Четвртак, 26. октобар 2006.

Ad hoc делегација Парламентарне скупштине Савета Европе посматраће спровођење референдума

Шеф Сталне делегације Народне скупштине Републике Србије у Парламентарној скупштини Савета Европе Милош Алигрудић и чланови делегације Милољуб Албијанић и Душан Пророковић разговарали су 26. октобра у Дому Народне скупштине са члановима adhocделегације Парламентарне скупштине Савета Европе који су, као мониторинг мисија, дошли у Србију да прате спровођење референдума ради потврђивања новог устава Републике Србије.Шеф Сталне делегације Народне скупштине Републике Србије у Парламентарној скупштини Савета Европе Милош Алигрудић и чланови делегације Милољуб Албијанић и Душан Пророковић разговарали су 26. октобра у Дому Народне скупштине са члановима adhocделегације Парламентарне скупштине Савета Европе који су, као мониторинг мисија, дошли у Србију да прате спровођење референдума ради потврђивања новог устава Републике Србије.

Чланови наше делегације упознали су европске парламентарце са ситуацијом у земљи пред одржавање референдума и у разговору појаснили процедуру и дали неколико појашњења референдумског процеса. Посебно су поздравили долазак ове посматрачке мисије, јер је референдум изузетно значајан за нашу земљу и Европу, као и за Савет Европе.
Ово је, како су истакли, веома важан догађај, јер је гласање за устав истовремено и својеврсно изјашњавање грађана Србије за територијални интегритет и суверенитет земље. То је прилика да се на недвосмислен начин изрази јединствен став да је Косово део територије Србије, тим пре што не постоји ниједна релевантна снага у Србији која је спремна да се одрекне овог циља, речено је у разговору.

Шеф ad hoc делегације ПССЕ Александар Фоменко, рекао је да је доношење устава важан корак за Србију и изразио спремност Савета Европе да пружи подршку Србији у његовој примени. Доношење највишег правног акта Србије такође представља напредак у приближавању наше земље европским интеграцијама, оценили су посматрачи Савета Европе.


Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
недеља, 5. децембар
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја