Седнице одбора ван седишта Народне скупштине

Сремска Митровица

Петак, 4. јун 2021.

Osma sednica Odbora za zaštitu životne sredine

Na sednici Odbora, održanoj 4. juna, članovi Odbora informisali su se o inicijativi za formiranje zelene odborničke grupe u Skupštini grada Sremska Mitrovica.


4. jun 2021. Osma sednica Odbora za zaštitu životne sredine

4. jun 2021. Osma sednica Odbora za zaštitu životne sredine

Održavanje sednice pozdravio je Petar Savandžić, zamenik gradonačelnika Sremske Mitrovice, koji se zahvalio na održavanju prve sednice Odbora za zaštitu životne sredine, u aktualnom sazivu, van sedišta.

Narodni poslanik, Tomislav Janković informisao je Odbor o prvoj tački dnevnog reda sednice, odnosno o inicijativi za formiranje zelene odborničke grupe u Skupštini grada Sremska Mitrovica. On je istakao da ova sednica predstavlja zalaganje Odbora da se narodni poslanici približe problemima građana i na lokalnom nivou i da se rešenja tako lakše iznalaze. On je članovima Odbora predočio postignute ciljeve grada Sremske Mitrovice u prethodnih nekoliko godina i dodao da se odatle izrodila ideja o formiranju zelene odborničke grupe, u čemu Narodna skupština već ima iskustva. Dodao je da je grad konkurisao za projekat „Održivog razvoja za sve“ , platforme za lokalni dijalog, gde je upućen javni poziv za dostavljanje predloga, partnerskih organizacija civilnog društva i jedinica lokalnih samouprava, u cilju kreiranja zajedničkih inicijativa i mehanizama za aktivno učešće građana u svim procesima odlučivanja, na nivou lokalnih zajednica. Opšti cilj je veće učešće organizacija civilnog društva i javnosti, u regionu Srema, u procedurama donošenja javnih politika i odluka na nivou lokalne zajednice, a u vezi sa oblašću za zaštitu životne sredine i ciljeve održivog razvoja.

O drugoj tački dnevnog reda, odnosno o radu regionalne deponije Srem-Mačva Sremska Mitrovica, Odbor je informisao Jovan Kovačić. On je istao da su grad Sremska Mitrovica i grad Šabac 2006. godine zaključili Sporazum o saradnji vezan za formiranje Regiona za upravljanje čvrstim komunalnim otpadom. Na osnovu tog Sporazuma dva grada su 2011. godine zaključili Sporazum o izgradnji, upravljanju i korišćenju regionalnog sistema za upravljanje čvrstim komunalnim otpadom na teritorijama dva grada. Skupština grada Sremska Mitrovica i Skupština grada Šapca su 25. marta 2011. godine donele odluku o osnivanju Javnog komunalnog preduzeća Regionalna deponija “Srem-Mačva”, sa sedištem u Sremskoj Mitrovici. Regionalna deponija je sa probnim radom započela 2014. godine. Prjekat je obuhvatao tri faze izgradnje, a do danas su od toga završene dve.

Sednici je predsedavao predsednik Odbora prof. dr Ljubinko Rakonjac, a prisustvovali su i članovi i zamenici članova Odbora Gojko Palalić, Žarko Bogatinović, Marija Todorović, Tomislav Janković, Jelena Obradović, Nevenka Kostadinova, Dragan M. Marković i Samira Ćosović.

Sednica van sedišta Narodne skupštine održana je uz podršku projekta „Jačanje parlamentarne demokratije i inkluzivnog političkog dijaloga“ koji sprovodi UNDP uz podršku Švajcarske.


Видео (1)

Петак, 4. јун 2021. | Осма седница Одбора за заштиту животне средине 04.06.2021.

Сремска Митровица: Фото галерија

Остале седнице овог одбора

Уторак, 25. април 2023. 11. седница Одбора за заштиту животне средине Жагубица Има фотографија Има видео снимака
Четвртак, 30. март 2023. Десета седница Одбора за заштиту животне средине Бабушница Има фотографија Има видео снимака
Петак, 25. новембар 2022. Пета седница Одбора за заштиту животне средине Лозница Има фотографија
Четвртак, 29. септембар 2022. Друга седница Одбора за заштиту животне средине Мајданпек Има фотографија Има видео снимака
Петак, 23. јул 2021. 12. седницa Oдбора за заштиту животне средине Чачак Има фотографија Има видео снимака
Петак, 4. јун 2021. Осма седница Одбора за заштиту животне средине Сремска Митровица Има фотографија Има видео снимака
Четвртак, 23. март 2017. Пета седница Одбора за заштиту животне средине Нови Сад Има фотографија Има видео снимака
Уторак, 24. септембар 2013. 30. седница Одбора за заштиту животне средине Суботица Има фотографија
Петак, 10. октобар 2008. Трећа седница Одбора за заштиту животне средине Панчево

Обратите се одбору Народне скупштине

Попуните формулар и пошаљите поруку

Уколико желите да се обратите неком од одобра Hародне скупштине, попуните формулар приказан испод са неопходним подацима и кликните на дугме Пошаљи.

**Од три понуђена контакта (телефон, адреса и e-mail адреса) обавезно је попунити барем један.

Порука може имати максимално 1000 карактера.

Поља обележена звездицом (*) су неопходна да бисте послали формулар.

Седнице одбора ван седишта Народне скупштине се организују и ова подстрана је израђена уз подршку Програма Уједињених нација за развој (УНДП) и Швајцарске агенције за развој и сарадњу (СДЦ), у оквиру пројекта „Јачање надзорне улоге и јавности у раду Народне скупштине”.
Ставови и садржај на овој подстрани не представљају нужно становиште УНДП и СДЦ.