Седнице одбора ван седишта Народне скупштине

Врњачка Бања

Уторак, 18. новембар 2014.

15. sednica Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova

Odbor za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova održao je sednicu Odbora 18. novembra u Vrnjačkoj Banji, uz podršku Misije OEBS-a u Srbiji.


18. novembar 2014. Učesnici sednice

18. novembar 2014. Učesnici sednice

Članovi Odbora su na 15. sednici, razgovarali o ulozi mehanizama za rodnu ravnopravnost i postupanje nadležnih organa u skladu sa protokolima o postupanju u slučajevima nasilja nad ženama u porodici i u partnerskim odnosima.

Meho Omerović, predsednik Odbora naveo je da je sednica Odbora održana u saradnji sa Zaštitnikom građana i Misijom OEBS-a u Srbiji. On je ocenio da su za ostvarivanje rodne ravnopravnosti i u cilju sprečavanja nasilja nad ženama značajni efikasni zakonodavni okvir i njegovo efikasno sprovođenje, preventivne mere i otklanjanje uzroka. Predsednik Odbora je istakao da je neophodno jačanje svesti kod pojedinaca da se položaj žene unapredi u svim oblastima, kao i koordinacija svih delova društva, a sve u cilju pomoći ženama da se suoče sa problemom nasilja.

Tokom razgovora, razmenjena su iskustva o stepenu poštovanja rodne ravnopravnosti i položaju žena u lokalnim samoupravama. Sagovornici su bili složni u oceni da svi segmenti društva treba da poklone posebnu pažnju sprečavanju nasilju nad ženama, decom, kao i osobama sa invaliditetom. Posebno su ukazali i na značaj osnaživanja žena, edukacije svih društvenih činilaca, kao i uloge lokalnih mehanizama za rodnu ravnopravnost.

Sednici Odbora su, pored članova Odbora prisustvovali i u razgovoru učestvovali načelnica za rodnu ravnopravnost Zaštitnika građana, predstavnici opština Vrnjačka Banja i Novi Pazar, predstavnici centara za socijalni rad iz Niša, Kraljeva, Kruševca i Vrnjačke Banje, predstavnici saveta za rodnu ravnopravnost iz Novog Pazara i Kraljeva, prestavnici policijskih uprava Kraljevo i Kruševac i nevladinog sektora.

Sednici je predsedavao Meho Omerović, predsednik Odbora.


Видео (1)

Уторак, 18. новембар 2014. | 15. седница Одбора за људска и мањинска права и равноправност полова 18.11.2014.

Врњачка Бања: Фото галерија

Остале седнице овог одбора

Петак, 15. новембар 2019. 24. седница Одбора за људска и мањинска права и равноправност полова Панчево Има фотографија Има видео снимака
Понедељак, 6. новембар 2017. 13. седница Одбора за људска и мањинска права и равноправност полова Суботица Има фотографија Има видео снимака
Четвртак, 10. децембар 2015. 38. седница Одбора за људска и мањинска права и равноправност полова Нови Сад Има фотографија
Петак, 27. новембар 2015. 36. седница Одбора за људска и мањинска права и равноправност полова Зрењанин
Петак, 19. јун 2015. 33. седница Одборa за људска и мањинска права и равноправност полова Димитровград
Четвртак, 23. април 2015. 26. седницa Oдбора за људска и мањинска права и равноправност полова Сјеница
Уторак, 18. новембар 2014. 15. седница Одбора за људска и мањинска права и равноправност полова Врњачка Бања Има фотографија Има видео снимака
Понедељак, 20. септембар 2010. Двадесет шеста седница Одбора за равноправност полова Житиште Има фотографија
Понедељак, 28. септембар 2009. Тринаеста седница Одбора за равноправност полова Ниш
Субота, 13. октобар 2007. Пета седница Одбора за међунационалне односе Кикинда Има фотографија

Обратите се одбору Народне скупштине

Попуните формулар и пошаљите поруку

Уколико желите да се обратите неком од одобра Hародне скупштине, попуните формулар приказан испод са неопходним подацима и кликните на дугме Пошаљи.

**Од три понуђена контакта (телефон, адреса и e-mail адреса) обавезно је попунити барем један.

Порука може имати максимално 1000 карактера.

Поља обележена звездицом (*) су неопходна да бисте послали формулар.

Седнице одбора ван седишта Народне скупштине се организују и ова подстрана је израђена уз подршку Програма Уједињених нација за развој (УНДП) и Швајцарске агенције за развој и сарадњу (СДЦ), у оквиру пројекта „Јачање надзорне улоге и јавности у раду Народне скупштине”.
Ставови и садржај на овој подстрани не представљају нужно становиште УНДП и СДЦ.