20. октобар 2015. 17. састанак Економског кокуса

20. октобар 2015. 17. састанак Економског кокуса

Уторак, 20. октобар 2015.

Одржан 17. састанак Економског кокуса

Чланови Економског кокуса састали су се, у Дому Народне скупштине, са делегацијом Стејт дeпартмента Сједињених Америчких Држава, представницима Националне алијансе за локални економски развој (НАЛЕД ), Међународног републиканског института (ИРИ) и УСАИД Србија.


Председник Економског кокуса проф.др Владимир Маринковић пожелео је добродошлицу Делегацији секретаријата Сједињених Америчких Држава истакавши да мали кораци и мали резултати који је Економски кокус предузео указују на добар почетак стварања повољног пословног амбијента и да је циљ радне групе да од Србије створи лидера у економији у региону.

„Економски кокус сарађује са Привредном комором Србије, Америчком привредном комором, Саветом страних инвеститора, али и са Привредном Комором малих и средњих предузећа Србије. Приоритет рада Економског кокуса је да се избори са црном економијом, покаже одговорност према својим грађанима, али и страним инвеститорима.“ рекао је Маринковић.

Члан Економског кокуса Зоран Бабић рекао је да су унутар Кокуса и поред позиције и опозиције успели да изграде мостове којима покушавају да ставе у фокус економију и привреду.

„Привреда и политика имају заједничку бољку, а то је да ни једна није популарна. У том духу неопходна је анализа и привреде и економије коју добијамо од сарадника из НАЛЕД-а и ИРИ-ја. Циљ Економског кокуса је, не само да саслуша и институционално решава проблеме, већ да имплементира законе на терену, да на њих укаже и предлаже их Народној скупштини. Од САД-а очекујемо сарадњу са најбољим компанијама и развој технологија“, нагласио је Бабић.

Кристин Тефт (Christine Tefft) представница делегације Стејт департмента САД-а из Вашингтона, нагласила је да их радују економске реформе које су примењене и да Србију види као лидера у региону, а Милован Милојевић, члан Економског кокуса је истакао да је свака помоћ и искуство светских лидера у економији добродошла и да се нада развоју и унапређењу сарадње са Сједињеним Америчким Државама. Иван Јовановић, посланик Народне скупштине и члан Економског кокуса, сложио се са својим колегама и додао да се рад и труд Економског кокуса види, и да резултати не би били могући без подршке НАЛЕД-а и ИРИ-ја, и изразио је задовољство због даље сарадње са економским и привредним магнатом као што су Сједињене Америчке Државе.

Маринковић је закључио састанак напомињући да се у сарадњи са УСАИД имплементирају нови програми и да Економски кокус под будним оком прати контролу буџета и примењивање донетих закона.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
понедељак, 16. децембар

Цео календар догађаја