Актуелно

 • Среда, 30. јул 2014.

  Председник Одбора за европске интеграције и регионалну сарадњу Народне скупштине Републике Српске у посети Народној скупштини

  Председник Одбора за европске интеграције и регионалну сарадњу Народне скупштине Републике Српске Бранислав Бореновић посетио је Народну скупштину и, у одвојеним сусретима, разговарао са председником Одбора за европске интеграције Александром Сенићем и потпредседником Народне скупштине проф. др Владимиром Маринковићем.

 • Уторак, 29. јул 2014.

  Осма седница Одбора за европске интеграције

  Одбор за европске интеграције је на седници одржаној 29. јула, размотрио и усвојио у начелу Предлог закона о приватизацији, Предлог закона о изменама и допунама Закона о стечају, Предлог закона о јавном информисању и медијима, Предлог закона о електронским медијима и Предлог закона о јавним медијским сервисима, које је поднела Влада.

 • Понедељак, 21. јул 2014.

  Делегација Одбора за европске интеграције на COSAC састанку у Риму

  У оквиру парламентарне димензије италијанског председавања Европском унијом, у Риму jе 17. и 18. јула 2014. године, одржан Састанак председника одбора за европске послове земаља чланица Eвропске уније, КОСАК (COSAC). Састанку су присуствовали председници и чланови одбора за европске послове парламената држава чланица Европске уније, као и председници и чланови одбора за европске интеграције земаља кандидата за чланство у својству посматрача.

 • Петак, 18. јул 2014.

  Председник Одбора за европске интеграције разговарао са шефом Делегације Европске уније у Србији

  Председник Одбора за европске интеграције Александар Сенић састао се са шефом Делегације Европске уније у Србији Мајклом Давенпортом. Тема састанка била је помоћ Европске уније у санацији штета проузрокованих поплавама у Републици Србији.

 • Среда, 16. јул 2014.

  Учешће делегације Одбора за европске интеграције на Конференцији одбора за европске послове земаља чланица ЕУ - КОСАК

  У оквиру парламентарне димензије италијанског председавања Европском унијом, 17. и 18. јула 2014. године, у Риму ће бити одржан састанак председника одбора за европске послове земаља чланица Европске уније, КОСАК.

 • Уторак, 15. јул 2014.

  Седма седница Одбора за европске интеграције

  Чланови Одбора за европске интеграције су, на седници одржаној 15. јула, размотрили Предлог закона о изменама и допунама Закона о раду, у начелу.

 • Среда, 16. јул 2014.

  Одржан Округли сто о сарадњи Народне скупштине и независних државних органа, организација и тела

  У оквиру Компоненте 4. Твининг пројекта која се односи на побољшање вршења надзорне функције Народне скупштине и сарадње са Владом и независним државним органима, 15. јула 2014. године у Народној скупштини одржан је Oкругли сто на тему “Налази, закључци и препоруке за унапређење тока комуникације, разматрање извештаја, процедура и најбољих пракси сарадње Народне скупштине и независних државних органа, организација и тела“.

 • Петак, 20. јун 2014.

  Шеста седница Одбора за европске интеграције

  На седници Одбора за европске интеграције, одржаној 20. јуна, Одбор је донео одлуку о саставу делегације која ће учествовати на састанку председавајућих Конференције Одбора за европске послове парламената земаља држава чланица Европске уније (КОСАК), у Риму, 17. и 18. јула 2014. године. У делегацији ће бити Ласло Варга, заменик председника Одбора и Весна Марковић, члан Одбора.

 • Понедељак, 16. јун 2014.

  Делегација Одбора за европске интеграције на COSAC пленарном заседању у Атини

  Делегација Одбора за европске интеграције у саставу Александар Сенић, председник Одбора, Биљана Пантић Пиља и Иван Бауер, чланови Одбора, учествује на пленарном заседању Конференције одбора за европске послове држава чланица ЕУ (КОСАК), која се у оквиру грчког председавања Саветом ЕУ, одржaва у Атини, 16. и 17. јуна 2014. године.

 • Понедељак, 9. јун 2014.

