Председник

  • Четвртак, 24. октобар 2019.

    Председница Народне скупштине на Европској конференцији председника парламенaта

    Председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић учествује на дводневној Европској конференцији председника парламената „Наш заједнички европски дом: наредних 70 година“ у Стразбуру, поводом 70 година постојања Савета Европе.

  • Среда, 23. октобар 2019.

    Гојковић са председником Владе Краљевине Лесoто

    Председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић састала се данас са председником Владе Краљевине Лесото Мотсоахеом Томасом Табанеом, који борави у званичној посети Србији.

  • Уторак, 22. октобар 2019.

    Гојковић са председником Парламента Кеније

    Председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић састала се данас са председником Народне скупштине Републике Кеније Џастином Мутуријем, који се налази у званичној посети Србији.

  • Петак, 18. октобар 2019.

    Гојковић са председницом Парламента Уганде

    Председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић састала се данас са председницом Парламента Републике Уганде Ребеком Кадагом, која се налази у званичној посети Србији, а на састанку је истакнуто да два парламента отварају ново поглавље у историји односа Србије и Уганде, засновано на добрим историјским везама.

  • Четвртак, 17. октобар 2019.

    Гојковић се обратила на крају 141. заседања Интерпарламентарне уније у Београду

    Председница Народне скупштине Републике Србије обратила се на крају 141. заседања Интерпарламентарне уније у Београду, које је окупило 150 парламентарних делегација из читавог света, међу којима 77 председника и 60 потпредседника парламената.

  • Четвртак, 17. октобар 2019.

    Гојковић сазвала Посебну седницу за суботу, 19. октобар, обраћање председника Владе Руске Федерације Дмитрија Медведева

    Председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић сазвала је Двадесет седму Посебну седницу Народне скупштине Републике Србије за суботу, 19. октобар, на којој ће се обратити председник Владе Руске Федерације Њ.Е. Дмитриј Медведев.

  • Четвртак, 17. октобар 2019.

    Билатерани сусрети председнице Народне скупштине Маје Гојковић на 141. скупштини ИПУ

    Председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић састала се данас у оквиру 141. заседања Интерпарламентарне уније у Београду са председницима парламената Северне Македоније, Непала, Етиопије и Фиџија.

  • Четвртак, 17. октобар 2019.

    Завршна конференција за новинаре пред затварање 141. Скупштине ИПУ

    Данас је у центру „Сава“ одржана завршна конференција за новинаре пред затварање 141. Скупштине ИПУ, којoj је домаћин била Народна скупштина од 13. до 17. октобра 2019. године.

  • Четвртак, 17. октобар 2019.

    Гојковић последњег дана заседања ИПУ имала низ билатералних сусрета

    Председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић састала се данас, последњег дана 141. заседања Интерпарламентарне уније у Београду, које је окупило више од 2.000 учесника из читавог света, са потпредседницом Парламента Кубе, као и председницима парламената држава Зимбабве, Сијера Леоне и Бутан.

  • Среда, 16. октобар 2019.

    Гојковић имала билатералне сусрете са председницима парламената у оквиру ИПУ

    Председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић састала се данас, четвртог дана заседања Интерпарламентарне уније у Београду, са председницима парламената БиХ, Државе Катар, Вијетнама, Џибутија и ПС СЕ, који учествују на 141. заседању ове најстарије и највеће међународне парламентарне организације.

  • Среда, 16. октобар 2019.

    Гојковић са председником Парламента Исламске консултативне скупштине Ирана

    Председница Народне скупштине Републике Србије састала се данас са председником Исламске консултативне скупштине Исламске Републике Иран Алијем Лариџанијем и захвалила на учешћу делегације Исламске консултативне скупштине на 141. заседању ИПУ у Београду.

  • Среда, 16. октобар 2019.

    Гојковић са председником Парламента Турске

    Председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић састала се данас са председником Велике народне скупштине Турске Мустафом Шентопом и захвалила на учешћу делегације Републике Турске на 141. заседању ИПУ у Београду на највишем парламентарном нивоу.

  • Среда, 16. октобар 2019.

    Гојковић са председником Парламента Индије

    Председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић састала се данас са делегацијом Парламента Републике Индије на челу са председником Дома народа Омом Бирлом, који учествује на 141. заседању ИПУ. На састанку је истакнуто да две земље карактерише вишедеценијско традиционално пријатељство и разумевање, утемељено сарадњом у Покрету несврстаних земаља.

  • Уторак, 15. октобар 2019.

    Обележено 30 година усвајања Конвенције УН

    Председница Скупштине Србије Маја Гојковић учествовала је данас на радионици посвећеној 30. годишњици усвајања Конвенције УН о правима детета, која је организована у оквиру 141. заседања Интерпарламентарне уније у Београду, где је познати музичар Горан Бреговић промовисан у регионалног амбасадора Уницефа.

  • Уторак, 15. октобар 2019.

    Гојковић имала више билатералних сусрета

    Председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић састала се данас са председником Парламента Тајланда, као и генералном директорком Канцеларије УН у Женеви Татјаном Валовајовом и потпредседником међународне организације Црвени крст Жилом Карбонијеом, који учествују на 141. заседању ИПУ у Београду.

  • Уторак, 15. октобар 2019.

    Гојковић се састала са потпредседником Свекинеског народног конгреса

    Председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић састала се данас са делегацијом Свекинеског народног конгреса Народне Републике Кине на челу са потпредседником Свекинеског народног конгреса Хао Минђином.

  • Уторак, 15. октобар 2019.

    Обележено 130 година ИПУ

    У оквиру Генералне дебате 141. заседања Интерпарламентарне уније обележено је 130 година постојања ИПУ, као најстарије међународне парламентарне организације, а председница Скупштине Србије је рекла да јој је задовољство да овај важан историјски датум, када се сећамо прве конференције у Паризу, када је рођена визија повезивања народа различите културе, језика, вере, навика и обичаја кроз парламентарну сарадњу, данас обележавамо уверени у снагу наше организације и њену кључну улогу у актуелном времену.

  • Уторак, 15. октобар 2019.

    Гојковић се састала са председником Парламента Аустрије

    Председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић састала се данас са председником Парламента Аустрије Волфгангом Соботком, који учествује на 141. заседању Интерпарламентарне уније у Београду.

  • Уторак, 15. октобар 2019.

    Гојковић имала сусрете са председницима парламената у оквиру ИПУ

    Председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић имала је данас више билатералних сусрета са председницима парламената који учествују на 141. заседању Интерпарламентарне уније у Београду, са којима је разговарала о унапређењу парламентарних и билатералних односа, процесу евроинтеграција и питању Косова и Метохије.

  • Уторак, 15. октобар 2019.

    Гојковић се састала са председником ПС ОЕБС

    Председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић састала се данас са председником ПС ОЕБС Џорџом Тсеретелијем, који учествује на 141. заседању Интерпарламентарне уније, који се од 13. до 17. октобра одржава у Београду.

Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
петак, 19. април

Цео календар догађаја

Будите у току