Актуелно

 • Четвртак, 14. септембар 2017.

  23. седница Одбора за европске интеграције

  На основу члана 44. став 4. Пословника Народне скупштине, Одбор за европске интеграције одржао је 14.септембра 23.седницу заједно са Одбором за људска и мањинска права и равноправност полова, на којој је представљен извештај „Бити ЛГБТИ у Србији“, који је припремљен од стране Програма за развој Уједињених нација (УНДП) у Републици Србији.

 • Уторак, 12. септембар 2017.

  Шести састанак Парламентарног одбора за стабилизацију и придруживање Европске уније и Србије

  Шести састанак Парламентарног одбора за стабилизацију и придруживање Европске уније и Србије одржава се 13. и 14. септембра 2017. године, у Европском парламенту, у Стразбуру.

 • Уторак, 5. септембар 2017.

  22. седница Одбора за европске интеграције

  На седници Одбора за европске интеграције одржаној 5. септембра 2017. године, чланови Одбора одредили су представнике који ће чинити делегацију Одбора на конференцији „Независна и модерна јавна управа“, која ће бити одржана у Даниловграду, у Црној Гори, од 28. до 29. септембра 2017. године. У саставу делегација ће бити Гордана Чомић и Душица Стојковић.

 • Четвртак, 24. август 2017.

  Мекалистер изразио оптимизам за отварање нових поглавља до краја године

  Председник Одбора за европске интеграције Ненад Чанак, заједно са члановима Одбора, састао се у Дому Народне скупштине са председавајућим Комитета за спољне послове и известиoцем Европског парламента за Србију, Дејвидом Мекалистером.

 • Понедељак, 17. јул 2017.

  21. седница Одбора за европске интеграције

  На 21. седници, одржаној 17. јула, чланови Одбора за европске интеграције одредили су, односно, допунили састав делегације Одбора, која ће ићи у посету парламенту Кипра, 25-28. септембра 2017. године.

 • Уторак, 11. јул 2017.

  Учешће делегације Одбора за европске интеграције на састанку председавајућих КОСАК

  Састанак председавајућих парламентарних одбора за европске послове парламената Европске уније – КОСАК одржан је 9. и 10. јула 2017. године, у Талину, у Естонији, у оквиру парламентарне димензије естонског председавања Саветом Европске уније.

 • Понедељак, 10. јул 2017.

  Учешће делегације Одбора за европске интеграције на састанку председавајућих КОСАК

  Делегација Одбора за европске интеграције учествује на састанку председавајућих Конференције парламентарних одбора за европске послове држава чланица ЕУ (КОСАК), који се одржава 9. и 10. јула 2017. године, у Талину, у Естонији, у оквиру парламентарне димензије естонског председавања Саветом Европске уније.

 • Петак, 23. јун 2017.

  Румунија ће током свог председавања Савету ЕУ убрзати процес европских интеграција Србије

  Румунија ће радити током свог председавања Савету ЕУ на убрзању процеса европских интеграција Србије, а Србија треба да искористи и председавање своја два суседа, Бугарске и Аустрије, за убрзање тог процеса, поручио је Виктор Понта, председник Одбора за европске послове Парламента Румуније српским колегама из Одбора за европске интеграције.

 • Четвртак, 8. јун 2017.

  Сусрет чланова Одбора за европске интеграције и делегације Сената Парламента Чешке Републике

  Чланови Одбора за европске интеграције разговарали су данас са делегацијом Сената Парламента Чешке Републике о путу Републике Србије ка чланству у Европској унији и улози Народне скупштине у процесу евроинтеграција.

 • Среда, 7. јун 2017.

  Председник Одбора за европске интеграције разговарао са амбасадором СР Немачке у Републици Србији

  Председник Одбора за европске интеграције Ненад Чанак разговарао је данас у Народној скупштини са амбасадором СР Немачке у Србији Акселом Дитманом, о европским интеграцијама Србије и улози Народне скупштине и Одбора за европске интеграције у том процесу.

 • Четвртак, 1. јун 2017.

