Актуелно

 • Четвртак, 3. мај 2018.

  36. седница Одбора за европске интеграције

  На седници Одбора за европске интеграције, одржаној 3. маја, народни посланици Звонимир Ђокић и мр Дејан Раденковић, одређени су за чланове Одбора који ће учествовати у делегацији Народне скупштине у студијској посети безбедносним структурама Европске уније и НАТО-а у Бриселу, од 28. маја до 1. јуна 2018. године, коју организује Организацијa за европску безбедност и сарадњу ОЕБС.

 • Понедељак, 23. април 2018.

  Председник Одбора за европске интеграције разговарао са шефом Делегације ЕУ у Србији

  Председник Одбора за европске интеграције Ненад Чанак разговарао је у Народној скупштини са шефом Делегације ЕУ у Србији амбасадором Семом Фабрицијем, о Извештају Европске комисије о напретку Србије за период 2017-2018. године. Саговорници су посебну пажњу посветили деловима Извештаја који се односе на Парламент и сложили су се да је од изузетне важности стално радити на јачању контролне улоге и видљивости Парламента.

 • Среда, 18. април 2018.

  Пуна подршка развоју сарадње Србије и Хрватске и европским интеграцијама Србије

  Председници и чланови Одбора за спољне послове и Одбора за европске интеграције разговарали су, у Дому Народне скупштине, са председником Хрватског сабора Горданом Јандроковићем о унапређењу међупарламентарне сарадње и размотрили могућности размене искустава у процесу придруживања Европској унији.

 • Среда, 18. април 2018.

  Чланови одбора Народне скупштине разговарали са члановима Пододбора за будуће безбедносне и одбрамбене капацитете ПС НАТО

  Чланови сталне делегације Народне скупштине у ПС НАТО, чланови одбора за спољне послове, за одбрану и унутрашње послове и за европске интеграције, разговарали су у Народној скупштини са делегацијом Пододбора за будуће безбедносне и одбрамбене капацитете Парламентарне скупштине НАТО (ПС НАТО), која борави у званичној посети Републици Србији.

 • Петак, 13. април 2018.

  Одржана интерпарламентарна конференција Инструмент за предприступну помоћ у руралном развоју (ИПАРД): научене лекције и будући изгледи

  Интерпарламентарна конференција „Инструмент за предприступну помоћ у руралном развоју (ИПАРД): научене лекције и будући изгледи“, у организацији Одбора за европске интеграције и уз подршку Програма за развој Уједињених нација (УНДП), окупила јe у Народној скупштини посланике Европског парламента и парламената држава кандидата и потенцијалних кандидата за приступање ЕУ.

 • Уторак, 3. април 2018.

  Шведски посланици у посети Народној скупштини

  Председник Посланичке групе пријатељства са Шведском проф.др Милорад Мијатовић и чланице Одбора за европске интеграције Елвира Ковач и Душица Стојковић примили су данас у Народној скупшини посланике Парламента Шведске Пирија Нијемија (Piri Niemi) и Ларса Мејерна Ларсона (Lars Mejern Larsson), са којима су разговарали о процесу европских интеграција Србије.

 • Петак, 30. март 2018.

  Западни Балкан у фокусу пажње ЕУ, која једина може да пружи перспективу региону

  „Бугарска је регион Западног Балкана ставила у фокус пажње ЕУ, која једина може да му пружи перспективу, јер даје системске одговоре на системске проблеме“, поручио је данас Кристиан Вигенин, председник Одбора за европске послове и контролу европских фондова Народног собрања Републике Бугарске у разговору са колегама из Одбора за европске интеграције Народне скупштине.

 • Понедељак, 26. март 2018.

  35. седница Одбора за европске интеграције

  Одбор за европске интеграције је, на седници одржаној 26.марта 2018. године, размотрио у начелу Предлог закона о националној инфраструктури геопросторних података.

 • Среда, 14. март 2018.

  34. седница Одбора за европске интеграције

  Одбор за европске интеграције је на седници одржаној 14. марта 2018. године, која је на основу члана 255. Пословника Народне скупштине била затворена за јавност, размотрио и дао позитивно мишљење на предлог преговарачке позиције Републике Србије за поглавље 17 „Економска и монетарна политика“.

 • Среда, 14. март 2018.

