Актуелно

Чланови Одбора за европске интеграције Народне скупштине састали се са делегацијом Одбора за уставна питања Европског парламента

Уторак, 23. мај 2017. |

Чланови Одбора за европске интеграције Народне скупштине састали су се у Дому Народне скупштине са делегацијом Одбора за уставна питања Европског парламента, са којима су разговарали о процесу приступања Републике Србије Европској унији.

 • Понедељак, 24. април 2017.

  18. седница Одбора за европске интеграције

  Одбор за европске интеграције је на седници одржаној 24. априла 2017. године, која је била затворена за јавност, размотрио и дао позитивно мишљење на Предлог Преговарачке позиције Рeпублике Србије за поглавље 30 - „Економски односи са иностранством“.

 • Четвртак, 20. април 2017.

  17. седница Одбора за европске интеграције

  На седници Одбора за европске интеграције, одржаној 20. априла, чланови Одбора одредили су представнике који ће чинити делегацију Одбора за 57. састанак Конференције одбора за европске послове парламената држава чланица ЕУ (КОСАК), а који ће бити одржан од 28. до 30. маја 2017. године на Малти. Делегацију ће чинити Елвира Ковач, Гордана Чомић и Душица Стојковић.

 • Понедељак, 10. април 2017.

  16. седница Одбора за европске интеграције

  На седници одржаној 10. априла, чланови Одбора размотрили су Извештај о преговорима о приступању Републике Србије Европској унији током председавања Словачке Републике (јул-децембар 2016. године), који је поднела Влада и Извештај о преговорима о приступању Републике Србије Европској унији за период јануар-март 2017. године. Извештаје је представила шефица Преговарачког тима Србије, са ЕУ, Тања Мишчевић.

 • Понедељак, 20. март 2017.

  15. седница Одбора за европске интеграције

  Одбор за европске интеграције је на седници одржаној 20. марта 2017. године, која је била затворена за јавност, размотрио и дао позитивно мишљење на Предлоге Преговарачких позиција Рeпублике Србије за поглавље 7 - Право интелектуалне својине.

 • Петак, 3. март 2017.

  Чланство Србије у Европској унији стратешки приоритет и циљ за шта у Парламенту постоји већинска подршка

  Потпредседник Народне скупштине Републике Србије проф. др Владимир Маринковић састао се у Народној скупштини са делегацијом Радне групе Савета Европске уније за проширење (COELA), са којима је разговарао на тему европских интеграција Републике Србије.

 • Петак, 10. фебруар 2017.

  Наставак сарадње Одбора за европске интеграције и Фондације Конрад Аденауер

  У Дому Народне скупштине данас је одржан састанак народне посланице Маринике Тепић са Норбертом Бекман Диркесом, директором Конрад Аденауер Фондације у Београду, на тему досадашње и унапређења сарадње Одбора и КАС-а.

 • Четвртак, 2. фебруар 2017.

  Руководиоци преговарачке групе за поглавље 24 представили Одбору за европске интеграције извештај о преговарачком поглављу

  Извештај о преговарачком поглављу представио је председник Преговарачке групе за поглавље 24 Зоран Лазаров, подсећајући да ће то поглавље бити отворено до самог краја преговарачког процеса, као и да договорена динамика извештавања са Европском комисијом о спровођењу акционог плана, подразумева шестомесечно предавање извештаја.

 • Четвртак, 2. фебруар 2017.

  Амбасадор Украјине у Србији у посети Одбору за европске интеграције

  Чланови Одбора за европске интеграције Жарко Мићин и др Муамер Бачевац примили су данас амбасадора Украјине у Србији Олександра Александровића, са којим су разговарали о резултатима посете делегације Одбора за европске интеграције Украјини и о унапређењу билатералне, економске и трговинске сарадње Србије и Украјине.

 • Среда, 1. фебруар 2017.

  Одржана Интерпарламентарнa конференцијa „Локалне и регионалне власти у земљама региона у процесу проширења и регионална политика ЕУ“

  Делегација Народне скупштине у саставу: члан Одбора за правосуђе, државну управу и локалну самоуправу Жарко Мићин, чланови Одбора за европске интеграције Душица Стојковић и Муамер Бачевац и члан Одбора за спољне послове Јован Јовановић, учествовала је од 30. до 31. јануара 2017. године у раду Интерпарламентарне конференције „Локалне и регионалне власти у земљама региона у процесу проширења и регионална политика ЕУ“, у Европском парламенту у Бриселу.

 • Среда, 25. јануар 2017.

  Делегације Одбора за европске интеграције учествовала на састанку председавајућих КОСАК

  Састанак председавајућих парламентарних одбора за европске послове парламената Европске уније – КОСАК одржан је 22. и 23. јануара 2017. године, на Малти, у оквиру парламентарне димензије малтешког председавања Саветом Европске уније.

 • Понедељак, 23. јануар 2017.

  Учешће делегације Одбора за европске интеграције на састанку председавајућих КОСАК

  Састанак председавајућих Конференције парламентарних одбора за европске послове држава чланица ЕУ (КОСАК) одржава се 22. и 23. јануара 2017. године, на Малти, у оквиру парламентарне димензије малтешког председавања Саветом Европске уније.

 • Четвртак, 22. децембар 2016.

  12. седница Одбора за европске интеграције

  На седници одржаној 22. децембра, чланови Одбора за европске интеграције размотрили су, у начелу, више предлога закона који су предложени за разматрање на Седмој седници Другог редовног заседања Народне скупштине у 2016. години.

 • Понедељак, 12. децембар 2016.

  11. седница Одбора за европске интеграције

  На 11. седници, одржаној 12. децембра, чланови Одбора за европске интеграције размотрили су, у начелу, Предлог закона о изменама и допунама Закона о водама и Предлог закона о транспорту опасне робе.

 • Среда, 7. децембар 2016.

  Одбор за европске интеграције састао се са државном секретарком у Министарству спољних послова Португала

  Чланови Одбора за европске интеграције разговарали су, у Дому Народне скупштине, са државном секретарком у Министарству спољних послова Португала Маргаридом Маркеш, на тему приступања Србије у Европску унију и искустава које је Португал имао у том процесу.

 • Уторак, 6. децембар 2016.

  Чланови Одбора за европске интеграције разговарали са делегацијом Републике Молдавије

  Председница и чланови Одбора за европске интеграције састали су се, у Дому Народне скупштине, са делегацијом Републике Молдавије и разговарали о процесу европских интеграција, интерпарламентарној и регионалној сарадњи.

 • Понедељак, 5. децембар 2016.

  Србија и Грчка да буду стубови стабилности у региону

  Србија и Грчка треба да буду стубови стабилности у региону и да својим примером покажу како изгледа успешна сарадња две земље на Балкану, поручено је данас са састанка помоћника министра спољних послова и алтернативног министра за питања ЕУ Републике Грчке Георгиса Катругалоса (Georgios Katrougalos) са члановима одбора за европске интеграције и за спољне послове Народне скупштине.

П У С Ч П С Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Будите у току