Седнице одбора ван седишта Народне скупштине

Краљево

Понедељак, 11. април 2011.

Четрдесет пета седница Одбора за здравље и породицу

Одбор за здравље и породицу одржао је 11. априла седницу у Здравственом центру „Студеница“ у Краљеву, на позив директора ове здравствене установе.



Одбор је разматрао проблеме у раду здравствене службе након земљотреса који је погодио регион Краљева у ноћи између 2. и 3. новембра 2010. Седници је председавао др Паја Момчилов, председник Одбора.

Поред чланова Одбора, у раду седнице учествовали су и директор ЗЦ „Студеница“ Краљево др Драган Арсић, директор Дома здравља Краљево др Мирјана Крчевинац, начелник Инфективног одељења и члан Управног одбора др Милан Парезановић, начелник Пнеумофтизиолошке службе др Јованка Луковић и државни секретар у Министарству здравља Елизабета Пауновић.

Чланови Одбора информисани су о проблемима у раду здравствене службе и досадашњим напорима на санирању штете настале услед земљотреса на објектима ове установе. Обишли су тешко оштећену зграду инернистичке болнице, као и интерно и гинеколошко одељење болнице и Дом здравља.

Након расправе, Одбор је једногласно усвојио следеће закључке:

1. Одбор за задравље и породицу похваљује све здравствене раднике и управу Здравственог центра „Студеница“ из Краљева, који су успешно решавали здравствене проблеме грађана у ванредним условима проузрокованим земљотресом који је задесио регион Краљева 3. новембра 2010. године

2. Одбор констатује да су Влада Републике Србије и Министарство здравља, након земљотреса, иницијално пружили адекватну помоћ грађанима и Здравственом центру „Студеница“ у Краљеву

3. Одбор сматра да Министарство здравља треба да преузме пуну одговорност за тачну процену настале штете, потребних средстава и изналажење реалних извора средстава, као и да предузме све потребне активности за санацију исте

4. Неопходно је строго водити рачуна да се приликом будуће обнове грађевинске инфраструктуре поштују грађевински прописи везани за статичке прорачуне, како се не би поновила ситуација након претходних реконструкција када објекти нису издржали земљотрес

5. Одбор апелује да се сви друштвени чиниоци и надлежни државни органи додатно ангажују у пружању помоћи Здравственом центру „Студеница“ Краљево на санацији настале штете.

Краљево: Фото галерија

Остале седнице овог одбора

Петак, 11. јун 2021. Осма седница Одбора за здравље и породицу Шабац Има фотографија Има видео снимака
Петак, 7. мај 2021. Седма седница Одбора за здравље и породицу Мерошина Има фотографија Има видео снимака
Понедељак, 30. јануар 2017. Пета седница Одбора за здравље и породицу Прокупље Има фотографија Има видео снимака
Четвртак, 22. октобар 2009. Двадесет трећа седница Одбора за здравље и породицу Тутин
Четвртак, 11. октобар 2007. Шеста седница Одбора за здравље и породицу Београд

Обратите се одбору Народне скупштине

Попуните формулар и пошаљите поруку

Уколико желите да се обратите неком од одобра Hародне скупштине, попуните формулар приказан испод са неопходним подацима и кликните на дугме Пошаљи.

**Од три понуђена контакта (телефон, адреса и e-mail адреса) обавезно је попунити барем један.

Порука може имати максимално 1000 карактера.

Поља обележена звездицом (*) су неопходна да бисте послали формулар.

Седнице одбора ван седишта Народне скупштине се организују и ова подстрана је израђена уз подршку Програма Уједињених нација за развој (УНДП) и Швајцарске агенције за развој и сарадњу (СДЦ), у оквиру пројекта „Јачање надзорне улоге и јавности у раду Народне скупштине”.
Ставови и садржај на овој подстрани не представљају нужно становиште УНДП и СДЦ.