Петак, 26. октобар 2018.

Председница Народне скупштине сазвала Трећу седницу Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2018. години

Председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић сазвала је Трећу седницу Другог редовног заседања за уторак, 30. октобар 2018. године.


На дневном реду биће Предлог закона о смањењу ризика од катастрофа и управљању ванредним ситуацијама, Предлог закона о изменама и допунама Закона о спречавању насиља и недоличног понашања на спортским приредбама, Предлог закона о изменама и допунама Закона о полицији, Предлог закона о изменама и допунама Закона о безбедности саобраћаја на путевима, Предлог закона о изменама и допунама Закона о детективској делатности, Предлог закона о изменама и допунама Закона о приватном обезбеђењу, Предлог закона о допуни Закона о заштити од пожара, које је поднела Влада Србије.

Народни посланици разматраће Предлог закона о критичној инфраструктури, Предлог закона о испитивању, жигосању и обележавању оружја, направа и муниције, Предлог закона о добровољном ватрогаству, које је поднела Влада.

Народна скупштина разматраће Предлог закона о измени Закона о уређењу судова, Предлог закона о изменама Закона о парничном поступку, Предлог закона о заштити података о личности, Предлог закона о изменама и допунама Закона о извршењу ванзаводских санкција и мера, Предлог закона о бесплатној правној помоћи, Предлог закона о лобирању, Предлог закона о допуни Закона о оверавању потписа, рукописа и преписа, које је поднела Влада Србије.

На дневном реду биће предлози одлука о избору судија који се први пут бирају на судијску функцију, које је поднео Високи савет судства, као и предлози одлука о избору заменика јавног тужиоца, које је поднело Државно веће тужилаца. На дневном реду су и предлози одлука о престанку функције председника Вишег суда у Београду, Прекршајног суда у Нишу, Трећег основног суда у Београду, које је поднео Одбор за правосуђе, државну управу и локалну самоуправу, као и Предлог одлуке о изменама Одлуке о избору чланова и заменика чланова одбора Народне скупштине Републике Србије, који је поднела Посланичка група Српска радикална странка.

Седница ће се одржати у Дому Народне скупштине Републике Србије, са почетком у 10 часова.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
петак, 23. април
  • 13.00 - видео састанак председника Одбора за спољне послове Народне скупштине са председником Одбора за спољне послове Доњег дома Парламента Италије (Дом Народне скупштине, Трг Николе Пашића 13, сала 2)

Цео календар догађаја