Актуелно

Делегација Одбора за европске интеграције Народне скупштине у билатералној посети Народној скупштини Републике Бугарске

Петак, 22. март 2019. |

На позив председника Одбора за европске послове и контролу европских фондова Народне скупштине Републике Бугарске, г. Кристиана Вигенина, делегација Одбора за европске интеграције, у периоду од 19. до 21. марта 2019. године, била је у билатералној посети Бугарској. У саставу делегације били су чланови Одбора за европске интеграције, г. Жарко Мићин, г. Звонимир Ђокић и г. Александар Шешељ.

 • Уторак, 5. март 2019.

  53. седница Одбора за европске интеграције

  Одбор за европске интеграције је, на седници одржаној 5. марта 2019. године, размотрио у начелу Предлог закона о изменама и допунама Закона о безбедности хране, Предлог закона о изменама и допунама Закона о средствима за заштиту биља, Предлог закона о изменама и допунама Закона о здрављу биља, Предлог закона о угоститељству и Предлог закона о туризму.

 • Уторак, 26. фебруар 2019.

  Одржан састанак Одбора за европске интеграције са делегацијом Одбора за европска питања Парламента Републике Словачке

  Чланови Одбора за европске интеграције састали су се данас са делегацијом Одбора за европска питања Парламента Републике Словачке, која борави у званичној посети Републици Србији.

 • Уторак, 19. фебруар 2019.

  Делегација Народне скупштине на Европској парламентарној недељи у Бриселу

  Делегација Народне скупштине, у саставу Елвира Ковач, заменица председника Одбора за европске интеграције и Жарко Мићин, члан Одбора за европске интеграције, учествује на Европској парламентарној недељи 2019. године, у оквиру које се одржава Конференција Европски семестар и Интерпарламентарна конференција о стабилности, економској координацији и управљању у Европској унији, коју организују Европски парламент и Парламент Републике Румуније, у Бриселу, 18. и 19. фебруара 2019. године.

 • Среда, 13. фебруар 2019.

  51. седница Одбора за европске интеграције

  Одбор за европске интеграције је, на седници одржаној 13. фебруара 2019. године, размотрио Извештај о спровођењу Националног програма за усвајање правних тековина ЕУ (НПАА), за треће тромесечје 2018. године.

 • Понедељак, 11. фебруар 2019.

  52. седница Одбора за европске интеграције

  На седници Одбора одржаној 11. фебруара, размотрен је Предлог закона о изменама и допунама Закона о радијационој и нуклеарној сигурности и безбедности, који је поднела народни посланик Маја Гојковић.

 • Петак, 25. јануар 2019.

  Потпредседница Народне скупштине Гордана Чомић на 12. Форуму Европа - Украјина

  У организацији Института за источне студије из Варшаве, у Ржешову, Пољска, 24. у 25. јануара 2019. године oдржан је 12. Форум Европа - Украјина, са главном темом „Украјина након 2019. године. Промена или наставак“.

 • Понедељак, 21. јануар 2019.

  Интеграција Западног Балкана у ЕУ доприноси регионалном миру и безбедности

  Делегација Одбора за европске интеграције учествовала је на састанку председавајућих одбора за европске послове парламената држава чланица ЕУ – COSAC, који је организован у оквиру румунског председавања Савету Европске уније, у Букурешту, 20. и 21. јануара 2019. године. У делегацији Народне скупштине биле су потпредседница Народне скупштине и чланица Одбора за европске интеграције Гордана Чомић и заменица члана Одбора за европске интеграције Ивана Николић.

 • Среда, 26. децембар 2018.

  50. седница Одбора за европске интеграције

  На седници, одржаној 26. децембра, чланови Одбора размотрили су актуелно стање у преговорима о приступању Републике Србије Европској унији и Извештај о преговорима о приступању Републике Србије Европској унији током председавања Републике Бугарске, за период јануар–јун 2018. године.

 • Понедељак, 10. децембар 2018.

  Отварање још два поглавља са ЕУ је велика и важна вест

  Поводом отварања два нова преговарачка поглавља са ЕУ, председник Одбора за европске интеграције Ненад Чанак дао је следеће саопштење:

 • Среда, 5. децембар 2018.

  Чланови Одбора за европске интеграције састали се са делегацијом Парламента Грузије

  Председница Одбора за Европске интеграције Парламента Грузије Тамар Кулордава нагласила је да сусрет са делегацијом Народне скупштине сматра изузетно важним, јер Србија представља пример добре праксе у процесу евроинтеграција, кроз који Грузија може да учи и да се упозна са изазовима који је очекују на њеном европском путу.

 • Уторак, 4. децембар 2018.

  Одржана 14. конференција парламентарних одбора за европске интеграције/питања земаља учесница у Процесу стабилизације и придруживања у Југоисточној Европи – КОСАП

  Делегација Одбора за европске интеграције учествовала је на 14. састанку Конференције парламентарних одбора за европске интеграције/питања земаља учесница у Процесу стабилизације и придруживања у Југоисточној Европи – КОСАП, који је организован од стране Скупштине Црне Горе, 2. и 3. децембра 2018. године, у Подгорици.

 • Понедељак, 3. децембар 2018.

  Председник и чланови Одбора за европске интеграције разговарали са посланицима немачког Бундестага

  Чланови Одбора за европске интеграције, на челу са председником Одбора Ненадом Чанком, разговарали су данас са посланицима немачког Бундестага Ренатом Алт и Јосипом Јуратовићем o евроинтеграцијама Рeпублике Србије, као и о питањима на спољнополитичком и унутрашњем плану.

 • Четвртак, 29. новембар 2018.

  Сусрет Одбора за европске интеграције са Одбором за спољне и европске послове Посланичког дома Парламента Републике Италије

  Заменица председника и чланови Одбора за европске интеграције састали су се данас, у Дому Народне скупштине, са председницом и члановима Одбора за спољне и европске послове Посланичког дома Парламента Републике Италије и том приликом разговарали о унапређењу парламентарне сарадње, о европским интеграцијама и о актуелној политичкој ситуацији у Србији.

 • Уторак, 27. новембар 2018.

  Учешће народне посланице Елвире Ковач на Округлом столу о процесу европских интеграција Западног Балкана у регионалној перспективи

  У организацији Европског парламента, у Бриселу се 27. новембра 2018. године, одржава Округли сто на високом нивоу о процесу европских интеграција Западног Балкана у регионалној перспективи.

 • Понедељак, 26. новембар 2018.

  49. седница Одбора за европске интеграције

  На седници Одбора, одржаној 26. новембра 2018. године, чланови Одбора за европске интеграције разматрали су, у начелу, Предлог царинског закона, Предлог закона о изменама и допунама Закона о радном времену посаде возила у друмском превозу и тахографима, Предлог закона о изменама и допунама Закона о патентима и Предлог закона о радијационој и нуклеарној сигурности и безбедности.

 • Четвртак, 22. новембар 2018.

  48. седница Одбора за европске интеграције

  Одбор за европске интеграције је, на седници одржаној 22. новембра 2018. године, одредио делегацију Одбора која ће учествовати на XIV састанку Конференције парламентарних одбора за европске интеграције/послове држава обухваћених Процесом стабилизације и придруживања југоисточне Европе (COSAP), који се одржава 2. и 3. децембра 2018. године, у Подгорици, Црна Гора.

Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
25 26 27 28 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
субота, 23. март
 • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја

Будите у току