4. фебруар 2014. Састанак делегације Народне скупштине и Швајцарске агенције за развој и сарадњу

4. фебруар 2014. Састанак делегације Народне скупштине и Швајцарске агенције за развој и сарадњу

Уторак, 4. фебруар 2014.

Oдржан састанак делегације Народне скупштине и Швајцарске агенције за развој и сарадњу

На састанку делегације Народне скупштине и Швајцарске агенције за развој и сарадњу представљени су сегменти пројекта „Јачање надзорне улоге и јавности у раду Народне скупштине“, који су до сада реализовани.


Представници Швајцарске агенције за развој и сарадњу, која је донатор УНДП пројекта „Јачање надзорне улоге и јавности у раду Народне скупштине“, подсетили су да је сврха пројекта успостављање и развој капацитета тимова запослених у Служби одбора Народне скупштине за потребе вршења надзора, унапређење информисаности и укључености грађана у рад Народне скупштине са посебним освртом на механизме надзора и контроле, примена успешних механизама за информисање грађана у скупштинама општина. Циљ је, такође и успостављање ефикасног система за праћење јавне потрошње из државног буџета од стране народних посланика.

У поздравном обраћању, у име делегације Народне скупштине, заменик генералног секретара Младен Младеновић је говорећи о досадашњој реализацији пројекта истакао је да је Народна скупштине по први пут остварила напредак у јачању поверења који грађани Србије имају у ову институцију. Он је указао и на значај сарадње Народне скупштине и Швајцарске агенције за развој и сарадњу, а посебно током процеса преговора Србије са Европском унијом.

Директорка Швајцарске агенција за развој и сарадњу за Србију, Isabel Perich истакла је да је овај пројекат веома важан за Швајцарску агенцију, као и да ће наставити да подржавају Народну скупштини. Она је веома позитивно оценила рад Народне скупштине током 2013. године и све што је до сада урађено у оквиру реализације пројекта „Јачање надзорне улоге и јавности у раду Народне скупштине“.

Састанку су присуствовали највиши представници Швајцарске агенција за развој и сарадњу и Програма Уједињених нација за развој.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
недеља, 7. март
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја