Усаме Зукорлић

УСАМЕ ЗУКОРЛИЋ

Изборна листа

МУФТИЈИН АМАНЕТ – Странка правде и помирења (СПП) – Усаме Зукорлић/MUFTIJIN AMANET – Stranka pravde i pomirenja (SPP) – Usame Zukorlić

Посланичка група

Посланичка група ЗА ПОМИРЕЊЕ СПП-УСС-ДСХВ
(председник)

Политичка странка на чији предлог је изабран/а

Странка правде и помирења (СПП)

Датум потврђивања посланичког мандата

01.08.2022.

Година рођења

1992.

Занимање

дипл. теолог

Функција у Народној скупштини Републике Србије

  • Потпредседник Народне скупштине

Чланство у одборима

Чланство у осталим радним телима и делегацијама

  • Парламентарни одбор за стабилизацију и придруживање (члан)

Чланство у групама пријатељства

Место пребивалишта

Нови Пазар


Биографија

Усаме Зукорлић рођен 1992. године у граду Константини у Алжиру од оца рахнети Муфтије Муамера Зукорлића и мајке Умеје Абу Таха Зукорлић. У Новом Пазару је завршио основну школу, затим средњу школу медресу Гази Иса-бег. Обнашао је функцију предсједника Младих двије године од 2012. до 2014.

Образовање наставља на Интернационалном универзитету у Новом Пазару гдје дипломира на праву, затим на Факултету за исламске студије гдје дипломира педагогију и комуникологију. У том периоду је обнашао функцију замјеника директора Санџак телевизијие.

Звање мастера је стекао на Интернационалном универзитету у Новом Пазару у области економије.

Предавао је као наставник у Медреси Гази Иса-бег и радио као асистент на праву на Интенационалном универзитету у Новом Пазару.

Оснивач је Развојно едукативног друштва – РЕД, удружења које је основало БиоСан, ИТСан и чувени Бошњачки ДНК пројекат, чији је координиратор.

Обнаша је функцију пројект менаџера на Факултету за исламске студије и замјеника предсједника Републичке изборне комисије.

Полазник је бројних семинара на темама економије, пројект менаџмента, сузбијања екстремизма, едукацијских вјештина и медија.

Смрт оца га је затекла на постдипломским студијама у Истанбулу, након чега је изабран за вд предсједника странке. На Конгресу Странке правде и помирења је изабран за предсједника Странке у пуном мандату.

Листа Муфтијин аманет - СПП коју је предводио Усаме Зукорлић је побиједила на парламентарним изборима 2022. године и освојила већи број гласова него двије конкурентске странке заједно.

Говори босански, енглески и арапски.

Ожењен је и отац четворо дјеце.

Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
петак, 8. децембар
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја

Будите у току