  Пета седница Одбора за европске интеграције

  Чланови Одбора за европске интеграције су, на седници одржаној 9. јуна, размотрили и усвојили Предлог закона о заштити потрошача и Предлог закона о изменама и допунама Закона о путним исправама, у начелу.

 • Среда, 4. јун 2014.

  Четврта седница Одбора за европске интеграције

  Чланови Одбора за европске интеграције су, на седници одржаној 4. јуна, већином гласова, усвојили Одлуку о поступку разматрања предлога преговарачке позиције у процесу преговора о приступању Републике Србије Европској унији.

 • Среда, 4. јун 2014.

  Учешће чланова Одбора за европске интеграције на деветом КОСАП-у

  Девета конференција чланова одбора за европске послове земаља учесница процеса стабилизације и придруживања (КОСАП), одржана је 2. и 3. јуна 2014. године, у Бечићима, Црна Гора.

 • Среда, 28. мај 2014.

  Трећа седница Одбора за европске интеграције

  На седници Одбора за европске интеграције одржаној 28. маја образована је Радна група за израду Одлуке којом се уређује поступак разматрања предлога преговарачке позиције на седници Одбора за европске интеграције и одбора у чијем су делокругу питања из одговарајуће преговарачке позиције.

 • Понедељак, 12. мај 2014.

  Формирана Парламентарна скупштина Процеса сарадње у Југоисточној Европи

  Потпредседник Народне скупштине Републике Србије Верољуб Арсић учествовао је на Инаугурационој седници Парламентарне скупштине ПСЈИЕ, која је у оквиру румунског председавања одржана у Букурешту од 9. до 11. маја 2014. године. Усвајањем Декларације о инаугурацији Парламентарне скупштине ПСЈИЕ консензусом и званично је завршен процес институционализације парламентарне сарадње 12 држава учесница ПСЈИЕ.

 • Субота, 10. мај 2014.

  Друга седница Одбора за европске интеграције

  На седници одржаној 10. маја 2014. године, Одбор за европске интеграције размотрио је и усвојио Предлог закона о парничном поступку и Предлог закона о посредовању у решавању спорова, у начелу. Предложене законе образложили су представници Министарства правде.

 • Субота, 26. април 2014.

  Прва седница Одбора за европске интеграције

  Одбор за европске интеграције одржао је Прву седницу 26. априла 2014. године, коју је основу члана 25. став 1. Пословника Народне скупштине, сазвала председница Народне скупштине.

 • Уторак, 11. фебруар 2014.

  Сусрет председнице Одбора за културу и информисање са експертом Европске комисије за питања медија

  Председница Одбора за културу и информисање Весна Марјановић разговарала је са експертом Европске комисије за питања медија Катрин Ниман-Меткалф, 10. фебруара 2014. године. Састанак је одржан у оквиру експертске мисије ЕУ за скрининг поглавља 23 и 24.

 • Понедељак, 10. фебруар 2014.

  Одржан састанак представника Одбора за европске интеграције са делегацијом Прогресивне алијансе социјалиста и демократа из Европског парламента

  Чланови делегације Прогресивне алијансе социјалиста и демократа из Европског парламента, који су у посети Србији под окриљем Фондације Фридрих Еберт, током састанка изразили су пуну подршку приступним преговорима Србије са Европском унијом уз очекивање да након Хрватске, Србија буде следећа држава западног Балкана која ће постати чланица ЕУ.

 • Уторак, 28. јануар 2014.

  Одржан састанак председавајућих COSAC у Атини

  Делегација Одбора за европске интеграције учествовала је на састанку председавајућих одбора за европске послове парламената држава чланица ЕУ – COSAC, који је организован у оквиру грчког председавања Европском унијом, у Атини 26. и 27. јануара 2014. године.

 • Петак, 24. јануар 2014.

  Делегација Народне скупштине на COSAC састанку у Атини

  Чланови Одбора за европске интеграције Гордана Чомић и Драган Шормаз учествоваће на састанку председавајућих одбора за европске послове држава чланица ЕУ (COSAC), који се одржава 26. и 27. јануара 2014. године у Атини, у оквиру грчког председавања Саветом ЕУ.

Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Будите у току