Четвртак, 20. октобар 2022.

Tрећа седница Oдбора за контролу служби безбедности

Одбор за контролу служби безбедности одржао је, 20. октобра 2022. године, Трећу седницу Одбора. На седници која је била затворена за јавност Одбор је разматрао и усвојио редовне извештаје о раду генералног инспектора служби Министарства одбране, који обухватају период од 1. јула 2021. године до 30. јуна 2022. године.


У извештајном периоду генерални инспектор служби Министарства одбране реализовао је редовне надзоре у дирекцијама обе агенције, као и у центрима Војнобезбедносне агенције и Војнообавештајне агенције.

У извештајном периоду генерални испектор служби Министарства одбране спровео је надзор над законитошћу примене посебних поступака и мера за тајно прикупљање података као и надзор над законитошћу трошења буџетских и других средстава за рад у центрима Војнобезбедносне агенције и Војнообавештајне агенције, као и надзор над законитошћу и правилношћу вршења безбедносних провера од стране Војнобезбедносне агенције.

Током надзора који је спровео генерални инспектор служби Министрства одбране, у предметима у које је остварен увид, нису уочене незаконитости и неправилности у раду агенција, а буџетска средства су трошена у складу са плановима, уз поштовање прописа.

Одбор је поздравио позитивне оцене законитости и правилности рада служби безбедности Министарства одбране које је за извештајни период изнео генерални инспектор служби Министарства одбране.

Чланови Одбора констатовали су да се досадашња пракса изузетно добре сарадње са генералним инспектором показала обострано корисном, те да ће се ова сарадња наставити и убудуће нарочито по питању надзора законитости примене посебних поступака и мера за тајно прикупљање података.

Седници је председавао мр Игор Бечић, председник Одбора, а присуствовали су чланови и заменици чланова Одбора: Александар Мирковић, Невена Ђурић, Ненад Томашевић, Никола Драгићевић, Александар Марковић, Угљеша Марковић, Павле Грбовић и Синиша Ковачевић.


Одбори везани за ову активностПретходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2