Понедељак, 11. март 2019.

98. седница Одбора за уставна питања и законодавство

На седници Одбора, одржаној 11. марта, размотрени су амандмани на Предлог закона о Централном регистру становништва, Предлог закона о изменама и допунама Закона о средствима за исхрану биља и оплемењивачима земљишта, Предлог закона о изменама и допунама Закона о безбедности хране, Предлог закона о изменама и допунама Закона о средствима за заштиту биља, Предлог закона о изменама и допунама Закона о здрављу биља, Предлог закона о угоститељству и Предлог закона о туризму, које је поднела Влада.


На Предлог закона о Централном регистру становништва поднето је 13 амандмана. Одбор је оценио да су сви амандмани у складу са Уставом и правним системом Републике Србије.

На Предлог закона о изменама и допунама Закона о средствима за исхрану биља и оплемењивачима земљишта,поднето је укупно 12 амандмана, за које је Одбор утврдио да су у складу са Уставом и правним системом Републике Србије.

На Предлог закона о изменама и допунама Закона о безбедности хране, поднето је 22 амандмана, а Одбор је оценио да су сви предложени амандмани у складу са Уставом и правним системом Републике Србије.

На Предлог закона о изменама и допунама Закона о средствима за заштиту биља,поднето је девет амандмана. Чланови Одбора оценили су да су сви поднети амандмани у складу са Уставом и правним системом Републике Србије.

На Предлог закона о изменама и допунама Закона о здрављу биља, поднето је осам амандмана. Одбор је оценио да су сви амандмани у складу са Уставом и правним системом Републике Србије.

На Предлог закона о угоститељству, поднето је 34 амандмана, а Одбор је оценио да су сви предложени амандмани у складу са Уставом и правним системом Републике Србије.

На Предлог закона о туризму, поднето је 57 амандмана. Одбор је оценио да су сви предложени амандмани у складу са Уставом и правним системом Републике Србије.

Седници је председавао председник Одбора Ђорђе Комленски, а присуствовали су следећи чланови и заменици чланова: Неђо Јовановић, Весна Николић Вукајловић, Крсто Јањушевић, Јелена Жарић Ковачевић, Александра Мајкић, Гордана Чомић, Весна Марковић, Србислав Филиповић, Бајро Гегић, др Балинт Пастор, Војислав Вујић и Милена Ћорилић.


Одбори везани за ову активност

Видео (1)

Понедељак, 11. март 2019. | 98. седница Одбора за уставна питања и законодавство 11.03.2019.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
субота, 23. јануар
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја