Седнице одбора ван седишта Народне скупштине

Пожаревац

Уторак, 17. март 2009.

Деветнаеста седница Одбора за правосуђе и управу

Одбор за правосуђе и управу одржао је седницу 17. марта, у згради Казнено-поправног завода ''Забела'' код Пожаревца.



Одбор за правосуђе и управу одржао је седницу 17. марта, у згради Казнено-поправног завода ''Забела'' код Пожаревца. Седници је председавао председник Одбора, Бошко Ристић, а седници су присуствовали министарка правде Снежана Маловић и директор Управе за извршење заводских санкција Милан Обрадовић.

Поздрављајући присутне, председник Одбора Бошко Ристић, нагласио је да је један од разлога да се седница Одбора одржава у ''Забели'' да се демонстрира парламентарна контрола рада Управе за извршење заводских санкција на лицу места. Он је најавио да ће у најскорије време бити формирано независно тело, које ће контролисати стање у затворима, а које ће сачињавати стручњаци ван Управе.

Министарка Маловић представила је члановима Одбора информацију Министарства правде у вези са мерама разрешења управника КПЗ ''Забела'' и начелника Службе за преваспитавење те установе. Она је изјавила да су сви затвори у Србији, па и КПЗ ''Забела'' под анализом Министарства правде, а један од повода спроведених контрола било је и превремено пуштање на условну слободу бившег начелника за безбедност ЈСО Милорада Брацановића.

Директор Управе Обрадовић упознао је Одбор са стањем у области извршења заводских санкција. Обрадовић је изјавио да у Србији у 28 казнених установа, затворску казну издржава 10.526 лица, а да се за последњих пет месеци број повећао за 1.500, што је до сада био пораст на годишњем нивоу, чиме се превазилазе сви капацитети те је изградња нових затвора, по његовој оцени неопходна.

Пожаревац: Фото галерија

Остале седнице овог одбора

Петак, 23. април 2010. Четрдесет девета седница Одбора за правосуђе и управу Ниш Има фотографија

Обратите се одбору Народне скупштине

Попуните формулар и пошаљите поруку

Уколико желите да се обратите неком од одобра Hародне скупштине, попуните формулар приказан испод са неопходним подацима и кликните на дугме Пошаљи.

**Од три понуђена контакта (телефон, адреса и e-mail адреса) обавезно је попунити барем један.

Порука може имати максимално 1000 карактера.

Поља обележена звездицом (*) су неопходна да бисте послали формулар.

Седнице одбора ван седишта Народне скупштине се организују и ова подстрана је израђена уз подршку Програма Уједињених нација за развој (УНДП) и Швајцарске агенције за развој и сарадњу (СДЦ), у оквиру пројекта „Јачање надзорне улоге и јавности у раду Народне скупштине”.
Ставови и садржај на овој подстрани не представљају нужно становиште УНДП и СДЦ.