Портал за надзор над јавним финансијама

Портал за надзор над јавним финансијама представља софтверски алат којим је обезбеђено повезивање Народне скупштине са постојећим системом у Министарству финансија - Управи за трезор, на начин који ће народним посланицима омогућити непосредан приступ информацијама и обезбедити да на једноставан и ефикасан начин прате трошење средстава из буџета Републике Србије и врше надзор над јавним финансијама.

Народна скупштина сврстава се у малу групу националних паламената који на сличан начин врше надзор над трошењем јавних финансија: Државни збор Републике Словеније, Парламент Бразила, Парламент Шкотске и др.

Портал садржи податке о утврђеним апропријацијама буџета за текућу годину по директном кориснику буџета, са приказом учешћа сваког појединачног буџета директног корисника у укупном буџету, као и приказ буџета по планираним средствима по функционалној класификацији и извору финансирања. Поред ових података, Портал садржи и извештаје о извршењу буџета по директним корисницима по апропријацијама, на основу којих ће за потребе народних посланика моћи да се врше унакрсне анализе података о извршењу буџета по директним корисницима.
Овај Портал је израђен уз подршку Програма Уједињених нација за развој (УНДП) и Швајцарске агенције за развој и сарадњу (СДЦ), у оквиру пројекта „Јачање надзорне улоге и јавности у раду Народне скупштине“. Садржаји приказани на овој страници не представљају нужно званичне ставове УНДП-а и СДЦ-а.

Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Будите у току