Актуелно

Председница Одбора за европске интеграције и координаторка Националног конвента о Европској унији разговарале о даљој сарадњи

Уторак, 6. децембар 2022. |

Председница Одбора за европске интеграције Елвира Ковач разговарала је данас у Народној скупштини са координаторком Националног конвента о Европској унији Бојаном Селаковић о наставку сарадње у наредном периоду.

 • Петак, 25. новембар 2022.

  14. састанак ПОСП ЕУ-Србија

  Парламентарни одбор за стабилизацију и придруживање Европска унија-Србија одржао је 14. састанак у Стразбуру 23. и 24. новембра 2022. године под копредседавањем Алесандре Морети у име Делегације Европског парламента и Маринике Тепић у име Делегације Народне скупштине Републике Србије.

 • Четвртак, 24. новембар 2022.

  Чланови одбора за спољне послове и за европске интеграције се састали са председником Сената Републике Француске

  Чланови Одбора за спољне послове и Одбора за европске интеграције састали су се данас са делегацијом Сената Републике Француске, која је у званичној посети Републици Србији, а коју предводи председник Сената Жерар Ларше.

 • Четвртак, 24. новембар 2022.

  Одржавање 14. састанка Парламентарног одбора за стабилизацију и придруживање ЕУ и Србије

  Делегација Народне скупштине у саставу: Мариника Тепић, Сандра Божић, Верољуб Арсић, Александар Мирковић, Игор Бечић, Елвира Ковач, Дијана Радовић, Мирослав Алексић, Ксенија Марковић, Ђорђе Микетић, Усаме Зукорлић, Наташа Ивановић и Немања Јоксимовић, отпутовала је у Стразбур, учествује на 14. састанку Парламентарног одбора за стабилизацију и придруживање ЕУ и Србије (ПОСП).

 • Уторак, 15. новембар 2022.

  Чланови Одбора за европске интеграције разговарали са послаником Бундестага

  Чланови Одбора за европске интеграције, на челу са заменицом председника Одбора Дубравком Филиповски, са послаником немачког Бундестага др Хендриком Хопенштедом, разговарали су данас о Западном Балкану, Европској унији и мигрантској кризи.

 • Уторак, 15. новембар 2022.

  Ковач и Албахари учествовали на 38. састанку Одбора за ЕУ послове парламента држава чланица ЕУ

  Елвира Ковач, председница Одбора за европске интеграције и Натан Албахари, члан Одбора учествовали су на 38. састанку Одбора за ЕУ послове парламента држава чланица ЕУ у оквиру чешког председавања, у Прагу, 14. и 15. новембра 2022. године.

 • Уторак, 8. новембар 2022.

  Учешће председнице Одбора за европске интеграције на регионалној конференцији Анализе парламентарног рада у области европских интеграција на Западном Балкану - Извештај

  На позив Немачке организације за међународну сарадњу (ГИЗ), а у оквиру пројекта Промоција ЕУ интеграција, председница Одбора за европске интеграције Елвира Ковач учествовала је на регионалној конференцији „Анализе парламентарног рада у области европских интеграција на Западном Балкану- Извештај“. Регионална конференција се одржала 7. и 8. новембра 2022. године, у Будви, Црној Гори.

 • Петак, 4. новембар 2022.

  Трећа седница Одбора за европске интеграције

  На седници Одбора, одржаној 4. новембра, представљен је Годишњи извештај Европске комисије за Србију за 2022. годину и размотрен је Извештај о преговорима о приступању Републике Србије Европској унији током председавања Републике Словеније (јул - децембар 2021. године), који је поднела Влада. Чланови Одбора су информисани о Закључку о усвајању Националног програма за усвајање правних тековина Европске уније (НПАА) 2022-2025, који је донела Влада.

 • Четвртак, 3. новембар 2022.

  Чланови Одбора за европске интеграције разговарали са амбасадорком Немачке у Србији

  Чланови Одбора за европске интеграције, на челу са председницом Елвиром Ковач разговарали су данас у Дому Народне скупштине са амбасадорком Немачке у Србији Њ.Е Анке Конрад.

 • Уторак, 1. новембар 2022.

  Чланови Одбора за европске интеграције се састали са послаником немачког Бундестага

  Председница и чланови Одбора за европске интеграције састали су се данас у Народној скупштини са послаником немачког Бундестага Томасом Хакером, са којим су разговарали о односима Србије и Немачке, перспективама европских интеграција Србије, и о регионалној сарадњи.

 • Уторак, 18. октобар 2022.

  Друга седница Одбора за европске интеграције

  На седници Одбора за европске интеграције, одржаној 18. октобра 2022. године, чланови Одбора су одредили делегацију Одбора која ће учествовати на 68. Пленарном састанку Конференције одбора за европске послове парламената држава чланица Европске уније (КОСАК).

 • Петак, 2. септембар 2022.

  Прва седницa Одбора за европске интеграције

  Одбор за европске интеграције одржао је Прву седницу, 2. септембра 2022. године. Седницу је, на основу члана 25. Пословника Народне скупштине, сазвао председник Народне скупштине др Владимир Орлић.

 • Понедељак, 11. јул 2022.

  Елвира Ковач учествовала на састанку председавајућих КОСАК у Прагу

  Потпредседница Народне скупштине и председница Одбора за европске интеграције Елвира Ковач учествовала је на састанку председавајућих Конференције одбора за европске послове држава чланица Европске уније (КОСАК), који се у оквиру чешког председавања Савету ЕУ, одржао 11. и 12. јула 2022. године у Прагу. На почетку састанка од организатора је тражено уклањање статусних обележја и статусно неутрално представљање представника Приштине, чему се изашло у сусрет.

 • Понедељак, 27. јун 2022.

  Учешће потпредседнице Народне скупштине и председнице Одбора за европске интеграције Елвире Ковач на интерпарламентарном састанку Одбора за спољне послове ЕП

  Потпредседница Народне скупштине и председница Одбора за европске интеграције Елвира Ковач, учествовала је данас на онлајн Интерпарламентарном састанку Одбора за спољне послове Европског парламента.

 • Среда, 9. фебруар 2022.

  34. седницa Одбора за европске интеграције

  На седници, која је одржана 9. фебруара, чланови Одбора за европске интеграције одредили су делегацију Одбора која ће учествовати на 67. пленарном састанку Конференције одбора за европске послове парламената држава чланица Европске уније (КОСАК), који се у оквиру Парламентарне димензије француског председавања Савету ЕУ, одржава од 3. до 5. марта 2022. године.

 • Среда, 2. фебруар 2022.

  33. седница Одбора за европске интеграције

  На седници, која је одржана 2. фебруара 2022. године, чланови Одбора за европске интеграције размотрили су Предлог закона о измени Закона о предметима опште употребе, који је поднела Влада, у начелу.

 • Среда, 26. јануар 2022.

  32. седница Одбора за европске интегрaције

  Одбор за европске интеграције је на седници одржаној 26. јануара 2022. године, која је била затворена за јавност, размотрио и дао позитивно мишљење на Предлог преговарачке позиције Републике Србије за Међувладину конференцију о приступању Републике Србије Европској унији за Поглавље 28 - „Заштита потрошача и заштита здравља“ уз препоруку да се у правно-техничкој редакцији у текст Предлога преговарачке позиције уврсти и нови Закон о заштити потрошача, који је Народна скупштина усвојила на седници 9. септембра 2021. године, а који је ступио на снагу 20. децембра 2021. године („Сл. гласник РС“ број 88/21).

Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Будите у току