Седнице одбора ван седишта Народне скупштине

Бачки Петровац

Петак, 4. новембар 2011.

Шездесет четврта седница Одбора за науку и технолошки развој

Чланови Одбора за науку и технолошки развој одржали су 4. новембра седницу Одбора изван седишта Народне скупштине, у Бачком Петровцу, у Одељењу за органску производњу и биодиверзитет Института за ратарство и повртарство Нови Сад.


Седници је председавао председник Одбора Србољуб Живановић, а седници су присуствовали директор Института за ратарство и повртарство проф. др Борислав Кобиљски са сарадницима и државни секретар Министаства просвете и науке проф. др Радивоје Митровић.

Директор Института проф. др Кобиљски представио је организациону структуру и рад Института за ратарство и повртарство, који је основан 1938. године. Истакао је да Институт настоји да повеже базична истраживања са примењеним истраживањима, тржиштем и пољопривредним произвођачима. Посебно се осврнуо на Одељење за биотехнологију, где се примењују најновије методе биотехнологије за оплемењивање биљних сорти. Проф. др Кобиљски је нагласио да је Институт велики извозник семена на инострана тржишта.

Државни секретар Министаства просвете и науке проф. др Радивоје Митровић истакао је да рад Института за ратарство и повртарство представља пример добре праксе у Србији.

У наставку седнице, чланови Одбора разговарали су са представницима Института и Министарства о положају Института на српском тржишту, о пласману робе на инострана тржишта, као и о валоризацији рада научника Института и о потреби бољег повезивања науке и наставе, тако што би се омогућило истраживачима Института да држе наставу на докторским стидујама. Разговарало се и о комерцијалном аспекту рада Института за ратарство и повртарство, као и о потреби за бољој информисаности агронома и произвођача о резултатима и постигнућима Института у оплемењивању биљних сорти.

Чланови Одбора посетили су и Одељење за кукуруз у Римским Шанчевима, где су се упознали са радом овог Одељења, као и Одељења за стрна жита, а обишли су и Складишно-дистрибуутивни центар Института у Римским Шанчевима.

Бачки Петровац: Фото галерија

Остале седнице овог одбора

Понедељак, 12. фебруар 2018. 21. седница Одбора за образовање, науку, технолошки развој и информатичко друштво Сврљиг Има фотографија Има видео снимака
Четвртак, 28. септембар 2017. 16. седница Одбора за образовање, науку, технолошки развој и информатичко друштво Босилеград Има фотографија Има видео снимака
Среда, 12. јул 2017. 12. седница Одбора за образовање, науку, технолошки развој и информатичко друштво Црна Трава Има фотографија Има видео снимака
Четвртак, 26. април 2012. Седамдесет пета седница Одбора за науку и технолошки развој Београд Има фотографија
Понедељак, 31. октобар 2011. Шездесет трећа седница Одбора за науку и технолошки развој Београд Има фотографија
Понедељак, 30. мај 2011. Четрдесет девета седница Одбора за науку и технолошки развој Београд

Обратите се одбору Народне скупштине

Попуните формулар и пошаљите поруку

Уколико желите да се обратите неком од одобра Hародне скупштине, попуните формулар приказан испод са неопходним подацима и кликните на дугме Пошаљи.

**Од три понуђена контакта (телефон, адреса и e-mail адреса) обавезно је попунити барем један.

Порука може имати максимално 1000 карактера.

Поља обележена звездицом (*) су неопходна да бисте послали формулар.

Седнице одбора ван седишта Народне скупштине се организују и ова подстрана је израђена уз подршку Програма Уједињених нација за развој (УНДП) и Швајцарске агенције за развој и сарадњу (СДЦ), у оквиру пројекта „Јачање надзорне улоге и јавности у раду Народне скупштине”.
Ставови и садржај на овој подстрани не представљају нужно становиште УНДП и СДЦ.