  20. седница Одбора за европске интеграције

  „Одбор за европске интеграције је на 20. седници, одржаној 1. јуна 2017. године, која је била затворена за јавност, размотрио и дао позитивно мишљење на Предлог преговарачке позиције Републике Србије за Међувладину конференцију о приступању Републике Србије Европској унији за поглавље 6 - „Право привредних друштава“ и на Предлог преговарачке позиције Републике Србије за Међувладину конференцију о приступању Републике Србије Европској унији за Преговарачко поглавље 33 - „Финансијска и буџетска питања““.

 • Среда, 31. мај 2017.

  Делегацијa Одбора за европске интеграције учествовала на 57. састанку председавајућих КОСАК

  Састанак председавајућих Конференције парламентарних одбора за европске послове држава чланица ЕУ (КОСАК) одржан је од 28. до 30. маја 2017. године, у Валети, на Малти, у оквиру парламентарне димензије малтешког председавања Саветом Европске уније.

 • Уторак, 23. мај 2017.

  Чланови Одбора за европске интеграције Народне скупштине састали се са делегацијом Одбора за уставна питања Европског парламента

  Чланови Одбора за европске интеграције Народне скупштине састали су се у Дому Народне скупштине са делегацијом Одбора за уставна питања Европског парламента, са којима су разговарали о процесу приступања Републике Србије Европској унији.

 • Понедељак, 22. мај 2017.

  19. седница Одбора за европске интеграције

  На 19. седници, одржаној 22. маја, чланови Одбора за европске интеграције одредили су делегацију Одбора за састанак председавајућих Конференције одбора за европске послове парламената држава чланица ЕУ (КОСАК), који се одржава у оквиру естонског председавања Савету ЕУ, 9. и 10. јула 2017. године у Талину, у Естонији.

 • Уторак, 9. мај 2017.

  Председник Одбора за европске интегрције честитао грађанима Дан Европе и Дан победе над фашизмом

  Председник Одбора за европске интеграције Ненад Чанак честитао је грађанима Србије Дан Европе и Дан победе над фашизмом.

 • Петак, 5. мај 2017.

  Председник Одбора за европске интеграције разговарао са амбасадором Кипра у Србији

  Председник Одбора за европске интеграције Ненад Чанак одржао је данас састанак са амбасадором Републике Кипар у Београду Њ.Е. Константиносом Елиадесом, a тема састанка је била интензивирање сарадње парламентарних одбора, као и подршка Кипра Србији у процесу европских интеграција.

 • Понедељак, 24. април 2017.

  18. седница Одбора за европске интеграције

  Одбор за европске интеграције је на седници одржаној 24. априла 2017. године, која је била затворена за јавност, размотрио и дао позитивно мишљење на Предлог Преговарачке позиције Рeпублике Србије за поглавље 30 - „Економски односи са иностранством“.

 • Четвртак, 20. април 2017.

  17. седница Одбора за европске интеграције

  На седници Одбора за европске интеграције, одржаној 20. априла, чланови Одбора одредили су представнике који ће чинити делегацију Одбора за 57. састанак Конференције одбора за европске послове парламената држава чланица ЕУ (КОСАК), а који ће бити одржан од 28. до 30. маја 2017. године на Малти. Делегацију ће чинити Елвира Ковач, Гордана Чомић и Душица Стојковић.

 • Понедељак, 10. април 2017.

  16. седница Одбора за европске интеграције

  На седници одржаној 10. априла, чланови Одбора размотрили су Извештај о преговорима о приступању Републике Србије Европској унији током председавања Словачке Републике (јул-децембар 2016. године), који је поднела Влада и Извештај о преговорима о приступању Републике Србије Европској унији за период јануар-март 2017. године. Извештаје је представила шефица Преговарачког тима Србије, са ЕУ, Тања Мишчевић.

 • Понедељак, 20. март 2017.

  15. седница Одбора за европске интеграције

  Одбор за европске интеграције је на седници одржаној 20. марта 2017. године, која је била затворена за јавност, размотрио и дао позитивно мишљење на Предлоге Преговарачких позиција Рeпублике Србије за поглавље 7 - Право интелектуалне својине.

Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Будите у току