Уторак, 21. децембар 2004. - Среда, 22. децембар 2004.

Oсма седница Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2004. години

За Осму седницу Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2004. години, коју је председник Народне скупштине Предраг Марковић сазвао за понедељак, 13. децембра, а чији је почетак одложен за уторак, 21. децембар, Народна скупштина је усвојила дневни ред.


За Осму седницу Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2004. години, коју је председник Народне скупштине Предраг Марковић сазвао за понедељак, 13. децембра, а чији је почетак одложен за уторак, 21. децембар, Народна скупштина је усвојила следећи дневни ред:

1. Предлог закона о избору посланика Скупштине Србије и Црне Горе, који је поднела Влада Републике Србије,
2. Предлог закона о преузимању надлежности војних судова, војних тужилаштава и војног правобранилаштва, који јне поднела Влада Републике Србије,
3. Избор члана Републичког одбора за решавање о сукобу интереса са Листе коју је поднела Српска академија наука и уметности,
4. Престанак функције и избор носилаца правосудних функција,
5. Предлог одлуке о избору Повереника за информације од јавног значаја, који је поднео Одбор за културу и информисање Народне скупштине Републике Србије,
6. Предлог одлуке о изменама Одлуке о избору чланова одбора Народне скупштине Републике Србије, који је поднео народни посланик Верољуб Стевановић, председник Посланичке групе Српски покрет обнове-Нова Србија,
7. Предлог одлуке о изменама Одлуке о избору чланова одбора Народне скупштине Републике Србије, који је поднео народни посланик Томислоав Николић, председник Посланичке групе Српске радикалне странке,
8. Предлог одлуке о изменама и допуни Одлуке о избору чланова одбора Народне скупштине Републике Србије, који је поднео народни посланик Милољуб Албијанић, председник Посланичке групе Г17 плус.

Првог дана рада (21. децембар), Народна скупштина је обавила начелни и
започела претрес у појединостима о Предлогу закона о избору посланика Скупштине Србије и Црне Горе.

Другог дана рада (22. децембар) Народна скупштина је закључила претрес у појединостима о Предлогу закона о избору посланика Скупштине Србије и Црне Горе.

У наставку рада, Народна скупштина је обавила претрес у начелу и у појединостима о Предлогу закона о преузимању надлежности војних судова, војних тужилаштава и војног правобранилаштва и јединствени претрес о избору члана Републичког одбора за решавање о сукобу интереса са Листе коју је поднела Српска академија наука и уметности, о престанку функција носилаца правосудних функција, о Предлогу одлуке о избору повереника за информације од јавног значаја и о предлозима одлука о изменама и допуни Одлуке о избору чланова одбора Народне скупштине Републике Србије.

Председник Народне скупштине Предраг Марковић је одредио Дан за гласање одмах по закључивању расправе о свим тачкама дневног реда ове седнице.

У Дану за гласање Народна скупштина је усвојила у целини Предлог закона о избору посланика Скупштине Србије и Црне Горе и Предлог закона о преузимању надлежности војних судова, војних тужилаштава и војног правобранилаштва.

Народна скупштина је за члана Републичког одбора за решавање о сукобу интереса са Листе коју је поднела Српска акадремија наука и уметности изабрала др Даницу Петровић, директора Музиколошког института САНУ, а за повереника за информације од јавног значаја Родољуба Шабића.

Настављајући рад, Народна скупштина је усвојила Предлог одлуке о престанку функције судијама Уставног суда Републике Србије Љубомиру Поповићу и Мирјани Рашић, Предлог одлуке о престанку дужности судије Врховног суда Србије Катарини Манојловић-Андрић, као и предлоге одлука о изменама и допуни Одлуке о избору чланова одбора Народне скупштине Републике Србије.

Закључујући Осму седницу Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2004. години, председник Марковић је истакао да је «Народна скупштина ове године усвојила 87 закона и 96 одлука, што је највише у историји једногодишњетг рада на ког сазива Народне скупштине Републике Србије».Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
субота, 29. јануар
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја