11. децембар 2019. Обраћање потпредседника Hародне скупштине проф. др Владимира Маринковића на отварању конференције „Свет у 2020.“

11. децембар 2019. Обраћање потпредседника Hародне скупштине проф. др Владимира Маринковића на отварању конференције „Свет у 2020.“

Среда, 11. децембар 2019.

Потпредседник Народне скупштине Маринковић се обратио на отварању конференције „Свет у 2020.“

Потпредседник Народне скупштине проф. др Владимир Маринковић обратио се данас на отварању конференције „Свет у 2020.“ која се одржава у Дому Народне скупштине, оценивши да ће данашњи дијалог допринети доношењу што више бољих законских решења ради унапређења привреде. Он је навео да су остварени завидни резултати по питању економског раста, нагласивши да је у трећем кварталу забележен раст од 4,7 одсто, док директне стране инвестиције износе 3,5 милијарди евра.


Маринковић је указао да живимо у веома турбулентном временском периоду, суочени са многобројним геополитичким изазовима, те да је борба за нашу земљу, интересе и економију од великог значаја. Потпредседник је поручио да ће Народна скупштина наставити да ради на доношењу закона који се односе на развој економије и процес евроинтеграција, а који су у најбољем интересу наше земље и грађана.

„Запосленост, економски развој и регионална стабилност јесу најважнији циљеви у Србији, чему сведочи иницијатива председника Александра Вучића за „мали Шенген“. Технолошки развој и инвестирање у образовање, науку и иновације учиниће да постанемо једна модерна европска земља“, напоменуо је Маринковић и изразио уверење да ће на тај начин задржати младе људе у земљи.

Говорећи о новим трендовима, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић напоменуо је да ће се они најпре рефлектовати на сферу социјалне политике и рада. Он је истакао да послови будућности траже високо образовану и квалификовану радну снагу, што је један од разлога интензивног рада министарства на унапређењу регулаторне политике у овој сфери у складу са принципима Европске Уније.

Министар задужен за иновације и технолошки развој Ненад Поповић навео је да се технологија и друштво међусобно преплићу са јаким утицајем, нагласивши да вештачка интелигенција бележи драматичан продор у све друштвене сфере. Навео је да иновације представљају кључну компоненту друштва базираног на знању, и у данашње време чине суштину привредног развоја Европе и читавог света, додавши да су технологија и иновације и један од политичких приоритета у овој Влади.

На отварању конференције су се обратили и шеф Делегације ЕУ у Београду Сем Фабрици, директорка Канцеларије за људска и мањинска права Сузана Пауновић, заменик градоначелника града Београда Горан Весић и шефица канцеларије за Западни Балкан Европске инвестиционе банке Дубравка Негре.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2