  Учешће чланице Одбора за европске интеграције Гордане Чомић на 11. Форуму Европа - Украјина

  У организацији Института за источне студије из Варшаве, у Ржешову, Пољска, 13. и 14. марта 2018. године oдржава се 11. Форум Европа - Украјина, са главном темом „Придруживање Европској унији и шта даље“.

 • Понедељак, 5. март 2018.

  Председници одбора за спољне послове и европске интеграције разговарали са в.д. министром спољних послова Словачке Републике

  Председник Одбора за спољне послове проф. др Жарко Обрадовић и председник Одбора за европске интеграције Ненад Чанак разговарали су у Народној скупштини са в.д. министром спољних послова и европских питања Словачке Републике Иваном Корчоком о европским интеграцијама Србије.

 • Понедељак, 5. март 2018.

  33. седница Одбора за европске интеграције

  Одбор за европске интеграције је, на седници одржаној 5. марта 2018. године, размотрио у начелу више предлога закона који су предложени за дневни ред Прве седнице Првог редовног заседања Народне скупштине у 2018. години.

 • Понедељак, 26. фебруар 2018.

  13. Конференција парламентарних одбора за европске интеграције / питања земаља учесница у Процесу стабилизације и придруживања у Југоисточној Европи – КОСАП

  Делегација Одбора за европске интеграције Народне скупштине учествовала је на 13. састанку Конференције парламентарних одбора за европске интеграције / питања земаља учесница у Процесу стабилизације и придруживања у Југоисточној Европи – КОСАП, који је организован од стране парламента Републике Македоније, у Скопљу, 25. и 26. фебруара 2018. године.

 • Понедељак, 19. фебруар 2018.

  Делегација Народне скупштине учествује на Европској парламентарној недељи у Европском парламенту у Бриселу

  Делегација Народне скупштине, коју чине председник Одбора за европске интеграције Ненад Чанак и народни посланик Жарко Мићин, учествује у раду Европске парламентарне недеље 2018, која се одржава 19. и 20. фебруара у Европском парламенту у Бриселу.

 • Четвртак, 8. фебруар 2018. у 08:00 часова

  32. седница Одбора за европске интеграције

  Одбор за европске интеграције је на 32. седници, одржаној 8. фебруара 2018. године, која је на основу члана 255. Пословника Народне скупштине била затворена за јавност, размотрио је и дао позитивно мишљење на предлог преговарачке позиције Републике Србије за поглавља 18 „Статистика”.

 • Четвртак, 8. фебруар 2018.

  Саопштење за јавност председника Одбора за европске интеграције Ненада Чанка

  Нацистички поздрави у центру Београда у недељу били су најпре велика увреда и нови пуцањ за све жртве фашизма у овој земљи и све борце који су положили живот у борби против фашизма.

 • Среда, 24. јануар 2018.

  Потпредседник македонске Владе задужен за европска питања у посети Одбору за европске интеграције

  Чланови Одбора за европске интеграције разговарали су данас са Бујаром Османијем, потпредседником македонске Владе задуженим за европска питања о искуствима Србије у преговарачком процесу, регионалној сарадњи и укупним односима Србије и Македоније.

 • Понедељак, 22. јануар 2018.

  Снага Европске уније је у уједињеној Европи

  Делегација Одбора за европске интеграције учествовала је на састанку председавајућих одбора за европске послове парламената држава чланица ЕУ – КОСАК, који је организован у оквиру бугарског председавања Саветом Европске уније, у Софији, 21. и 22. јануара 2018. године. У Делегацији Народне скупштине били су потпредседница Народне скупштине и чланица Одбора за европске интеграције Гордана Чомић и члан Одбора за европске интеграције Драган Шормаз.

 • Петак, 19. јануар 2018.

  Чланови Одбора за европске интеграције учествују на састанку КОСАК

  У оквиру Парламентарне димензије бугарског председавања Саветом Европске уније, 21. и 22. јануара у Софији 2018. године, одржава се састанак председавајућих Конференције одбора за европске послове парламената држава чланица ЕУ (КОСАК).

 • Понедељак, 15. јануар 2018.

  31. седница Одбора за европске интеграције

  На седници од 15. јануара, чланови Одбора за европске интеграције одредили су делегацију Одбора за 13. Конференцију парламентарних одбора за европске интеграције/послове земаља учесница у Процесу стабилизације и придруживања у Југоисточној Европи – КОСАП, која ће бити одржана 25–26. фебруара 2018. године, у Скопљу.

Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Будите у току