22. октобар 2014. Oдбор за контролу служби безбедности у надзорној посети Центра Безбедносно-информативне агенције у Новом Саду

22. октобар 2014. Oдбор за контролу служби безбедности у надзорној посети Центра Безбедносно-информативне агенције у Новом Саду

Четвртак, 23. октобар 2014.

Oдбор за контролу служби безбедности у надзорној посети Центра Безбедносно-информативне агенције у Новом Саду

У складу са Планом рада Одбора за 2014. годину чланови Одбора за контролу служби безбедности Народне скупштине Републике Србије, 22. октобра 2014. године реализовали су надзорну посету Центра Безбедносно-информативне агенције у Новом Саду.


Надзорна посета подручне јединице Безбедносно-информативне агенције у Новом Саду представља прву посету ове врсте.

Делегацију Одбора предводио је шеф Делегације, председник Одбора Момир Стојановић. У раду Делегације Одбора која је обавила надзорну посету учествовали су народни посланици чланови Одбора: мр Игор Бечић, Верољуб Арсић и Жељко Сушец, као и заменици чланова Одбора Владимир Ђукановић и др Милорад Мијатовић.

Надзорној посети Центра БИА претходила је посета Одбора седишту БИА 31. јула 2014. године.

У складу са својим овлашћењима прописаних Законом о основама уређења служби безбедности, Пословником Народне скупштине и Одлуком Одбора којом се уређује начин на који Одбор обавља непосредни надзор над радом служби безбедности, Делегација Одбора извршила је надзор над законитошћу рада Центра БИА и надзор над законитошћу примене посебних поступака и мера за тајно прикупљање података.

Током надзорне посете чланови Одбора извршили су надзор над законитошћу примене посебних мера прописаних Законом о БИА, као и надзор над законитошћу примене овлашћења БИА у спровођењу посебних доказних радњи прописаних Закоником о кривичном поступку. Чланови Делегације Одбора остварили су непосредан увид у документацију у предметима који су реализовани у периоду 2013. година и прва половина 2014. године и установили да је у надзираним случајевима БИА поступала у складу са прописаним процедурама.

Ова посета је прва у низу планираних надзорних посета центрима служби безбедности, које ће Одбор за контролу служби безбедности реализовати у наредном периоду у складу са Планом рада Одбора, у циљу надзора над уставношћу и законитошћу рада служби безбедности, укључујући и надзор над законитошћу примене посебних поступака и мера за тајно прикупљање података.


Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 1
понедељак, 17. фебруар
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја