртак, 5. децембар 2013. | 12. седница Одбора за права детета 05.12.2013.

Панчево: Фото галерија

Остале седнице овог одбора

Петак, 12. децембар 2014. Пета седница Одбора за права детета Сремски Карловци Има фотографија Има видео снимака
Четвртак, 5. децембар 2013. 12. седница Одбора за права детета Панчево Има фотографија Има видео снимака
Уторак, 20. новембар 2012. Четврта седница Одбора за права детета Нови Сад Има фотографија

Обратите се одбору Народне скупштине

Попуните формулар и пошаљите поруку

Уколико желите да се обратите неком од одобра Hародне скупштине, попуните формулар приказан испод са неопходним подацима и кликните на дугме Пошаљи.

**Од три понуђена контакта (телефон, адреса и e-mail адреса) обавезно је попунити барем један.

Порука може имати максимално 1000 карактера.

Поља обележена звездицом (*) су неопходна да бисте послали формулар.

Седнице одбора ван седишта Народне скупштине се организују и ова подстрана је израђена уз подршку Програма Уједињених нација за развој (УНДП) и Швајцарске агенције за развој и сарадњу (СДЦ), у оквиру пројекта „Јачање надзорне улоге и јавности у раду Народне скупштине”.
Ставови и садржај на овој подстрани не представљају нужно становиште УНДП и СДЦ.