Седнице одбора ван седишта Народне скупштине

Штрпце

Четвртак, 2. јул 2009.

Šesnaesta sednica Odbora za Kosovo i Metohiju

Odbor za Kosovo i Metohiju održao je 1. i 2. jula Šesnaestu sednicu u Štrpcu, AP Kosovo i Metohija. Pošto je sednici prisustvovalo sedam članova Odbora, nije postojao kvorum za odlučivanje, pa je sednica održana bez utvrđivanja dnevnog reda.


Odbor za Kosovo i Metohiju održao je 1. i 2. jula Šesnaestu sednicu u Štrpcu, AP Kosovo i Metohija.

Pošto je sednici prisustvovalo sedam članova Odbora, nije postojao kvorum za odlučivanje, pa je sednica održana bez utvrđivanja dnevnog reda.

Za ovu sednicu bilo je predviđeno da se razmotri Strategija održivog opstanka i povratka na Kosovo i Metohiju, koju je predložila Vlada Republike Srbije. Predsednik Odbora obavestio je da se pozivu za sednicu nisu odazvali predstavnici Vlade, kao predlagači Strategije.

U toku diskusije predstavnici Skupštine Zajednica opština AP Kosovo i Metohija, predsednik opštine Štrpce i privredni predstavnici AP Kosovo i Metohija, koji su prisustvovali sednici, postavili su više pitanja narodnim poslanicima. Pitanja su se odnosila na procenu stanja bezbednosti na KiM nakon početka funkcionisanja Misije EULEKS, rešavanje statusa lica koja su napustila tzv. Kosovsku policijsku službu nakon jednostranog proglašenja Kosova, na snadbevanje električnom energijom Srba koji žive u enklavama, na privatizaciju Turističkog centra Brezovica, nedovoljna finansijska ulaganja u privredni potencijal u svim enklavama, sprečavanje „divlje“ gradnje albanskih kuća na srpskom zemljištu, izlazak na lokalne izbore 15. novembra 2009. godine koje je raspisala tzv. Vlada Republike Kosovo i rešavanje nezaposlenosti na teritoriji AP Kosovo i Metohija.

Predsednik Odbora prihvatio je poziv načelnika prizrenskog okruga da se sledeća sednica Odbora održi u Orahovcu.

Članovi Odbora su 2. jula posetili opštinu Štrpce, gde ih je Zvonko Mihajlović, predsednik opštine, upoznao sa aktuelnom privrednom i političkom situacijom. Istakao je da se opština Štrpce, kao i ostale enklave na KiM, nalazi u teškom i neizvesnom položaju.

Sednici je predsedavao predsednik Odbora, Ljubomir Kragović.

Штрпце: Фото галерија

Остале седнице овог одбора

Понедељак, 18. април 2011. Двадесет осма седница Одбора за Kосово и Метохију Косовска Митровица
Четвртак, 2. јул 2009. Шеснаеста седница Одбора за Kосово и Метохију Штрпце
Уторак, 14. април 2009. Дванаеста седница Одбора за Kосово и Метохију Косовска Митровица
Уторак, 17. фебруар 2009. Девета седница Одбора за Косово и Метохију Звечан
Четвртак, 1. новембар 2007. Пета седница Одбора за Косово и Метохију Коридор 10, Грделичка клисура Има фотографија

Обратите се одбору Народне скупштине

Попуните формулар и пошаљите поруку

Уколико желите да се обратите неком од одобра Hародне скупштине, попуните формулар приказан испод са неопходним подацима и кликните на дугме Пошаљи.

**Од три понуђена контакта (телефон, адреса и e-mail адреса) обавезно је попунити барем један.

Порука може имати максимално 1000 карактера.

Поља обележена звездицом (*) су неопходна да бисте послали формулар.

Седнице одбора ван седишта Народне скупштине се организују и ова подстрана је израђена уз подршку Програма Уједињених нација за развој (УНДП) и Швајцарске агенције за развој и сарадњу (СДЦ), у оквиру пројекта „Јачање надзорне улоге и јавности у раду Народне скупштине”.
Ставови и садржај на овој подстрани не представљају нужно становиште УНДП и СДЦ.